Πού να πιω καφέ στο Μεταξουργείο

Τα επτά αγαπημένα μας μέρη για να απολαύσουμε δροσιστικό – και φθηνό – καφεδάκι στο Μεταξουργείο.
Πού να πιω καφέ στο Μεταξουργείο
Σε αυλές, πλατείες, πεζοδρόμους, πλακόστρωτα και γοητευτικούς βιομηχανικούς χώρους, πιάνουμε τραπεζάκι στα ωραιότερα «καφενεία» του Μεταξουργείου και απολαμβάνουμε καφεδάκι από νωρίς (και... παραμένουμε για μπύρες και μεζέδες μέχρι αργά).

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, τηλ: 2110121099

Το café bar που έβαλε ξανά την πλατεία Αυδή στον χάρτη της εξόδου όλων των Αθηναίων είναι ρομαντικό, είναι χαλαρό, είναι swing, και απλώνει φερ φορζέ καρέκλες στην πλατεία αλλά και στην σκεπαστή βεραντούλα του, για να μας σερβίρει δροσιστικό καφεδάκι καθημερινά από τις 10 το πρωί.

Ακροβάτης
Ψαρών 26, τηλ: 21 0523 0750

Σαν παλιό ελληνικό σινεμά – ή για την ακρίβεια… εντελώς ελληνικό σινεμά, αφού εδώ γυρίστηκε ο Μπακαλόγατος με τον Χατζηχρήστο, ο Ακροβάτης του Μεταξουργείου απλώνει τραπεζάκια στον νοσταλγικό αρχοντικό χώρο του με τις τεράστιες ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα κάγκελα και τους πέτρινους τοίχους. Εδώ απολαμβάνουμε από τις 8 το πρωί ωραίο καφεδάκι και αργότερα συνεχίζουμε με ρακές, μεζέδες και συχνά live μουσικής, σε ατμόσφαιρα παρεΐστικου καφενείου.

Κανάρια
Κεραμεικού 88, τηλ: 2103425166

Ένας μικρός καφενές έκανε μόδα το «αράζειν» στο πεζοδρόμιο, όπου απλώνει τραπεζάκια, για να λάβουν θέση οι πιο εναλλακτικές φάτσες της πόλης. Εδώ πίνουμε από νωρίς φτηνό καφεδάκι (μάλιστα όλο το καλοκαίρι οι καφέδες στοιχίζουν 1€ τις Τετάρτες και τις Κυριακές) και συνεχίζουμε με μπύρες και σπιτικούς μεζέδες ως το βράδυ.

500 μίλια μακριά  
Σαλαμίνος 43, τηλ: 21 0341 3563

Στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος, ένα all day café bar έφερε λίγο ροκ αέρα στην γειτονιά του Μεταξουργείου. Είναι ένας χώρος κατάλληλος για άραγμα, για συζήτηση, για διάβασμα αλλά και για να χαζέψουμε εκθέσεις και καλλιτεχνικά events. Σημειώστε πως τα 500 μίλια είναι απόλυτα pet friendly, οπότε μπορείτε χωρίς φόβο να έρθετε εδώ με τους τετράποδους φίλους σας.

Korova  
Κεραμεικού 93, τηλ: 21 3030 1210

Ένα σύγχρονο all day καφενείο με πρωτότυπη διακόσμηση και χύμα διάθεση, μας σερβίρει στην οδό Κεραμεικού φτηνό καφεδάκι (2€ το freddo espresso), αλλά… δεν μας αφήνει να φύγουμε: Εδώ το «γυρνάμε» σε ρακές και οινόμελα, συνοδεία παραδοσιακών μεζέδων με γκουρμέ πινελιές. Αρκετές είναι και οι επιλογές για χορτοφάγους, ενώ όλα τα υλικά προέρχονται από επιλεγμένους παραγωγούς της επαρχίας.

Alphaville
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, τηλ: 21 5505 2001

Η πιο όμορφη, γραφική γωνιά του Μεταξουργείου βρίσκεται εδώ, που το Alphville απλώνει χρωματιστές «λαστιχένιες» καρεκλίτσες στο πλακόστρωτο, ανάμεσα σε γλάστρες, δέντρα και παλιά νεοκλασικά. Πρόκειται για συνεργατικό... μπαροκαφενείο που σερβίρει καφεδάκια (περί τα 2,50-3€) από τις 11 το πρωί. Το βράδυ, σερβίρονται καθαρά ποτά και πρωτότυπα ελληνικά κοκτέιλ.

Κεραμείο
Πλαταιών 27, τηλ: 21 0346 4223

Ένας πολύ όμορφος (πρώην) βιομηχανικός χώρος, με μια ακόμη ωραιότερη μακρόστενη, πέτρινη αυλίτσα κρύβεται στο παλιό κεραμείο της περιοχής, εκεί όπου τώρα αράζουμε σε χτιστά καναπεδάκια και ξύλινους πάγκους για να πιούμε καφεδάκι από νωρίς, να ακούσουμε τζαζ, ροκ και εναλλακτικές μουσικές και, όταν περάσει η ώρα, να δοκιμάσουμε τα καλοκαιρινά «μουσικά» κοκτέιλ όπως το Johnny Cash με bourbon και σπιτική λεμονάδα ή το Pink Floyd με μαστίχα, Aperol και γκρέιπφρουτ - από 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v