Σαββατιάτικες βόλτες… στην άγρια Δύση

Βουτιές, καφεδάκια και ρεμπέτικα με γεύση από ανατολή σε μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών περιλαμβάνουν τα σαββατιάτικα σχέδιά μας.
Σαββατιάτικες βόλτες… στην άγρια Δύση
Αυτό το Σάββατο, μετά τις βουτιές μας λέμε να κατευθυνθούμε δυτικά, για χάρη ενός από τους καλύτερους καφέδες του λεκανοπεδίου, και μιας ρεμπέτικης βραδιάς με γεύση… Ανατολής. Σας μπερδέψαμε; Θα καταλάβετε.

Πρωινό με βουτιές στη Ραφήνα



Η μέρα μας θα ξεκινήσει με βουτιές στο Κόκκινο Λιμανάκι, μια από τις ωραιότερες παραλίες του βορρά της Αττικής, η οποία χρωστά το όνομά της στα φαντασμαγορικά Κόκκινα Βράχια που την περιβάλλουν, προστατεύοντάς την ταυτόχρονα από τους βοριάδες που ταλαιπωρούν την περιοχή. Άμμος και ψιλό βοτσαλάκι, κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά και… απλωσιά στην οποία όλοι οι καλοί χωράνε είναι μερικά από τα δυνατά χαρτιά της, που θα μας κρατήσουν εδώ μέχρι να πάρουμε κατά το απόγευμα τον δρόμο για τη Δύση.

Απόγευμα με καφεδάκι στο Mind the Cup
Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ: 210 5776010



Το Buzzfeed είπε πέρυσι πως είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καφέ του πλανήτη, και ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε; Πιάνουμε τραπεζάκι κάτω από το μεγάλο δέντρο του πεζοδρομίου της Αιμιλίου Βεάκη, ή… κούνια στον industrial βιομηχανικό εσωτερικό χώρο., και παραγγέλνουμε φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ από επιλεγμένες φάρμες, από βραβευμένους σε διεθνείς διαγωνισμούς roasters και barristi. Σερβίρεται επίσης εξαιρετικό τσάι λάτε, ενώ το βράδυ τη θέση των ροφημάτων παίρνουν εξαιρετικά κοκτέιλ, όπως το vintage zombie ή το daiquiri ροδάκινο.

Βράδυ με ζωντανή μουσική στο Πέραν

Νομίζατε ότι η ζωντανή μουσική σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία τα καλοκαίρια σπανίζει; Δεν έχετε άδικο. Η υπέροχη αυλίτσα του Πέραν (Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα) είναι μια από τις ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις του κανόνα. Εδώ, κάτω από φουντωτά δέντρα και δροσερές φυλλωσιές, δοκιμάζουμε εξαιρετικά κεμπάπ, καταπληκτικό λαχματζούν, δροσερό ταμπουλέ και άλλες ανατολίτικες νοστιμιές, υπό τους ήχους ρεμπέτικων σχεδόν κάθε βράδυ.

Αυτό το Σάββατο, συγκεκριμένα, στο πάλκο ανεβαίνει ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Κουτουλάκης, που ίσως ξέρετε από τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική σειρά «Ονείρου Ελλάς». Πλαισιωμένος από τους Μαρία Δεναξά στο τραγούδι, Φώτη Τσορανίδη στην κιθάρα και Δημήτρη Παπαδάμη στο ακορντεόν, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με άρωμα καλοκαιριού, που επικεντρώνεται εξολοκλήρου στο ρεμπέτικο και την ιστορία του, με τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Η είσοδος κοστίζει 4€, ο δε συνολικός λογαριασμός για ένα έξτρα χορταστικό γεύμα μαζί με το απαραίτητο κρασί θα κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v