Πάμε πλατεία για καφέ;

Πέντε όμορφα café που απλώνουν τραπεζάκια σε αθηναϊκές πλατείες και μας καλούν για τις πιο απολαυστικές δόσεις καφεΐνης του Σεπτεμβρίου.
Πάμε πλατεία για καφέ;
Για την πρωινή δόση καφεΐνης… Για ένα ρομαντικό πρώτο ραντεβουδάκι… Για τον καφέ της παρέας που εξελίσσεται σε ουζάκια με μεζέδες… Για νοσταλγικό άραγμα στις πιο καλαίσθητες γωνιές της πόλη… Πέντε όμορφα café ενδείκνυνται για κάθε χρήση και απλώνουν τραπεζάκια σε μερικές από τις πιο όμορφες αθηναϊκές πλατείες.

Ο Μπλε Παπαγάλος στην πλατεία Αυδή 
Λεωνίδου 31, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ: 21 1012 1099

Όσο είναι ακόμα καλοκαίρι, καθόμαστε στις φερ φορζέ καρεκλίτσες ανάμεσα στα δέντρα της πλατείας. Όσο φθινοπωριάζει, μεταφερόμαστε στην μποέμ βεράντα, η οποία μας θυμίζει το σπίτι της γιαγιάς μας. Και όταν χειμωνιάσει, πιάνουμε θέση μέσα, στην vintage σάλα με τα καναπεδάκια, τις swing και rock’n’roll μουσικές, τα σπέσιαλ κοκτέιλ και την όμορφη νοσταλγική διάθεση. Τα ποτά στοιχίζουν έως 6€, ενώ αν πεινάσετε, θα βρείτε και νόστιμα τσιμπολογήματα.

Το Petit Fleur στην πλατεία Χαλανδρίου
Πλατεία Ελευθερωτών 2, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 4825

Ό,τι πρέπει για φθινοπωρινό άραγμα, μοναχικές αναγνώσεις ή και ρομαντικά ραντεβού, το Petit Fleur είναι η πιο γλυκιά γωνιά της πλατείας του Χαλανδρίου. Κυριολεκτικά: Σερβίρει μία από τις καλύτερες σοκολάτες της Αθήνας, αλλά ακόμη κι αν καθίσετε για έναν απλό καφέ, θα τον συνοδεύσετε με λαχταριστά κέικ ή γλυκά ημέρας. Οι μουσικές είναι τζαζ και παίζουν από το πικάπ, ενώ τα λίγα τραπεζάκια στην αυτοσχέδια «βεραντούλα» που ατενίζει τον Άγιο Νικόλαο και την «κάτω» πλατεία είναι ιδανικό σκηνικό για ρομαντζάδα. Μέσα, ο χώρος φέτος μεγάλωσε, αλλά παρέμεινε κουκλίστικος και καλαίσθητος, σα να βρίσκεστε σε παριζιάνικο μπιστρό.

Το καφενεδάκι της Δεξαμενής στην πλατεία Δεξαμενής 
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 21 0722 4609
Συνδυάζεται ιδανικά με τις τελευταίες μας εξόδους για θερινό σινεμά φέτος, στο γλυκύτατο Σινέ Δεξαμενή. Ακριβώς δίπλα του, μετά τα σκαλάκια της πλατείας, τα δύο φαρδιά πεζοδρόμια γεμίζουν τραπέζια στο ίδιο μέρος όπου κάποτε σύχναζαν οι πιο διάσημοι έλληνες λογοτέχνες. Το πρωί πίνουμε καφεδάκι, το μεσημέρι τσιπουράκια και το βράδυ το γυρνάμε σε μπύρες με μεζέδες, που τολμούν με δημιουργικές πινελιές, χωρίς όμως να καταστρέφουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα αυτού του όμορφου καφενείου. Για μπύρες με άφθονο τσιμπολόγημα, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Το Ginger Ale στην πλατεία Εξαρχείων 
Θεμιστοκλέους 74, πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 21 0330 1246

Η ‘50s αισθητική ζει και βασιλεύει σε αυτή τη γωνιά των Εξαρχείων, που φιλοξενεί τις πιο αρτίστικ φάτσες της πόλης στα τραπεζάκια του ισογείου, στα καναπεδάκια του cozy παταριού και στις καρέκλες που απλώνει έξω, στην πλατεία για τις μέρες με λιακάδα και όμορφες βραδιές. Το σκηνικό είναι πολύχρωμο, πληθωρικό, σχεδόν… αλμοδοβαρικό, και τα κοκτέιλ ρέουν άφθονα – μάλιστα σε χαμηλές τιμές από Δευτέρα ως Τετάρτη: Τα κοκτείλ στα 7€ και τα ποτά όλες τις μέρες από 5€.

Το Μύρτιλλο στο πάρκο ΚΑΠΑΨ  
Τριφυλλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 1012 3176

Στο πλακόστρωτο, στο πίσω μέρος του πάρκου που λεγόταν ΚΑΠΑΨ αλλά πλέον ονομάζεται Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, το Μύρτιλλο απλώνει τραπεζάκια έξω αλλά και στις δύο βιομηχανικές, χαρούμενες και φιλόξενες σάλες του. Η μοναδικότητα του cafe είναι ότι αποτελεί παράλληλα και έναν πολυχώρο, στον οποίο εργάζονται αποκλειστικά άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εδώ σερβίρονται φτηνά καφεδάκια, ουζάκια με μεζέδες ημέρας και ωραία γλυκίσματα, ενώ φιλοξενούνται συχνά-πυκνά και εκδηλώσεις ή θεματικές βραδιές. Το μέρος ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά, αφού διαθέτει και παιδική χαρά, καθώς και εγκαταστάσεις δανειστικής βιβλιοθήκης για παιδιά και συμβουλευτικό σταθμό ψυχολογικής υποστήριξης για γονείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v