Οι ωραιότεροι κρυφοί πεζόδρομοι της Αθήνας

Μια βόλτα στο Μετς, στην Πλάκα, στα Εξάρχεια ακόμα, και νιώθεις λες και βρίσκεσαι σε νησί. Κυρίες και κύριοι, οι πιο κουκλίστικοι πεζόδρομοι της πόλης.
Οι ωραιότεροι κρυφοί πεζόδρομοι της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Μικροί και (λίγο) μεγαλύτεροι, με μπαράκια και café να απλώνουν τραπεζάκια έξω και φουντωτές φυλλωσιές και χρωματιστά νεοκλασικά να τους κορνιζάρουν. Οι ωραιότεροι κρυφοί πεζόδρομοι της Αθήνας περιμένουν να τους βολτάρουμε.

Ηπίτου, κέντρο (κοντά στο Σύνταγμα)



Μυστικό που αν δεν το ανακάλυπτες τυχαία δεν θα το μάθαινες ποτέ, μέχρι που άνοιξαν τις πόρτες τους τα υπέροχα Lacandona, Blue Bird και Ipitou Bar, φέρνοντας το καθένα τον δικό του ωραίο χαρακτήρα στον ήδη υπέροχο πεζόδρομο: Το πρώτο τους φανταστικούς καφέδες και τα προϊόντα αλληλέγγυου εμπορίου που πουλά ως παντοπωλείο, το δεύτερο τις funk-o-jazz μουσικές του και τον μποέμικο αέρα, και το τρίτο τα φανταστικά του κοκτέιλ, για τα οποία σας τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ.  

Πετράκη, κέντρο (επίσης κοντά στο Σύνταγμα)



Μας την πρωτοσύστησε η Taqueria Maya, που σερβίρει τα πεντανόστιμα burrito της σε τραπεζάκια έξω, με θέα στα χρωματιστά νεοκλασικά του όμορφου πεζόδρομου. Απέναντί της, το πανέμορφο 21 Grams στολίζει τα τραπέζια του με γλαστράκια και σερβίρει απίθανα κοκτέιλ υπό τους ήχους funk και jazz μουσικών.

Τιμοθέου, Παγκράτι



Το μικρό, γλυκύτατο πεζοδρομάκι του Παγκρατίου φιλοξενεί δύο αγαπημένα στέκια: Το ΠαΡοΤ Bar, που μας σερβίρει σούπερ φθηνά ποτά (στα 5€) σε χρωματιστά τραπεζάκια έξω και την μπυραρία με το τέλειο όνομα Berlin by 5 Drunk Men που μας κακομαθαίνει με λαχταριστά μεζεδάκια (από 2,20€) για να συνοδεύουμε τις μπυροκατανύξεις μας.

Νικηφόρου Θεοτόκη, Μετς



Δεν έχει στέκια, δεν έχει τραπεζάκια έξω, δεν έχει καν παγκάκια να καθίσεις να τον χαζέψεις. Είναι, όμως, σίγουρα ένας από τους ομορφότερους μικρούς πεζόδρομους της Αθήνας, με τα κουκλίστικα χρωματιστά νεοκλασικά και την ονειρική ησυχία της γειτονιάς του. Ξεκινά από έναν άλλο, επίσης όμορφο, πεζόδρομο, εκείνον της Ευγενίου Βουλγάρεως.

Καλλικράτους, Εξάρχεια



Σκεπασμένος από φυλλωσιές, ήσυχος και γαλήνιος λες και βρίσκεται σε κάποιο νησί, ο μικρός πεζόδρομος στον οποίο απλώνει τραπεζάκια το κλασικό κι αγαπημένο μας Σέλας είναι ό,τι πρέπει για κυριακάτικα καφεδάκια στη λιακάδα, αλλά και φθηνά ποτά με το που πέσει το σκοτάδι.

Αγγέλου Γέροντα, Πλάκα



Υπάρχουν κρυφοί πεζόδρομοι στην Πλάκα; Κι όμως. Το λιλιπούτειο πεζοδρομάκι της Αγγέλου Γέροντα (θα το βρείτε και ως σκέτο «Γέροντα» στους χάρτες) είναι κρυμμένο από τη βοή της γειτονιάς του. Κρύβει, δε, μια έκπληξη στο τέρμα του: Το παραδοσιακό καφενεδάκι του Γλυκύ, που απλώνει τα χαρακτηριστικά μπλε τραπέζια του κάτω από τις φυλλωσιές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v