Cosy μπαράκια για χαλαρό ποτό στην Αθήνα

Είναι χαλαρά, με όμορφη διακόσμηση, καλλιτεχνική διάθεση, ψαγμένες μπάρες… Με άλλα λόγια, πέντε μπαράκια ό,τι πρέπει για χαλαρό ποτάκι στις γειτονιές του κέντρου.
Cosy μπαράκια για χαλαρό ποτό στην Αθήνα
Συζητήσεις για τέχνη πάνω από ποτά και φρεσκοψημένες πίτσες. Βραβευμένα κοκτέιλ και τζαζ μουσικές σε ζεστά αίθρια. Χαλαρή ροκ διάθεση και happy hours. Πέντε cosy μπαράκια στις γειτονιές του κέντρου έχουν ό,τι ζητάμε για τα χαλαρά ποτά με την παρέα μας τις καθημερινές.

Bartesera
Κολοκοτρώνη 24, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 21 0322 9805

Η πιο φιλόξενη, όμορφη στοά του κέντρου οφείλει τη γοητεία της στο Bartesera, το καλλιτεχνικό στέκι που μεταμόρφωσε αυτή τη γωνιά του κέντρου σε all day μπαράκι. Εδώ μας αρέσει να αράζουμε τα απογεύματα στο προστατευμένο αίθριο, και να απολαμβάνουμε καθαρά ποτά, κοκτέιλ, πίτσες και νόστιμο finger food όταν πεινάσουμε, post modern μουσικές αλλά και ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης στον εσωτερικό χώρο.

Clumsies
Πραξιτέλους 30, τηλ: 21 0323 2682

Σε μια αναπάντεχη – πρώην εγκαταλειμμένη – γειτονιά του κέντρου, το Clumsies κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει έναν all day χώρο με στιλ για όλες τις ώρες, αλλά και να ψηφιστεί ανάμεσα στις δέκα καλύτερες μπάρες παγκοσμίως. Στο αίθριο και στις τρεις διαφορετικές αίθουσες του μαγαζιού, με την μοντέρνα αισθητική και την ατμοσφαιρική διακόσμηση, πίνουμε χαλαρό ποτάκι υπό τους jazz-funk ήχους που παίζουν στα ηχεία, ή δοκιμάζουμε τα βραβευμένα κοκτέιλ σε κανονική ή και μίνι (degustation) εκδοχή.

Luxus
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 2130047353

Η χαλαρότητα των Εξαρχείων συναντά το στιλ του κέντρου και οι ωραίες τζαζ μουσικές την ψαγμένη μπάρα. Το Luxus λατρεύουμε να το επισκεπτόμαστε απογεύματα, μετά τη δουλειά, για ήσυχο ποτό σε εξαιρετικές τιμές (κάθε Δευτέρα μπύρες στα 3,50€, κάθε Τρίτη και Πέμπτη κοκτέιλ στα 5€). Τα κοκτέιλ τις υπόλοιπες ημέρες στοιχίζουν 7€ - αγαπημένη μας το Brownskin Gal με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, πάσιον φρουτ, αρωματικά bitters και λάιμ.

Σπιρτόκουτο
Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462689

Δεν είναι μόνο για τα σαββατιάτικα πάρτι του, με τις ‘90s μουσικές, τις indie αδυναμίες και την χαλαρή, χαρούμενη ατμόσφαιρά του τις after ώρες που το αγαπάμε. Το Σπιρτόκουτο μας αρέσει και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, για χαλαρό καφεδάκι (στα 2€ παρακαλώ), ποτό (στα 5€) ή κοκτέιλ (από 6€) συνοδεία ωραίων μουσικών, επιτραπέζιων παιχνιδιών, και με σκηνικό την υπέροχη ρετρό – cool διακόσμηση του παρεΐστικου χώρου.

500 μίλια μακριά 
Σαλαμίνος 43, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0341 3563

Από τις πιο φρέσκες αφίξεις στους πεζοδρόμους του Μεταξουργείου, το «500 miles away» έχει ροκ χαρακτήρα, αλλά με την χαλαρή διάθεση που ταιριάζει απόλυτα στο πολύωρο άραγμα: Εδώ «στρωνόμαστε» από νωρίς για καφεδάκι και διάβασμα, αλλά και αργότερα με την παρέα για να συζητήσουμε πάνω από καθαρά ποτά, να χαζέψουμε τις καλλιτεχνικές εκθέσεις και να χαρούμε τη βόλτα με το κατοικίδιό μας – το μαγαζί είναι απόλυτα pet friendly.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v