Τα καλύτερα στο Θησείο

Τα φθηνότερα ποτά, τα καλύτερα brunch, οι πιο λαχταριστοί μεζέδες και οι πιο δροσιστικοί καφέδες του Θησείου μέσα από μια λίστα με τα best of της γειτονιάς.
Τα καλύτερα στο Θησείο
Ελληνικά μεζεδάκια στον πεζόδρομο. Φθηνά ποτά με indie μουσικές. Καφεδάκια και brunch σε βιομηχανικό σκηνικό ή σπιτικές λεμονάδες σε συνεργατικούς καφενέδες. Το Θησείο τα έχει όλα, και εμείς τα συγκεντρώνουμε σε μια λίστα με την… αφρόκρεμά του.

Τα φθηνότερα ποτά: Στο Πικάπ
Δημοφώντος 10, τηλ.: 2112145079

Βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνιά του Θησείου, διαθέτει έναν παρεΐστικο εσωτερικό χώρο με παλιό μωσαϊκό, ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους και indie ροκ διαθέσεις στο πικάπ, ενώ αυτή την εποχή δεν λέμε όχι στο άραγμα στις καρέκλες καφενείου που απλώνονται στο φαρδύ πεζοδρόμιο. Τα ποτά στοιχίζουν 5€.

Το καλύτερο brunch: Στο Underdog
Ηρακλειδών 8, τηλ: 2130365393



Ο απόλυτα βιομηχανικός του χώρος διαμορφώνεται σε πολλά επίπεδα, με μικρότερα τραπεζάκια αλλά και πάγκους που ενώνουν παρέες. Σε αυτό το urban σκηνικό, απολαμβάνουμε καθημερινά διαλεχτά blends καφέ και λαχταριστό brunch κάθε σαββατοκύριακο από τις 11.00 ως τις 17.00. Στην κάρτα του brunch βρίσκουμε σαλάτες φακής και κινόα, κροκ μαντάμ και ανοιχτά σάντουιτς ή burgers, γλυκά pancakes, και φυσικά, αυγά σε οποιαδήποτε μορφή (τηγανητά, ομελέτα, scrambled ή benedict) – τα πιάτα κυμαίνονται στα 5-8€.

Ο καλύτερος συνεργατικός καφές: Στο 6
Τριών Ιεραρχών 21, τηλ.: 210 3451813



Μια παρέα έστησε αυτή την ωραία κολεκτίβα σε μία μποέμ γωνιά στα «σύνορα» μεταξύ Θησείου και Πετραλώνων και μας προσκαλεί να πάρουμε θέση στα ξύλινα τραπεζάκια, μπροστά από τις τζαμαρίες και τις ανθισμένες γλάστρες, για να απολαύσουμε στο πιο παιχνιδιάρικο σκηνικό, φθηνό καφεδάκι από το πρωί (1,50-3€). Μην χάσετε και τα σπιτικά αναψυκτικά που ετοιμάζονται καθημερινά, όπως η λεμονάδα και η ανοιξιάτικη φραουλάδα.

Οι καλύτεροι ελληνικοί μεζέδες: Στο Αμπιμπάγιο
Ηρακλειδών 3, τηλ.: 2103426794



Τα τραπεζάκια απλώνονται στα φαρδιά πεζοδρόμια της Ηρακλειδών μπροστά από ένα όμορφο νεοκλασικό, και στο πιο δροσερό σκηνικό, καταφθάνουν πάνω τους πιάτα φορτωμένα «δημιουργική» Ελλάδα: Βιολογικά κρέατα από αξιόλογες ελληνικές φάρμες, ζυμαρικά, τραχανά, τυριά και μέλι από μικρούς παραγωγούς, μυρωδικά και σφέλα από τον Ταΰγετο, χειροποίητο ψωμάκι με προζύμι και μια σειρά από επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα για να συνοδεύσετε το γεύμα σας. Μη χάσετε από τα ορεκτικά τα μπαστουνάκια γραβιέρας με γλυκό του κουταλιού και αρμπαρόριζα, τα κυκλαδίτικα κεφτεδάκια ούζου και το σαγανάκι μελιτζάνα με μαρμελάδα ντομάτας. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18-20€ το άτομο με κρασί.

Τα καλύτερα κοψίδια: Στο Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5 / Θεσσαλονίκης 7, τηλ.: 210 3458052

Η πιο… «ταβέρνα»-ταβέρνα του Θησείου βρίσκεται… σε δύο σημεία του Θησείου. Αυτή την εποχή μας αρέσει ιδιαίτερα ο πεζόδρομος της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ο Ηλίας απλώνει τραπεζάκια με καρό τραπεζομάντιλα πλάι στις γραμμές των τρένων, κάτω από τα δέντρα και μας σερβίρει ξεροψημένα παϊδάκια, σπιτικά μπιφτέκια και άλλα νόστιμα και κρεατοφαγικά, συνοδεία σπιτικής τηγανητής πατάτας, μπύρας ή βαρελίσιου κρασιού. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-17€ το άτομο.

Η καλύτερη θέα: Στο Chocolat
Αποστόλου Παύλου 27, τηλ: 2103469077



Είναι σίγουρα «τσιμπημένο», λόγω τοποθεσίας, αλλά για τον πρώτο καφέ ή το ποτό ενός πρώτου ραντεβού είναι ιδανικό σημείο: Εδώ, μαζί με τον καφέ ή το ποτό, θα ατενίσετε την Ακρόπολη και θα φάτε στο πιάτο… εκτός από τον Παρθενώνα, και τα κολασμένα γλυκά του καταλόγου (μιλφέιγ πορτοκαλιού, μπράουνι, lemon pie ή cheesecake με αφράτη κρέμα τυριών). Για καφέ και γλυκό υπολογίστε περί τα 10-15€.

Το πιο σινεφίλ γλυκό του κουταλιού: Στο σινέ Θησείον  
Απ. Παύλου 7, τηλ: 210 3420864



Επιτέλους, άνοιξε και για φέτος, εγκαινιάζοντας το καλοκαίρι, και μας προσκαλεί να δούμε ταινίες κλασικές ή πρώτης προβολής στην ολάνθιστη αυλή του. Καθίστε στις πίσω καρέκλες για να έχετε θέα τον Παρθενώνα και μην αμελήσετε να παραγγείλετε το χειροποίητο γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή την σπιτική βυσσινάδα με μαύρη ζάχαρη, που είναι... μέρος της εμπειρίας. Από Δευτέρα ως Τετάρτη, το εισιτήριο στοιχίζει 6€ και τις υπόλοιπες ημέρες 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v