Η Αθήνα τα πίνει φθηνά και τον χειμώνα!

Τσουγκρίζουμε ποτά μέχρι 5€ σε αγαπημένα μπαράκια που αποδεικνύουν ότι η Αθήνα μπορεί να πίνει οικονομικά (και) τον χειμώνα.
Η Αθήνα τα πίνει φθηνά και τον χειμώνα!
του Γιώργου Κόκουβα

Βιομηχανικά μπαράκια, "χύμα" στέκια, εναλλακτικές γωνιές και εξωτικά διακοσμημένοι χώροι μας καλούν για χειμωνιάτικες εξόδους για ποτό, το οποίο δεν θα μας στοιχίσει σε καμιά από τις παρακάτω διευθύνσεις παραπάνω από 5€.

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ: 211 2145079

Η πιο cool γωνιά του Θησείου φωνάζει νοσταλγία: Από τις κασέτες στο ταβάνι και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους μέχρι το παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα, ο χώρος του Πικάπ δε θα μπορούσε να είναι πιο οικείος. Οι rock και indie μουσικές στα ηχεία συνοδεύουν υπέροχα τα ποτά μας, που στοιχίζουν 5€. Ευπρόσδεκτά μετά τιμών και τα κατοικίδιά μας.

Alphaville
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο

Το αγαπάμε τα καλοκαίρια για τις πολύχρωμες καρεκλίτσες που απλώνει στο πλακόστρωτο του πεζοδρόμου, αλλά δεν λέμε όχι στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα καφενείου που δημιουργεί το Alphaville στο εσωτερικό του, με τις ψάθινες καρέκλες, τη χαλαρή διάθεση και τα φθηνά ποτά και κοκτέιλ από 5€. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς, και για καφεδάκι μετά ανάγνωσης βιβλίων από τη βιβλιοθήκη του.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 210 3801380

Η σελφ σέρβις οικονομικότατη «καβάτζα» των Εξαρχείων δεν είναι καθόλου λύση ανάγκης: Ο Κόκκινος Λωτός είναι ένα μπαράκι που σέβεται τους θαμώνες τους διατηρώντας τις τιμές εξαιρετικά χαμηλές (και τα ποτά και τα κοκτέιλ ξεκινούν κάτω από τα 5€), ενώ την παράσταση κλέβει η εξωτική διακόσμηση, με τους κατακόκκινους τοίχους και την tiki ατμόσφαιρα, που εντείνεται όχι μόνο με τις ιδιαίτερες μουσικές αλλά και με τα tiki cocktails.

Lab
Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ.: 215 5500791

Βιομηχανικό design, παρεΐστικη μπάρα, σκεπαστή βεράντα με ξύλινους πάγκους και θέα στο παρκάκι μπροστά του… Το Lab είναι από τα αγαπημένα μας «μυστικά» στην ανερχόμενη πλευρά της Πανόρμου, εκεί όπου απολαμβάνουμε jazz, funk, reggae και ηλεκτρονικές μουσικές πίνοντας ποτά στα 5€. Οι φοιτητές δε απολαμβάνουν καθημερινά από τις 12.00 ως τις 15.00 τους καφέδες τους με μόλις 2€.

Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Στην hot πλατεία του Παγκρατίου, η Αρbarόριζα επιμένει νεανικά και παρεΐστικα, σε έναν χώρο ευχάριστο και πληθωρικό, όπου σερβίρεται καφές από νωρίς το πρωί, τσιμπολογήματα και ρακές από το μεσημέρι και σούπερ ποτά και κοκτέιλ το βράδυ, σε ακόμη πιο σούπερ τιμές. Τα κοκτέιλ για παράδειγμα ξεκινούν από τα 4,50€ και ποντάρουν στα ελληνικά αποστάγματα – έχουν δηλαδή βάση οινοπνεύματα όπως μαστίχα, ούζο, τσίπουρο, κρασί κ.ο.κ. Μας αρέσει ιδιαίτερα το Bubblestar με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα.

Boiler
Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

Βιομηχανικό, εναλλακτικό, χύμα και καλλιτεχνίζον, το Boiler, κρυμμένο σε ένα στενάκι κάθετο στην Αθηνάς, σερβίρει ποτά ως 5€ και φθηνές μπύρες, ενώ τις συνοδεύει με avant pop μουσικές, ηλεκτρονικά sets και δυνατά πάρτι που διοργανώνονται συχνά-πυκνά με καλλιτεχνική αφορμή.

Σπιρτόκουτο 
Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462689

Τοίχοι από σπιρτόκουτα. Η φιγούρα του Super Mario από τα αγαπημένα μας video games. Κολλάζ από παλιά περιοδικά. «Χειροποίητη», ρετρό διακόσμηση και cool indie μουσικές. Το Σπιρτόκουτο είναι το χύμα στέκι της γειτονιάς των Πετραλώνων στο οποίο βρίσκουμε τη χαρά μας, με μπύρες από 3€, ποτά από 5€ και σούπερ κοκτέιλ από 6€. Δεν θα χάσετε ακόμη κι αν το επισκεφθείτε νωρίς, για καφεδάκι με επιτραπέζια από την συλλογή του μαγαζιού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v