Τα καλύτερα café στο Αιγάλεω

Οι οκτώ αγαπημένες μας διευθύνσεις για να απολαύσετε υπέροχο καφέ, σε ακόμη καλύτερο περιβάλλον, στο Αιγάλεω.
Τα καλύτερα café στο Αιγάλεω
Καταπράσινες αυλές, κεφάτοι πεζόδρομοι, ωραίοι κήποι, specialty coffees και ιδιαίτερη διακόσμηση. Τα αγαπημένα μας café στο Αιγάλεω έχουν όλα όσα ζητάμε από μία καφεΐνάτη έξοδο, και θα σας πείσουν να πάρετε τον δρόμο… προς τη Δύση.

Qahwa QCB
Μάρκου Μπότσαρη 1, τηλ: 210 5695933

Σερβίρει χωρίς αμφιβολία τους καλύτερους καφέδες στα δυτικά προάστια – αν όχι σε ολόκληρη την Αθήνα, αφού οι άνθρωποί του έχουν πάθος με τον καφέ, είναι βραβευμένοι coffee specialists και συμβουλεύουν τους πελάτες τους πώς να απολαύσουν σωστά κάθε είδος ροφήματος. Ο κατάλογος του μαγαζιού περιλαμβάνει σπάνιες ποικιλίες που δύσκολα θα βρείτε αλλού στην Αθήνα. Στα συν, πέραν του ωραίου εσωτερικού χώρου με τους ξύλινους πάγκους, και τα τραπεζάκια έξω ή στην πίσω αυλή για τις ημέρες με ήλιο.

Hug in a mug
Χρυσοστόμου Σμύρνης 22, τηλ: 2105906903

Έχει λίγους μήνες που άνοιξε στην γειτονιά της Χρυσοστόμου Σμύρνης, αλλά αγαπήθηκε για την ιδιαίτερη σπιτική του ατμόσφαιρα: Το Hug in a mug, στο ζεστό εσωτερικό του ή στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, σερβίρει εκλεκτές ποικιλίες καφέ (εξαιρετικές οι κενυατικές και οι κοσταρικανικές). Leche, γρανίτες αγριοκέρασο, σοκολάτες με κανέλα, αλλά και τσιμπολογήματα όπως μπαγκέτες, κριτσίνια, muffins με πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς είναι μερικά από όσα θα δοκιμάσετε εδώ.

Cap Cap 
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 2105904116

Γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον, το κουκλίστικο café που έκανε τάση τα «παραμυθένια μαγαζιά» συνεχίζει να πρωτοπορεί με θεματικούς κύκλους διακόσμησης και γεύσεων. Αυτή την περίοδο, «τρέχει» μήνας Game of Thrones, για να δοκιμάσετε τα cheesecake της Άρια Στάρκ, αλμυρές τάρτες Ρίβερλαντ, τα κέικ της μητέρας των δράκων ή τα ανοιξιάτικα Dracarys cupcakes. Τα συνοδεύουμε με δροσιστικό freddo espresso ή με ευφάνταστα ροφήματα και μπαίνουμε στο κατάλληλο κλίμα για να απολαύσουμε την νέα σεζόν της σειράς.

El Presidente
Πανόρμου 18, τηλ: 2105903545

Είναι ένα προσεγμένο cocktail bar, που όμως ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί και μας επιτρέπει να απολαύσουμε τον καφέ μας στο πιο απροσδόκητο σκηνικό: Μία όμορφη πλακόστρωτη αυλίτσα με φουντωτά παρτέρια και τρεχούμενα νερά, που παίζει ωραίες μουσικές σε χαμηλή ένταση. Το βράδυ, ο καφές… μετατρέπεται μαγικά σε κοκτέιλ, όπως η ωραιότατη Mango-Rita με τεκίλα, λικέρ μάνγκο και πουρέ μάνγκο (τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7,50€).

The Claξons
Μάρκου Μπότσαρη 23, τηλ: 2105988600

Το μεράκι και οι προσωπικές πινελιές της παρέας που έστησε το Claξons φωνάζει από μακριά. Αυτό το γλυκύτατο café προσθέτει άλλη μία specialty coffee επιλογή στην πιάτσα της Μάρκου Μπότσαρη, σερβίροντας ωραίους αρωματικούς καφέδες – δοκιμάστε, τώρα που μπήκε η άνοιξη, το αιθιοπικό cold brew - συνοδεύοντάς τους με γλυκές τάρτες και άλλα νόστιμα καλούδια. Μας αρέσει ιδιαίτερα η παιχνιδιάρικη διακόσμηση με τα vintage έπιπλα και τις νοσταλγικές πινελιές.

Alea in style
Άλσος Μπαρουτάδικο, έναντι Δαρδανελίων 4 και Ιερά Οδός, τηλ: 210 5319629

Στο πιο πράσινο σκηνικό που θα βρείτε στο Αιγάλεω, στο πάρκο του Μπαρουτάδικου, το Alea in style απλώνει τραπεζάκια, άνετους καναπέδες και σιδερένιες καρέκλες κάτω από φοίνικες και ψηλά δέντρα, ανάμεσα σε όμορφα παρτέρια και ξύλινες γλάστρες. Εδώ χαλαρώνουμε και μαζί με τον καφέ μας δοκιμάζουμε ελληνικά σαντουιτσάκια, λαχταριστές πίτσες και πιάτα ζυμαρικών. Το βράδυ, η διάθεση ανεβαίνει και το El Verano bar σερβίρει ωραία κοκτέιλ υπό τους ήχους ωραίων χορευτικών μουσικών.

Rag Doll
Χρυσοστόμου Σμύρνης 20, τηλ: 2105312411

Το post-modern café bar του Αιγάλεω έχει ροκ διάθεση, μία «κουρελιασμένη» πάνινη κούκλα για μασκότ, τη Margie, άνετους καναπέδες στον εσωτερικό ατμοσφαιρικό χώρο αλλά και τραπεζάκια έξω, στον πεζόδρομο. Το πρωί εδώ πίνουμε δροσιστικό καφεδάκι με σπιτικές λιχουδιές, ενώ όταν πέφτει το βράδυ μένουμε για τα θεματικά πάρτι που διοργανώνονται, όπως τα ’80s και ‘90s trash doll nights.

Lamilu
Σμύρνης 14, τηλ: 2105909777

Βιομηχανικός χώρος, «ακατέργαστοι» τοίχοι, vintage έπιπλα, παλιά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, σκάλες και βαλίτσες είναι μέρος του ιδιαίτερης αισθητικής σκηνικού για το οποίο ξεχωρίζει αυτό το μικρό μαγαζάκι στο Αιγάλεω. Και για κάτι ακόμα: Τα specialty coffees, το cold brew, τα limited edition espresso, τα μικρά… έργα τέχνης πάνω στο αφρόγαλα και τον ιδιαίτερο τρόπο εκχύλισης του τσαγιού, που κάνουν την εμπειρία του καθημερινού ροφήματος, ιεροτελεστία. Συνοδεύουμε με ολόφρεσκες φρουτοσαλάτες εποχής για δυναμωτικό ξεκίνημα το πρωί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v