8 σούπερ μπαράκια για ποτό δίπλα στο κύμα

Από την Βάρκιζα μέχρι τη Γλυφάδα κι από εκεί στο Μικρολίμανο και το Μάτι, ανακαλύπτουμε 8 «θαλασσινές» διευθύνσεις για ποτάκι με θέα και ήχους θάλασσας.
8 σούπερ μπαράκια για ποτό δίπλα στο κύμα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνεις το δροσερό σου ποτό – ή ακόμα καλύτερα κοκτέιλ – ένα βράδυ καλοκαιριού δίπλα στο κύμα ακούγοντας χαλαρωτικές ή «ανεβαστικές» μουσικές και έχοντας για χαλί τους ήχους της θάλασσας.

Για την ακρίβεια, υπάρχει. Να ζήσεις όλα τα παραπάνω σε κάποια από τις παρακάτω παραλιακές διευθύνσεις, από την αθηναϊκή ριβιέρα, μέχρι τον Πειραιά και από εκεί στο Μάτι και το Ζούμπερι.

Akanθus
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι, τηλ: 21 0968 0800

Σταθερή εδώ και χρόνια stylish chic επιλογή στην παραλία Αστέρια της Γλυφάδας, το Akanθus διαθέτει ξύλινη διακόσμηση που παραπέμπει σε κατάστρωμα ιστιοπλοϊκού και τραπεζάκια που φτάνουν ως την θάλασσα για… πριβέ καταστάσεις. Must προορισμός για χορό ή χαλαρό ποτάκι στην μπάρα, με το κύμα να σκάει λίγα μέτρα πιο πέρα, διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά βραδιές με mainstream μουσικές, ελληνικές βραδιές και r’n’b parties. Αναλυτικά τα events εδώ.  Το ποτό κοστίζει 10€.

Balux café 
Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ: 2108983577

Έτερη… παλιά καραβάνα στην παραλιακή, το Balux «House Project» του Αστέρα μας προσκαλεί να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας και να ξεκινήσουμε με καφέ, να συνεχίσουμε με τσιμπολόγημα και να καταλήξουμε με ένα κοκτέιλ στο χέρι δίπλα στην πισίνα ή στις ξαπλώστρες με θέα το απέραντο γαλάζιο. To ποτό κοστίζει 8€, ενώ τα κοκτέιλ 10€.

Faros
Λ. Ποσειδώνος 31, Μάτι, τηλ. 22940 34498

Σε προνομιακή άκρως προνομιακή θέση πάνω στη θάλασσα στο Μάτι, η οποία ενδείκνυνται για… ρομάντζο, ο Faros είναι ένα ειδυλλιακό και «ήρεμο» μπαράκι το οποίο βγάζει τραπεζάκια πάνω ακριβώς από τα βράχια της παραλίας και σερβίρει εκπληκτικά (αν και «τσιμπημένα») κοκτέιλ. Συχνά διοργανώνει και βραδιές με ζωντανή μουσική από διάφορα ελληνικά σχήματα.

Ινδιάνος
Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 6986972042

Χαλαρό και «χύμα» μπαράκι πάνω στην άμμο της παραλίας στο Ζούμπερι, ο Ινδιάνος πιστεύει ακράδαντα ότι «Home is where the Beach is», παίζει ωραίες μουσικές από reggae μέχρι ροκ και soul-funk και καλεί συχνά πυκνά εγχώριες μπάντες για multi culti μουσικές βραδιές. Τι άλλο να ζητήσουμε από ένα beach bar; O Ινδιάνος παραμένει ανοικτός όλη την εβδομάδα από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ. Το ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ 8€.

Charlotte
Ακτή Κουμουνδούρου 38, Πειραιάς, τηλ.: 210 4173141

Ένα πανέμορφο bistro – wine bar, το Charlotte απλώνει τα άνετα τραπεζάκια του πλάι στη θάλασσα και παίζει ωραίες jazz και funk μουσικές. Στην οινική λίστα του περιλαμβάνονται επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών και ξένων αμπελώνων, τα οποία συνδυάζονται με πλατώ επιλεγμένων τυριών και αλλαντικών. Σερβίρει επίσης «κλασσικά» ποτά και κοκτέιλ, ενώ θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι. Τα ποτήρια κρασί ξεκινούν από 6€, τα ποτά από 7,5€ και τα κοκτέιλ από 10€.

The art of Bragi 
Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραϊκή, τηλ.: 211 7159272

Το αγαπημένο πειραιώτικο cocktail bar βρίσκεται απέναντι από τα βράχια της Πειραϊκής, διαθέτει ταξιδιάρικη διακόσμηση, θέα στη θάλασσα και σούπερ κοκτέιλ για να μας ξεδιψάσει – δοκιμάστε το φοβερό Lemon Pie με ρούμι, κρέμα λεμονιού και μπισκότο. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Ark 
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ: 2108948882

Ωραίες μουσικές, ευφάνταστα κοκτέιλ, ρομαντικές και εξωτικές διακοσμητικές λεπτομέρειες περιλαμβάνει το σκηνικό στο all day bar restaurant Ark, όπου ξεχωρίζουν  τα «πειραγμένα» κοκτέιλ του Τεό Σπυρόπουλου και η glam εξωτική ατμόσφαιρα. Το bar δίπλα στο κύμα κλέβει εύκολα την παράσταση, ενώ οι μουσικές κινούνται σε mainstream μονοπάτια και ανεβάζουν ένταση όσο περνά η νύχτα. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 10€.

Island 
Λ. Ποσειδώνος, Βάρκιζα, τηλ: 2109653563

Σταθερή, διαχρονική αξία της αθηναϊκής ριβιέρας, το Island βρίσκεται και φέτος στις… καλοκαιρινές επάλξεις, λειτουργώντας ως club, tapas bar εστιατόριο και asian fusion restaurant. Με κλίμα (και τιμές) νησιού, ατμόσφαιρα που μας τηλεμεταφέρει σε κυκλαδίτικη χώρα και glam κόσμο, το club restaurant της Βάρκιζας αποτελεί αναμφίβολα το πιο must μέρος για chic ποτό με (απίστευτη) θέα θάλασσα. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€ με 15€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v