Πέντε νέα και αέρινα μπαράκια για το καλοκαίρι

Νέα και ωραία μπαράκια σκηνοθετούν τις βραδινές μας νύχτες με δροσιστικά ποτά σε πεζοδρόμια, ταράτσες με θέα και hip πιάτσες.
Πέντε νέα και αέρινα μπαράκια για το καλοκαίρι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν προλάβαμε καλά καλά να μπούμε στο καλοκαίρι και η Αθήνα έχει ήδη γεμίσει με νέες μπαρο-αφίξεις, οι οποίες ανοίγουν τις πύλες τους στους night (and day) crawlers της πόλης προσφέροντας πειραγμένες επιλογές cocktail, σούπερ θέα Ακρόπολη, «ψαγμένα» spirits και αρκετές ανάσες δροσιάς με τραπεζάκια έξω.

Από το ιστορικό κέντρο της πόλης, μέχρι… εκεί ψηλά στον Υμηττό, δεν υπάρχουν πλέον μυστικά: ιδού πέντε νέα, καλοκαιρινά μπαράκια που θα πρωταγωνιστήσουν στα νυχτοπερπατήματά μας.

The Zillers
Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277

Μισό εστιατόριο, μισό μπαρ, το νέο hot spot της πόλης βρίσκεται στην κορυφή του καινούριου ομώνυμου ξενοδοχείου, λειτουργεί με τις υπογραφές της Κωνσταντίνας Φάκλαρη στην κουζίνα και του Γιάννη Σαμαρά στο μπαρ και απολαμβάνει σούπερ θέα στην Ακρόπολη και την πλατεία Μητροπόλεως. Τι άλλο να ζητήσουμε από έναν open air χώρο για τις καλοκαιρινές μας νύχτες; A ναι, ποτάρες. Τα κοκτέιλ του λοιπόν, είναι ένα κι ένα: Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το Ipanema, με cachaca, passion fruit, lime, μέλι και καραμέλα και θα μας θυμηθείτε. Κοστίζουν 8€ - 9€.

Otto
Καλαμιώτου 18 και Ευαγγελιστρίας 33, τηλ: 6987454777

Γύρω στο 1834 στήνεται ένα υπέροχο νεοκλασσικό στη συμβολή της Καλαμιώτου με την Ευαγγελιστρίας, μία από τις πολλές κατοικίες του Όθωνα. Σχεδόν δύο αιώνες μετά το νεοκλασσικό αναπαλαιώνεται και μεταμορφώνεται σε αυτό το γλυκύτατο all day bar restaurant με βίντατζ τόνους στη διακόσμηση και ροζ αποχρώσεις στους τοίχους. Το Otto βγάζει τραπεζάκια έξω, κάτω από τα ψηλά δέντρα της Καλαμιώτου, και σερβίρει καφεδάκι και πρωινό από νωρίς, σπουδαία δημιουργική κουζίνα με έντονο το ελληνικό στοιχείο αργότερα, και σούπερ cocktail όσο βραδιάζει, εμπνευσμένα μάλιστα από τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Giraffe
Πραξιτέλους 5, τηλ.: 212 1049526

Τι να κάνει άραγε μια καμηλοπάρδαλη στο κέντρο της Αθήνας; Έχει αράξει στην Πραξιτέλους, και… μιξάρει happy μουσικές με παιχνιδιάρικα cocktails, ενώ σερβίρει (και) στα τραπεζάκια που βγάζει έξω περισσότερες από 130 ετικέτες ποτών και premium spirits. Στα των cocktail, η λίστα βασίζεται σε κλασικά και παλαιωμένα ποτά, μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις που ανανεώνονται στη διάρκεια της χρονιάς. Προς το παρόν, δοκιμάστε το "Marine Pleasure" με μαστίχα Χίου, ροδίτικη ρετσίνα, ιταλική γκράπα, φυσικό άρωμα σταφύλι, σιρόπι μάραθου και θάλασσας για να πάρετε μια γεύση. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€ και των ποτών στα 7€.

Odori Vermuteria Di Atene
Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 21 0331 4674

Η πρώτη ελληνική βερμουτερία είναι γεγονός, δανείζεται το όνομά της από τις μυρωδιές αλλά και τα αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και δεν έχει ούτε εβδομάδα που άνοιξε τις πύλες της στο ιστορικό κέντρο. Πίσω από το Odori βρίσκεται η ομάδα του χαλανδριώτικου Theory, οπότε όπως καταλαβαίνετε ο κατάλογος των ποτών είναι κάτι παραπάνω από πληθωρικός. Δεν περιορίζεται στα κλασσικά cocktails, αλλά «παίζει» διαφορετικά βερμούτ και επιλεγμένα ελληνικά spirits για να απολαύσουμε το ποτό μας στα… δικά μας μέτρα. Για όσους επιθυμούν την ασφάλεια, οι 8 signature επιλογές βασισμένες σε ισάριθμα βότανα που αρωματίζουν το βερμούτ είναι ό,τι πρέπει. Το εσωτερικό του θυμίζει βοτανικό κήπο, ενώ τα τραπεζάκια που βγάζει στη Σκουλενίου ενδείκνυνται για after office drink και βραδινή spirit-ο – κατάνυξη. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα cocktails 7€-15€.

Peace of Mind
Πλ. Υμηττού 3, Υμηττός

Από το κέντρο μεταφερόμαστε στα… ψηλά, εκεί όπου στην πολυσύχναστη πλατεία του Υμηττού κάτι νέο και αεράτο μυρίζει. Είναι ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές; Είναι τα δροσερά cocktails δια χειρός Θάνου Κριμπούρα που ανεβαίνουν κατά ρυπάς στην όμορφη ταράτσα, αλλά και στα τραπεζάκια έξω; Μάλλον είναι όλα μαζί, σε αυτό το νέο hip espresso & cocktail bar το οποίο υπόσχεται «γαλήνη μυαλού», αλλά και αμέτρητες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) ραστώνης στην άνετη ταράτσα του συνοδεία ωραίων ξένων μουσικών. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την δροσερή σπιτική τους Sagria και το Spicy Mule, με homemade σιρόπι τσίλι, ανανά, λεπτές φέτες αγγουριού και κόκκους καυτερού πιπεριού καγιέν. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, τα cocktails από 7€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v