Πού να πιω καφέ στο κέντρο

Τα πιο ωραία café στις γειτονιές του κέντρου για να απολαύσετε το καθημερινό σας καφεδάκι, μαζί με πρωινό, brunch ή υπέροχα γλυκά.
Πού να πιω καφέ στο κέντρο
Καφές με "κολασμένα" γλυκά στο Κολωνάκι ή χουχούλιασμα πάνω από αχνιστές κούπες στην Πλάκα; Νέες arty αφίξεις στου Ψυρρή ή εκλεκτές ποικιλίες καφέ στην Αγία Ειρήνη; Ρομαντικά ραντεβού σε μπιστρό ή εναλλακτική φοιτητική διάθεση; Για κάθε διάθεση, σας έχουμε και ένα café στο κέντρο που μας κακομαθαίνει με την απαραίτητη καθημερινή καφεΐνη μας και όχι μόνο.

Για χουχούλιασμα στην Πλάκα: Κιμωλία
Υπερείδου 5, τηλ: 2111848446

Το πιο cozy café του κέντρου κρύβεται στις παρυφές της Πλάκας, εκεί όπου σε τρεις διαδοχικές αίθουσες, γεμάτες χρώμα, vintage διακοσμητικά και τέχνη, απλώνονται τραπεζάκια ιδανικά για χουχούλιασμα, καφέ και ωραία σπιτικά γλυκά.

Για ρομαντζάδα και στιλ: Black Duck Garden Bistro
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Στο αριστοκρατικό κτίριο γύρω από τον κήπο που διαμόρφωσε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία, όταν έμενε εκεί με τον Όθωνα, η αίθουσα με το πιάνο, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την ρομαντική ατμόσφαιρα ενδείκνυται για μοσχομυριστό καφέ, τσάι και πρωινό ή brunch. Συνδυάζεται ωραιότατα με μια επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών που βρίσκεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, για να ολοκληρωθεί η βόλτα με ακόμη περισσότερη αίσθηση παλιάς Αθήνας.

Για καφέ και… χειροποίητα ψώνια: La concierge
Αγίας Θέκλας 8, Ψυρρή, τηλ: 21 3036 9266

Από τις πιο φρέσκιες αφίξεις στη γειτονιά του Ψυρρή, το Concierge café βρίσκεται στο ισόγειο των ομώνυμων ενοικιαζόμενων κατοικιών, και ξεχωρίζει για την arty, αλλά απόλυτα σπιτική διάθεσή του. Γύρω από τα μαρμάρινα τραπεζάκια και τους καναπέδες του, θα βρείτε βιβλία, μπλουζάκια, χειροποίητα έργα τέχνης και χρηστικά αντικείμενα που μπορείτε να αγοράσετε. Μαζί με το καφεδάκι σας, θα βρείτε και ωραιότατα γλυκά ημέρας.

Για διαλεχτές ποικιλίες καφέ: Tailor Made
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι, τηλ: 2130049645

Από τις 8 το πρωί ξεκινά η μέρα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, και μάλιστα με τον πιο αρωματικό τρόπο: Με εκλεκτές ποικιλίες καφέ που αλέθονται μπροστά μας, ώστε να απολαύσουμε το αγαπημένο μας ρόφημα στην πιο φρέσκια και ιδιαίτερη εκδοχή του. Θα βρείτε ποικιλίες από την Βραζιλία, την Αιθιοπία και την Κόστα Ρίκα, τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι.

Για καφέ με σούπερ γλυκά: Πορτατίφ
Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 2103621866

Μικρούλι, ρομαντικό, νοσταλγικό και γλυκύτατο, το Πορτατίφ «ανάβει» στις 9 το πρωί καθημερινά, και σερβίρει στα τραπεζάκια της μικρής σάλας ή του cozy παταριού, καφέ μαζί με φρεσκοψημένα κρουασάν, κέικ, εκλέρ, μιλφέιγ και άλλα γλυκίσματα σε διάφορες γεύσεις.

Για εναλλακτική φοιτητική ατμόσφαιρα: Εφημερίδα ATH  
Βησσαρίωνος 9 και Σίνα 6, τηλ: 2103648077

Μια ανάσα από το μετρό Πανεπιστήμιο, η αθηναϊκή έκδοση της Εφημερίδας (μας πρωτοσυστήθηκε στην Θεσσαλονίκη ως Εφημερίδα SKG) μας αρέσει για την χαλαρή της ατμόσφαιρα, τους πάγκους και τους άνετους καναπέδες της και την βιομηχανική διακόσμηση που «ντύνεται» υπέροχα με την street art η οποία γεμίζει κάθε γωνιά του μαγαζιού. Εδώ μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ, ακούγοντας φρέσκες εναλλακτικές μουσικές, διαβάζοντας (εφημερίδα, προφανώς) και αν πεινάσουμε, το «γυρνάμε» σε ωραία burgers και σάντουιτς.

Για καφέ με ιταλική φινέτσα: Montalbano
Κολοκοτρώνη 12, τηλ: 2130292931

Ένα λιλιπούτειο σιτσιλιάνικο café «φωλιάζει» πίσω από την καταπράσινη φυλλωσιά που καλύπτει ολόκληρη την είσοδό του. Εδώ, πίνουμε το πρωινό μας καπουτσίνο (με μόλις 1,30€), θαυμάζουμε τα έργα των εκθέσεων τέχνης που φιλοξενούνται συχνά-πυκνά στο μαγαζί, και δοκιμάζουμε τα ιταλικά «τσιμπολογήματα», όπως arancini από το Παλέρμο, σφολιάτα με προσούτο Πάρμας, φοκάτσια α λα Νάπολι και άλλα μεσογειακά και νόστιμα.

Για καφέ με θέα: Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

Από τότε που άνοιξε, δε χάνουμε ευκαιρία να πάρουμε το «μυστικό ασανσέρ» του, χωμένο σε μια στοά παλαιοπωλείων στο Μοναστηράκι, για να βρεθούμε στην ωραία του ταράτσα. Το Couleur Locale, ακόμη και τον χειμώνα, μας επιτρέπει ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη, ενώ φροντίζει για την καφεΐνη μας, για τις λιγούρες μας (με ωραία burgers) και αργότερα για τα κοκτέιλ μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v