5 σούπερ φτηνά μπαράκια στην Αθήνα

Στα Εξάρχεια, το Παγκράτι και το Θησείο, πέντε αγαπημένα μπαράκια μας κακομαθαίνουν με καλά, φθηνά ποτά.
5 σούπερ φτηνά μπαράκια στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Ωραίες μουσικές, κεφάτη ατμόσφαιρα, γειτονιές ιδανικές για να βολτάρουμε μετά και –το κυριότερο– τιμές που δεν θα μας βγάλουν εκτός μηνιαίου προϋπολογισμού για να πιούμε δύο ποτά. Τα βρήκαμε όλα, κι ακόμα περισσότερα, σε πέντε αγαπημένα μπαράκια στα πέριξ του κέντρου.

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530



Στην δημοφιλέστερη ίσως αθηναϊκή πιάτσα αυτή τη στιγμή, εκείνη του Παγκρατίου, η Αρbarόριζα σερβίρει μερικά από τα καλύτερα, και οικονομικότερα, κοκτέιλ της πόλης: οι τιμές τους ξεκινούν από τα 4,50€ και φτάνουν το πολύ στα 7€. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Αν πεινάσετε, έχει και ωραιότατα τσιμπολογήματα, ενώ ο χώρος είναι χρωματιστός, χαλαρός και παρεΐστικος, μέσα-έξω.

Πικάπ

Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ.: 211 2145079



Έτη φωτός μακριά από τη βοή της πιάτσας του Θησείου, το Πικάπ είναι ένα super cool μπαράκι με μωσαϊκό στο πάτωμα, μουσικές που ροκίζουν στα ηχεία (σκεφτείτε Thievery Corporation, Black Keys και Killers) και ένταση που δυναμώνει όσο περνά η ώρα, αλλά μας αφήνει να πούμε και μια κουβέντα με τον διπλανό μας. Σερβίρει ωραίο καφεδάκι από το πρωί, και καθαρά ποτά στα 5€ αργότερα. Μας αρέσει, εκτός όλων των άλλων, και για τη διακόσμησή του με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, και το φωτιστικό που είναι φτιαγμένο από παλιές κασέτες στο ταβάνι.

Paralelo 33

Αμφικτύονος 33, Θησείο, τηλ.: 693 722 9775



Ένα από τα ομορφότερα μπαράκια του Θησείου, στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία με εσωτερική αυλίτσα στρωμένη με κοκκινόλευκα πλακάκια, και δύο ατμοσφαιρικά δωματιάκια με ξύλινα τραπέζια δεξιά κι αριστερά της. Διοργανώνει τακτικά ωραία events (από live jam reggae μέχρι αφήγηση παραμυθιών) και μας σερβίρει γενναιόδωρα ποτά που δεν κοστίζουν παραπάνω από 5,50€. Εκτός events και θεματικών πάρτι, οι μουσικές αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση και τον DJ από ethnic και funk σε soul και psy ambient.

Σχοινοβάτης

Σουλτάνη 4, Εξάρχεια, τηλ: 211 1841596



Έχει μια από τις ωραιότερες μπάρες ολόκληρης της πόλης –λίγο speakeasy, λίγο ατμόσφαιρα Μεσοπολέμου, λίγο γαλλικό καμπαρέ και λίγο από παλιά Αθήνα. Παίζει ωραίες μουσικές, που κινούνται σε funk, swing και world μονοπάτια, φτιάχνει και εξαιρετικά κοκτέιλ (που στοιχίζουν κανονικά 8€, αλλά κάθε Τετάρτη τα απολαμβάνουμε όλη μέρα με 5€). Ανοίγει καθημερινά από τις 10.00 το πρωί, για να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια με 2€, και έχει το ποτό στα 6-7€.

Luxus

Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 213 0047353



Άλλη μια αγαπημένη εξαρχειώτικη γωνιά, απλώνει τραπεζάκια έξω, στο ήσυχο κομμάτι της Βαλτετσίου, έχει και ένα συμπαθέστατο εσωτερικό, που θυμίζει γαλλικό μπιστρό. Φτιάχνει τέλεια κοκτέιλ, όπως το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και lime, τα οποία μας σερβίρει κάθε Τρίτη και Πέμπτη από το μεσημέρι και μετά προς 5€ μόλις –τις υπόλοιπες μέρες κοστίζουν 7€. Το δε απλό ποτό δεν ξεπερνά τα 6€. Θα το βρείτε και αυτό ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v