Τι παίζει τώρα στην Αγία Ειρήνη;

Καινούρια μπαράκια, νέα μενού, σαλονικιώτικο μπουγατσάν, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα συμβαίνουν τώρα γύρω από την απόλυτη Πλατεία του αθηναϊκού κέντρου.
Τι παίζει τώρα στην Αγία Ειρήνη;
της Ηρώς Κουνάδη

Μοιάζει απίστευτο το ότι πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που πρωτοαναφερθήκαμε στην Αγία Ειρήνη ως την νέα hot πιάτσα της Αθήνας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μπαράκια άνοιξαν κι έκλεισαν, άνθρωποι ήρθαν κι έφυγαν, στέκια αγαπήσαμε και ξεχάσαμε. Η πλατεία, πάντως, παραμένει, μαζί με τα δρομάκια της γύρω της, το σημείο μηδέν της δράσης στο αθηναϊκό κέντρο, μέρα-νύχτα. Κι αυτές είναι οι κορυφαίες διευθύνσεις της.

Στις επάλξεις παραμένουν…

- Το πολυαγαπημένο και πολυβραβευμένο Baba au Rum, που φτιάχνει πολλά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας. 



- Το Tailor Made, στο υπέροχο ψηλοτάβανο κτίριο του Τσίλλερ επάνω στην πλατεία, που μοσχοβολά φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, απλώνει τραπεζάκια έξω για χάζι στην πλατεία, και έχει επίσης ωραία κοκτέιλ και δυνατές upbeat μουσικές τα βράδια.

- Το Μάνας Κουζίνα Κουζίνα, που λειτουργεί πια μέχρι τις 19.00 σαν μαγειρείο (διαλέγεις νοστιμιές από την βιτρίνα και τις μεταφέρεις στο τραπέζι σου) και τα βράδια σαν «κανονικό» εστιατόριο, με διαλεχτά πάντα υλικά και ψαγμένες συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα. Οι τιμές έχουν ακριβύνει ένα τσικ, παραμένουν όμως σε χαμηλά επίπεδα –στα 12-15€ το άτομο.


- Το υπέροχα ροζ Otto, στο παλιό αρχοντικό του Όθωνα, με τα φοβερά του κοκτέιλ, την grandiose ατμόσφαιρα και τα τραπεζάκια του να απλώνονται και στο πλακόστρωτο της Καλαμιώτου.

- Ο πάντα αγαπημένος μας Μελίλωτος, που πειράζει την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας απίθανα πιάτα σαν το μοσχαράκι γιουβέτσι με πορτοκάλι και λεμονόχορτο. Εκατό τοις εκατό άκαπνος μέσα, με τραπεζάκια στο πλακόστρωτο και τιμές στα 17€ περίπου το άτομο.


- Το πανέμορφο και μονίμως κεφάτο Rooster, που εκτός από ωραία κοκτέιλ σαν το Caramel Mango Daiquiri (στα 8€) έχει και πεντανόστιμη κουζίνα (δοκιμάστε τις πένες με κοτόπουλο και θυμάρι, θα μας θυμηθείτε) και μεγάλη ποικιλία σε τσάι και κρασί –αναλυτικό μενού εδώ.


- Το διπλανό του Throubi, που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες απογευματινά κυριακάτικα πάρτι με swing και disco μελωδίες, για να αρχίζουν οι χοροί από νωρίς, από τις 16.30 το απόγευμα για την ακρίβεια. Εξακολουθεί να σερβίρει καφεδάκι από νωρίς, καθαρά ποτά και κοκτέιλ αργότερα.


- Το Noel που έχει πάντα Χριστούγεννα, σε μια από τις ωραιότερες στοές της γειτονιάς του, που είναι μονίμως γεμάτο, μονίμως κεφάτο (Χριστούγεννα γαρ) και φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ.

- Το Faust που γιορτάζει φέτος τα πέντε του χρόνια με θεατρικές παραστάσεις (από Χέμινγουεϊ και Τένεσι Ουίλλιαμς μέχρι Βασίλη Ζιώγα), ενδιαφέροντα live και πάρτι εκ των οποίων ξεχωρίζει το πολυχρονεμένο Last Chance του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου, με μουσικές από το new wave των 80s μέχρι σήμερα.

- Το Booze, φυσικά, που, πολύ περισσότερο από ένα ακόμα μπαρ/ θέατρο/ γκαλερί/ σημείο συνάντησης, είναι πια κάτι σαν αθηναϊκός θεσμός.

- Το Dizzy Mo, με τις σούπερ μουσικές του, που παίζουν με έναν και μόνο σκοπό: να σας κάνουν να χορέψετε.


- Το Zaf που σερβίρει καφεδάκια από νωρίς και ωραία κοκτέιλ αργότερα –στις καινούριες μας αδυναμίες το Texas Chocolate, με παλαιωμένο ρούμι, χυμό lime, maraschino, μπανάνα και Nutella.

- Το Mama Roux με τα θρυλικά brunch του, και με το μενού του να ανανεώνεται τις τελευταίες μέρες, για να συμπεριλάβει πιάτα από τις άγνωστες ασιατικές κουζίνες της Κορέας, της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας.

- Το Falafellas με τις ουρές του, που πρωτοέκανε μόδα το φαλάφελ στην Αθήνα και συνεχίζει ακάθεκτο να το σερβίρει σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του, και η Feyrouz με τα κορυφαία «λαχματζούνια» της.

Και νέες αφίξεις έχουμε…



- Το άρτι αφιχθέν στη γειτονιά Borsalino του Γιάννη Κοροβέση είναι σικάτο και κομψό, έχει ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα ‘60s και αδυναμία στο σέρι και το βερμούτ, παίζει soul και jazz μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, σερβίρει κοκτέιλ από 6€, ποτά από7€ και καλό καφέ όλη μέρα κι όλη νύχτα. Έχει κι ένα μενού από ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά tapas, το οποίο επιμελείται ο Μιχάλης Νουρλόγλου.

- Η θεσσαλονικιώτικη Estrella, που έκανε χαμό πριν από ένα χρόνο και κάτι με το μπουγατσάν της, το πήρε μαζί της και κατέβηκε Αθήνα, στον χώρο που βρισκόταν το Pure Bliss –το οποίο ναι, δυστυχώς έκλεισε, και θα το συναντάμε πλέον μόνο ως Pop up σε εκθέσεις και events. Έχουμε, όμως, τα φοβερά brunch και πρωινά της Estrella για παρηγοριά. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ.

- Το Telaro, που πήρε την θέση του Μαγκαζέ στο 33 της Αιόλου, σερβίρει καφεδάκι από νωρίς, και νοστιμότατα burger, ζυμαρικά και χορτοφαγικές επιλογές.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v