Τα top μέρη για ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα

Δοκιμάζουμε αχνιστή, παχύρρευστη, κολασμένη γλυκιά σοκολάτα σε ρόφημα, στα αθηναϊκά café που ξέρουν πώς να μας κακομαθαίνουν.
Τα top μέρη για ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα
Αληθινή σοκολάτα, γεμάτη παχύρρευστη γλύκα. Σπάνιες, διαλεχτές ποικιλίες από όλο τον κόσμο και γευστικοί συνδυασμοί που την απογειώνουν. Ζεστά café με ρομαντική διακόσμηση και όμορφες μουσικές στις ωραιότερες γειτονιές της πόλης. Η σοκολάτα είναι… θρησκεία, και εμείς «προσκυνάμε» στα κορυφαία μέρη της Αθήνας όπου μπορείτε να την δοκιμάσετε αχνιστή στην κούπα σας.

The Dark Side of Chocolate 
Σολωνος 49, Κολωνάκι, τηλ: 21 0339 2348

Το πιο ψαγμένο μέρος για σοκολάτα – κάθε είδους – στην Αθήνα είναι αυτός ο λιλιπούτειος παράδεισος των φίλων της «μαύρης θεάς». Σε ένα ατμοσφαιρικό χώρο που θυμίζει γαλλικό μπιστρό, αυτή η σοκολατερί φέρνει στην Ελλάδα τις καλύτερες ποικιλίες σοκολάτας και δημιουργεί δικές της υπέροχες γεύσεις γλυκισμάτων, αλλά και ζεστά ροφήματα με την σοκολατένια ένταση που επιθυμείτε εσείς.

Petite Fleur 

Με πέντε πλέον καταστήματα στην Αθήνα (Κολωνάκι, Παγκράτι, Χαλάνδρι, Κηφισιά και Νέα Ερυθραία), ένα «Μικρό Λουλούδι» βρίσκεται σίγουρα κάπου κοντά σας για να απολαύσετε λαχταριστή ζεστή σοκολάτα με γεμάτη γεύση, μαζί με cookies, κέικ ή άλλα λαχταριστά γλυκά ημέρας. Το ντεκόρ είναι ρομαντικότατο και οι τζαζ μουσικές που παίζουν από το πικάπ συμπληρώνουν την παραμυθένια, ζεστή ατμόσφαιρα.

Sokolata
Βουλής 35 και Απόλλωνος 7, τηλ: 2130302290

Την υπέροχη σοκολάτα Valrhona χρησιμοποιεί αυτό η μικρή όαση γλύκας στο κέντρο της Αθήνας για να μας ετοιμάσει μία από τις καλύτερες ζεστές σοκολάτες που έχουμε δοκιμάσει. Εδώ βρίσκουμε επίσης τσάι KUSMI, σπιτικά γλυκά, βιολογική ρακή κ.α. Αγαπημένο μας από τα ιδιαίτερα ροφήματα ζεστής σοκολάτας, το “Orange” με εκχύλισμα πορτοκαλιού. Τις 19 διαφορετικές ποικιλίες της Valrhona μπορείτε να δοκιμάσετε και στο «αδερφάκι» της Σοκολάτας, στο 56 της οδού Ερμού, εντός της στοάς που τη συνδέει με την πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Rezin
Εμμ. Μπενάκη 53 & Τζαβέλλα, Εξάρχεια, 210 3846385

Ποιος το περίμενε ένα ροκ all day μπαράκι να κρύβει το πιο γλυκό μυστικό των Εξαρχείων; Το Rezin φημίζεται στους κύκλους των φοιτητών (και όχι μόνο) για την υπέροχη, παχύρρευστη ζεστή σοκολάτα, με τη μυστική σπιτική συνταγή που την κάνει ιδιαίτερη. Σερβίρεται σε μεγάλη αχνιστή κούπα μαζί με μπισκοτάκι.

Momo 
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ; 21 0956 2300

Μακριά από σκόνες και τυποποιημένα προϊόντα, το Momo ετοιμάζει την κολασμένη ζεστή σοκολάτα του από λιωμένα κομμάτια αληθινής σοκολάτας με γάλα. Την απολαμβάνουμε μαζί με τα φοβερά κέικ και γλυκίσματα που ετοιμάζονται καθημερινά στο Momo, ή με το λαχταριστό brunch του Σαββατοκύριακου, όπως το καλάθι αρτοποιημάτων και τα pancakes.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v