Οι all day διευθύνσεις του Χαλανδρίου

Ανοίγουν από το πρωί για καφεδάκι και παραμένουν… άγρυπνα μέχρι αργά το βράδυ για κοκτέιλ και μουσικές.
Οι all day διευθύνσεις του Χαλανδρίου
Ξεκινάς το πρωί να πας για καφεδάκι. Είναι ανοιχτά. Θες να τσιμπήσεις κάτι το μεσημέρι, ή να φας κανονικά. Είναι επίσης ανοιχτά. Καταλήγεις το βράδι με την παρέα για ποτό ή κοκτέιλ και ωραία μουσική. Και πάλι, ανοιχτά.

Τα all day café-bar (και ενίοτε restaurants) του Χαλανδρίου είναι… εκεί για κάθε στιγμή της ημέρας.

Theory Bar & More 
Πλάτωνος 14, τηλ: 2106801633

Το πασίγνωστο all day στέκι των Βορείων Προαστίων, που κρύβεται στο πίσω μέρος της κεντρικότερης στοάς του Χαλανδρίου, μας υποδέχεται όλη την ημέρα με μία πρόταση για κάθε ώρα: Καφέ από από τις 10.00 το πρωί, ωραίες σπιτικές λεμονάδες, ελαφριές σαλάτες, ομελέτες, μπρουσκέτες, τορτίγιες, ποικιλίες και burgers όλη την ημέρα, και signature κοκτέιλ για το βράδυ. Δικά μας αγαπημένα τα Dixie&Pixie με βότκα, πουρέ φράουλας, λικέρ κακάο, γιαούρτι και βανίλια και Remember the Day με ρακόμελο, λιμοντσέλο, λεμόνι και αρωματικά bitters (στοιχίζουν 9€).

Najbarajo
Ανδρέα Παπανδρέου 38, τηλ: 2106856736

To καλοκαίρι μας υποδέχτηκε στην πανέμορφη αυλή του, πλέον ξεχειμωνιάζουμε στο εξίσου όμορφο εσωτερικό του. Το Najbarajo (προφέρεται Ναμπαράχο), μας σερβίρει ωραία καφεδάκια και ελαφριά σνακ από νωρίς, και σούπερ κοκτέιλ αργότερα –και μάλιστα σε τιμές happy hour από τις 18.00 ως τις 21.00 μόνο 6€. Δοκιμάστε το Najbarajo Bunch, με ρούμι και passion fruit, που σερβίρεται σε ποτήρι χορταστικών διαστάσεων. Οι «κανονικές» τους τιμές, ξεκινούν από 7€.

Hide and Seek 
Λεωφόρος Κηφισίας 254, τηλ: 2106776747

Παίζει… κρυφτό στις όχθες της Κηφισίας και αποτελεί ένα άκρως στιλάτο all day cocktail restaurant. Το Hide and Seek μας υποδέχεται στον ζεστό, ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο, εκεί όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε από νωρίς καφέ και πρωινό (αυγά benedict, scrambled ή American, ομολέτες, αυγοφέτες, τοστ, club sandwich κ.α.) και αργότερα πολύ προσεγμένα signature κοκτέιλ (από 9€), συνοδεύοντάς τα με τσιμπολόγημα από το finger food bar. Διαθέτει και ολοκληρωμένο μενού, δια χειρός Δημήτρη Τσώτσου που μπορείτε να δείτε εδώ. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο.

Μελούκ 
Κολοκοτρώνη 5, τηλ: 210 6824600

Στην καρδιά του Χαλανδρίου, στα πέριξ της πλατείας Δούρου, το Μελούκ προτείνει μια πρωτότυπη ιδέα με κοινό παρονομαστή: Λουκουμάδες με κοκτέιλ. Λουκουμάδες με καφέ. Λουκουμάδες γλυκοί και αλμυροί. Μπορείτε να συνδυάσετε τις γεύσεις των λουκουμάδων τους με τα πάντα. Το πρωί, με μια μερίδα λουκουμάδων, το Μελούκ σας κερνά τον καφέ σας. Το μεσημέρι, δοκιμάστε αλμυρούς λουκουμάδες ή τις σαλάτες του Μελούκ, ενώ το βράδυ, πιάστε θέση στο πατάρι και δοκιμάστε λουκουμάδες με house cocktails (από 7€) και δυνατές mainstream μουσικές.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, τηλ: 2110125454

Είναι cozy, είναι χρωματιστή, είναι σούπερ παρεΐστικη και εντελώς καλλιτεχνική, είναι για το Χαλάνδρι ό,τι είναι η Κιμωλία για το κέντρο. Είναι η Κόκκινη Σβούρα στην οποία πάμε μεσημεράκι για καφέ και φρεσκοψημένα cookies (που ψήνονται τη στιγμή που θα τα παραγγείλετε, με ό,τι γεύση προτιμάτε εσείς) και είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε… αξημέρωτα να τελειώνουμε το πέμπτο κοκτέιλ με ρούμι και τζίντζερ, και να αναρωτιόμαστε πώς πέρασαν οι ώρες. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-10€.

PennyLane
Θουκυδίδου 10, τηλ: 2106800217

Από τις πιο… comfort αφίξεις της περιοχής, το Penny Lane σερβίρει από νωρίς καφεδάκι, μας κακομαθαίνει με λαχταριστά brunch κάθε  με΄ρα (τα αυγά Benedict είναι εξαιρετικά, όπως και τα Croque Monsieur και Madame) και το βράδυ φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ. Αυτό για το οποίο θα σας μιλήσουν όλοι, όμως, είναι το φαγητό του: Τα πολύ δυνατά burger, τις πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, το μυρωδάτο ριζότο Μοχίτο και –κυρίως– το pullet brisket, ένα πιάτο με μοσχαράκι τόσο τρυφερό που δεν χρειάζεται καν μαχαίρι, και το οποίο συνοδεύεται από σπιτική σαλάτα coleslaw και φρεσκοφουρνιστά ψωμάκια. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο, με ποτό.

Chapeau
Σωκράτους 4Α, τηλ.: 210 6845300

Σε ύφος γαλλικού bistrot, το all day «Καπέλο» μας σερβίρει δημιουργικές νοστιμιές όπως το κοκοράκι με πορτοκαλολέμονα στη γάστρα, που σερβίρεται με πουρέ πατάτας και κολοκύθας, ή τα τσιγαριαστά χόρτα με αυγό ποσέ και μαρμελάδα ελιάς. Το μενού επιμελείται η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, ενώ –πιστό στην φιλοσοφία του all day–ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και λαχταριστό brunch και ξενυχτά ως το βράδυ με ταξιδιάρικες μουσικές και κοκτέιλ. Για πλήρες γεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v