Σαββατιάτικες βόλτες στη γειτονιά της Ακρόπολης

Φεστιβάλ street food στον Κεραμεικό, καφεδάκι στου Μακρυγιάννη και νυχτερινή ρομαντζάδα στο Μουσείο της Ακρόπολης περιλαμβάνει η σαββατιάτικη πρότασή μας.
Σαββατιάτικες βόλτες στη γειτονιά της Ακρόπολης
*Update: Λόγω πρόγνωσης βροχερού καιρού για το Σάββατο, η υπαίθρια συναυλία στο Μουσείο Ακρόπολης αναβάλλεται για την ερχόμενη Παρασκευή. Παρ' όλα αυτά, αυτό το Σάββατο το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα, ενώ στο εστιατόριο του μουσείου θα φιλοξενηθεί live από τρείς αθηναίους τζαζίστες.

Μεσημέρι στον Κεραμεικό, για να χορτάσουμε street food γεύσεις στο πιο πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ της πόλης. Απόγευμα σε ένα μπιστρό στου Μακρυγιάννη, για καφεδάκι στο πλακόστρωτο. Και βράδυ στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων ως τα μεσάνυχτα. Όχι κι άσχημη «τριπλή» έξοδος για το Σάββατό μας!

Το street food κατακτά την Αθήνα



To 1ο Athens Street Food Festival ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί τις αγαπημένες λιχουδιές «των δρόμων» όλου του κόσμου, στην καρδιά της Αθήνας, στον τεράστιο χώρο του Παλιού Αμαξοστάσιου του ΟΣΥ (Πειραιώς και Κεραμεικού). Εδώ, από τις 12.00 το μεσημέρι, θα απολαύσουμε ιδιαίτερες συνταγές και λιχουδιές της παγκόσμιας γαστρονομίας του δρόμου, σε stalls γνωστών και μη καταστημάτων και σεφ από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Στις καντίνες και τα κιόσκια θα βρείτε γεύσεις όπως αυτές των Just Burgers, Johhnie Hot Dog, Pure Bliss, Food Mafia, ζαχαροπλαστείου Μικέ, Τρελοπατάτα, Food Truck, Kalamaki mou, Big Bad Wolf κ.α. Δείτε εδώ όλους τους συμμετέχοντες. 

Στο πιο μποέμ μπιστρό του Μακρυγιάννη



Αφού χορτάσουμε γεύσεις του δρόμου, θα… κάψουμε θερμίδες, περπατώντας από την Ερμού μέχρι του Μακρυγιάννη, περιμετρικά της Ακρόπολης, και θα πιάσουμε τραπεζάκι στο πλακόστρωτο, πλάι στα παρτέρια του δρόμου, όπου βρίσκεται το Lotte (Τσάμη Καρατάσου 2, τηλ: 2114078639). Πρόκειται για ένα μπιστρό με παριζιάνικο, καλλιτεχνικό αέρα, που σερβίρει δροσιστικό καφεδάκι αλλά και ωραιότατες σπιτικές λεμονάδες, συνοδεία λεμονόπιτας, χειροποίητων κις και άλλων μαμαδίσιων εδεσμάτων που ξεφουρνίζονται καθημερινά. Η ιδανική ανάπαυλα, δηλαδή, λίγο πριν ξανανηφορίσουμε προς την Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων



Αυτό το Σάββατο, τα μουσεία της Ευρώπης έχουν την τιμητική τους, και το Μουσείο της Ακρόπολης το γιορτάζει στον προάυλιο χώρο του, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι (παρ’ ολίγον Πανσέληνος, η οποία θα φιγουράρει στον ουρανό την επόμενη νύχτα). Στις 21.00, θα απολαύσουμε υπαίθρια συναυλία από τους String Theory Ensemble, ένα μουσικό σχήμα με ετερόκλητο ρεπερτόριο – οι Πολωνέζες του Σοπέν δίπλα σε βαλκανικές μουσικές, συνθέσεις του Grieg δίπλα σε fados, τραγούδια της Άπω Ανατολής και από το ρεπερτόριο του Αργύρη Μπακιρτζή και των Χειμερινών Κολυμβητών, καθώς και από απρόσμενες περιοχές της ελληνικής δισκογραφίας. Συμμετέχουν οι Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι, αφήγηση), Γιώργος Πατεράκης (concept - ενορχηστρώσεις, πιάνο), Εύη Μάζη (φλάουτο, τραγούδι) και Κωνσταντίνα Κυριαζή (βιολί). Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (ελεύθερη είσοδος από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα).

*Update: Λόγω πρόγνωσης βροχερού καιρού για το Σάββατο, η υπαίθρια συναυλία στο Μουσείο Ακρόπολης αναβάλλεται για την ερχόμενη Παρασκευή. Παρ' όλα αυτά, αυτό το Σάββατο το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα, ενώ στο εστιατόριο του μουσείου θα φιλοξενηθεί live από τρείς αθηναίους τζαζίστες.

Αν θέλετε μια «εναλλακτική» Νύχτα Μουσείων, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας (3ης Σεπτεμβρίου 146), όπου από τις 18.00 ως τα μεσάνυχτα θα φιλοξενούνται εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής με τεκμήρια του ΙΑ/ΕΤΕ, θεατρικό και μουσικό δρώμενο και καλλιτεχνικό εργαστήρι σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση και εννέα σύγχρονους καλλιτέχνες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Δείτε όλες τις εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα και τη Νύχτα των Μουσείων εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v