Οι πιο hot μπαρ-ο-γειτονιές της Αθήνας τώρα

Το Παγκράτι, το ιστορικό κέντρο, και όλες οι πιο «τώρα» αθηναϊκές γειτονιές που συγκεντρώνουν τα καλύτερα μπαράκια της πόλης.
Οι πιο hot μπαρ-ο-γειτονιές της Αθήνας τώρα
της Ηρώς Κουνάδη

Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε στην Αθήνα, είναι πως δεν μένει ποτέ ίδια. Είναι ωραία, κάπως σαν την θάλασσα που λέει και το γνωστό τραγούδι, «γιατί κινείται πάντα». Δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς μια πιάτσα, ή να πεις ότι την εξάντλησες, κι η τάση έχει ήδη αρχίσει να μετακινείται προς μια άλλη. Κι οι φίλοι που μένουν στο εξωτερικό παθαίνουν πάντα σοκ –«τι εννοείς έχεις να πας στο Γκάζι/ στην Καρύτση/ στην τάδε γειτονιά από τότε που πήγαμε μαζί (σ.Σ.: αντιπρόπερσι);». Ορίστε, λοιπόν, οι πιο hot/ δημοφιλείς/ «τωρινές» πιάτσες της Αθήνας, για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους –ή για να τσεκάρετε τι σας έχει ξεφύγει.

Ιστορικό κέντρο

Θα ακούσετε να το αποκαλούν και «εμπορικό τρίγωνο» και Αγία Ειρήνη και απλούστερα –και λίγο πιο άστοχα– Μοναστηράκι. Είναι η γειτονιά που συναποτελούν η Κολοκοτρώνη, η Καραγιώργη Σερβίας (και τα τέσσερα ονόματα που αλλάζει μέχρι να διασταυρωθεί με την Αθηνάς) και τα κάθετα σε αυτές δρομάκια, μαζί με την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στα best of της περιλαμβάνονται σταθερές αξίες όπως το βραβευμένο Baba au Rum, που κάποιοι θα σας πουν ότι φτιάχνει τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας, τα λαοφιλή Drunk Sinatra, Einstein και Homy στο δρομάκι της Θησέως, τα Rooster, Tailor MadeRock’n’Balls και Throubi στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Chaplin της Καλαμιώτου, το Bank Job της Κολοκοτρώνη με το πανέξυπνο concept του, το νέο-αφιχθέν Noel και οι σταθερές αξίες των Booze και Bartessera (φωτό, επάνω). Όλα όσα θέλετε να μάθετε για καθένα από αυτά, το έχουμε εδώ ή εδώ ή εδώ.

Παγκράτι

Η πιο ανερχόμενη αθηναϊκή «πιάτσα» ζει την εποχή της δόξας της εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, με νέα hip μπαράκια και streetfood-άδικα να ξεφυτρώνουν κάθε λίγο. Στα δημοφιλέστερα, και δικά μας αγαπημένα, περιλαμβάνονται το πολυσυλλεκτικό Chelsea Hotel, η Αρμπαρόριζα (φωτό, επάνω) με τα εξαιρετικά της κοκτέιλ που βασίζονται σε ελληνικά αποστάγματα, το άκρως νοσταλγικό και εντελώς sui generis SuperFly, το κουκλίστικο Σποράκι με τις ροκίζουσες μουσικές, τα αποστάγματα και τα τσιμπολογήματά του. Και άλλα πολλά και όμορφα έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Κουκάκι

Πιο χαμηλής κλίμακας, πιο «γειτονιά», με λιγότερα ταρατατζούμ και πιο παρεΐστικα στέκια από τις υπόλοιπες, η γειτονιά που απαρτίζουν οι πεζόδρομοι της Δράκου και της Ολυμπίου, μαζί με την οδό Φαλήρου, είναι ο ιδανικός προορισμός για τα βράδια εκείνα που λες με την παρέα «πάμε κάπου να τα πούμε». Στα πιο δημοφιλή της στέκια συγκαταλέγονται το Μπελ Ρέι, με τα φανταστικά του κοκτέιλ και τα νόστιμα τσιμπολογήματα, που απλώνει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο, ο Μπαμπάς (φωτό, επάνω) που έχει επίσης τσιμπολόγημα και καλές τιμές στα καθαρά ποτά του, τα συνεργατικά Συγγρουόμενο και Παγκάκι και το Monsieur Barbu με τις μεγάλες τζαμαρίες και τα νόστιμα tapas του. Αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά έχουμε εδώ.

Χαλάνδρι

Σταθερό προπύργιο της νυχτερινής ζωής εδώ και δεκαετίες για τους παροικούντες τον βορρά, άρχισε κάποια στιγμή να συγκεντρώνει τα πλήθη από κάθε γωνιά της Αθήνας, που μυρίστηκαν ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον συμβαίνει εδώ πάνω. Παραδείγματα «πολύ ενδιαφερόντων πραγμάτων» που συμβαίνουν εδώ είναι το Snatch (φωτό, επάνω) με τα καταπληκτικά κοκτέιλ, τις ροκ μουσικές και την σούπερ δροσερή αυλή του, το νέο-αφιχθέν Mr. Peacock που έχει τα ίδια δυνατά χαρτιά με πιο mainstream μουσικό προσανατολισμό, το ακράδαντα feelgood Σπίτι που παίζει μουσικάρες και φτιάχνει κοκτεϊλάρες, η arty και παρεΐστικη Κόκκινη Σβούρα που ψήνει και μπισκότα, το πιο μπιτάτο κι επίσης… κοκτεϊλάτο El Rey Alobar, κι η λίστα δεν έχει τέλος. Δείτε κι άλλα ενδιαφέροντα παραδείγματα, εδώ κι εδώ.

Χολαργός

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο αέρα ανανέωσης μπορεί να φέρει το μετρό σε μια γειτονιά, η «παραλία» της λεωφόρου Μεσογείων έξω από τον ομώνυμο σταθμό συγκεντρώνει εδώ και λίγα χρόνια hip μπαράκια και ετερόκλητα πλήθη από κάθε γωνιά της Αθήνας. Τον χορό άνοιξε πρώτο και καλύτερο το White Spoon (φωτό, επάνω) με τα καταπληκτικά κοκτέιλ και τα εξίσου καταπληκτικά πρωινά του, και ακολούθησαν τα –επίσης δυνατά σε κοκτέιλ– Boogie Bar, Bookali και Ritzy. Λίγα βήματα πιο μακριά από την όχθη της Μεσογείων, το Bootleg συγκεντρώνει κάθε βράδυ τα πλήθη που ορκίζονται στα κοκτέιλ και τις μουσικές του στην Πλατεία Φανερωμένης, ενώ στη γωνία Κεραμεικού και Περικλέους το wine bar Floyd φροντίζει για τις οινογνωσίες μας. Γι’ αυτά και για άλλα πολλά, έχουμε λεπτομέρειες εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v