Τα καλύτερα μπαρ στα Δυτικά Προάστια

Από το Χαϊδάρι και την Πετρούπολη ως το Αιγάλεω και το Περιστέρι, ανακαλύπτουμε 10 ιδιαίτερα στέκια για καφέ και ποτό στα δυτικά προάστια της Αθήνας.
Τα καλύτερα μπαρ στα Δυτικά Προάστια
των Γιώργου Κόκουβα, Ηρώς Κουνάδη 

Συγκλονιστική θέα από δροσερά μπαλκόνια. Ωραία κοκτέιλ σε ζεν αυλές και καταπράσινους κήπους. Κολασμένα γλυκά, βγαλμένα από τα όνειρα των μεγαλύτερων παραμυθάδων. Βόλτες σε πολύβουες πιάτσες που δεν ησυχάζουν ποτέ. Τα Δυτικά Προάστια δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με τα ενδιαφέροντα στέκια που κρύβουν σε κάθε γωνιά, σε κάθε πλατεία και σε κάθε λόφο. Ίσως γιατί αποτελούν για τους περισσότερους κατοίκους του κέντρου και των άλλων προαστίων της Αθήνας ανεξερεύνητο «πεδίο». Το in2life βγήκε για δυτική εξερεύνηση, και ανακαλύπτει δέκα «φρέσκα» στέκια από το Χαϊδάρι ως το Αιγάλεω και από την Πετρούπολη ως το Περιστέρι. 

Alea in Style
Άλσος Μπαρουτάδικο, έναντι Δαρδανελίων 4 και Ιερά Οδός, Αιγάλεω, τηλ: 210 5319629

Στο καταπράσινο άλσος στην καρδιά του Αιγάλεω, που οι κάτοικοί του αποκαλούν Μπαρουτάδικο, το Alea in Style κρύβει μέσα στις φυλλωσιές άνετα τραπέζια που φιλοξενούν τους δροσερούς καφέδες μας και καναπέδες που γεμίζουν κόσμο ο οποίος απολαμβάνει παγωμένα κοκτέιλ το βράδυ. Το υδάτινο στοιχείο επικρατεί στον χώρο, με μεγάλα σιντριβάνια και γέφυρες που περικλείουν τα τραπεζάκια της πλακόστρωτης αυλής. Ο μεγάλος εσωτερικός χώρος είναι ιδιαίτερα καλαίσθητος, μοντέρνος και φιλόξενος. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε και νόστιμα πιάτα ή λαχταριστά γλυκά, αλλά τον συγκεκριμένο χώρο τον προτιμάμε τον χειμώνα – τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κήπος, που μετονομάζεται σε «el Verano Summer bar», επιβάλλεται. 

Telescope
Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047

Το πρώην Έποψις άλλαξε όνομα, πρόσθεσε μεγάλα τηλεσκόπια ανάμεσα στα άνετα τραπεζάκια, δικαιολογώντας το νέο όνομά του, πόνταρε στην minimal διακόσμηση του χώρου και δημιούργησε έναν καλαίσθητο χώρο. Η αλήθεια είναι πως ελάχιστη σημασία έχει η διακόσμηση, όταν δεν μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από την συγκλονιστική θέα. Όλη η «τσιμεντούπολη» μοιάζει θεαματικά όμορφη από τα μεγάλα μπαλκόνια του Telescope, αναγκάζοντας τις παρέες σε συνεχείς συζητήσεις ανάμεσα σε κάθε γουλιά καφέ, για το αν ξεχωρίζεις το ΣΕΦ, αν βλέπεις το Ολυμπιακό Στάδιο ή το πού κρύβεται ο Παρθενώνας. Το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό το βράδυ, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τα ωραία κοκτέιλ. Στον κατάλογο θα βρείτε επίσης μερικά πιάτα ημέρας αλλά και μεγάλες βάφλες και επιδόρπια.

Terra Petra
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 210 5060694

Ένα Music Café, ένα jazz bar και ένα club restaurant σε συσκευασία ενός πολυχώρου για όλες τις μέρες προστίθεται στα αγαπημένα μας στέκια με συγκλονιστική θέα από τα δυτικά προάστια. Σε όλους τους χώρους, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα χαλαρή, οι μουσικές κινούνται σε lounge ρυθμούς και φυσικά, η θέα κλέβει την παράσταση. Για τα βράδια του καλοκαιριού, προτείνουμε το «Tropical», το cocktail bar στην ταράτσα-κήπο του Terra Petra που έχει γίνει σημείο συνάντησης για τους κατοίκους των Δυτικών Προαστίων, οι οποίοι σπεύδουν να δροσιστούν με τα κοκτέιλ που οι bartenders αναλαμβάνουν να προσαρμόσουν στα γούστα του καθενός. 

Mind the Cup
Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ: 210 5776010

Ένα από τα πιο καλαίσθητα στέκια του Περιστερίου φιλοδοξεί να ξεκλέψει λίγο από τον χρόνο μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας: Είτε το επισκεφθούμε από το πρωί ως το απόγευμα για καφέ, είτε το βράδυ για κοκτέιλ, έχει ιδιαίτερους λόγους να μας «ψήσει» να ξαναπάμε: Ο καφές του προέρχεται από επιλεγμένες φάρμες και καβουρδίζεται επί τόπου για έξτρα γεύση, ενώ τα κοκτέιλ είναι γεμάτα φαντασία – μην χάσετε το vintage zombie και το daiquiri ροδάκινο. Ιδιαίτερη αδυναμία έχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες στην «αυλίτσα» του μπροστά από την είσοδο, που χαίρει της δροσιάς των γύρω δέντρων. Η μουσική κινείται σταθερά σε ευχάριστα ηλεκτρονικά μονοπάτια. 

Kika café Aperittivo
Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου, Περιστέρι, τηλ: 210 5737300

Στην ίδια, «ολοζώντανη» πιάτσα του Περιστερίου στα πέριξ της οδού Βεάκη, το Kika all day cafe bar προσφέρει μυρωδάτο μιλανέζικο καφέ για τους «πρωινούς» τύπους και προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια κοκτέιλ στους πιο βραδινούς. Οι μουσικές κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz και η «ποπ» διακόσμηση του εσωτερικού χώρου συναγωνίζεται σε «δροσιά» τα τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο. Δοκιμάστε το mojito στην αυθεντική του «συνταγή» από το μπαρ όπου το απολάμβανε ο Hemingway, την ολοκαίνουρια special μαργαρίτα ή τις τροπικές εκδοχές των κοκτέιλ που προτείνουν οι mixologists του Kika για αυτό το καλοκαίρι, με γεύσεις μάνγκο, λίτσι, παπάγια και τζίντζερ. 

Cap Cap
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5904116

Περνάς τις τζαμένιες πόρτες του, και τηλεμεταφέρεσαι στη Χώρα των Θαυμάτων, παρέα με την Αλίκη, τον Γάτο του Τσεσάιρ, τα ρολόγια του Άσπρου Λαγού και τα κύπελλα του Τρελού Καπελά. Το Cap Cap έχει όντως «κάτι από μαγεία», όπως μας προϊδεάζει η ταμπέλα του. Και η μαγεία του δεν περιορίζεται στη σκακιέρα που έχει μεταφερθεί στο… ταβάνι του πάνω ορόφου, ούτε στα γιγάντια πολύχρωμα βιβλία που στηρίζουν τα μεγάλα τραπέζια ή τον στρωμένο με γκαζόν λαβύρινθο που διασχίζεις για να βρεθείς στον επάνω όροφο. Περνά και στον κατάλογο, με τα λαχταριστά πολύχρωμα cupcakes, τις μοβ λεμονάδες, τα… μαγικά φίλτρα που έπινε η Αλίκη για να χωρέσει στην κουνελότρυπα, τα γιγάντια κέικ και τις αφράτες τάρτες. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, η ψήφος εμπιστοσύνης μας πάει στο εξαιρετικό Banoffee Cupcake, και στη Λεμονάδα της Χώρας των Θαυμάτων, που έχει μοβ χρώμα και γεύση… λεβάντας. Οι τιμές κυμαίνονται στα 2,50-3,50€ για τα cupcakes, και στα 6-7€ για τις μπύρες που απαρτίζουν την μικρή αλλά ψαγμένη λίστα με τα «αλκοολούχα ξόρκια». 

Εράν
Πανόρμου 18, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5906834

Μπορεί περνώντας απέξω να μην το «πιάσει» το βλέμμα σας: Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα απλό συνοικιακό μπαράκι. Αν μπείτε, όμως, στον κόπο να διασχίσετε τον μακρόστενο χώρο στον οποίο κυριαρχεί η μεγάλη ξύλινη μπάρα, θα βγείτε –κυριολεκτικά και μεταφορικά– σε έναν… μυστικό κήπο με χαμηλούς φωτισμούς, τρεχούμενα νερά να δημιουργούν το απόλυτα ζεν soundtrack αναβλύζοντας από πέτρινες κρήνες και μεγάλα δέντρα (πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε συκιά στην Αθήνα;) να προσφέρουν απλόχερα τον ίσκιο τους τα πρωινά και την δροσιά τους τα βράδια. Ναι, είναι το ιδανικό σκηνικό για ρομαντικά ραντεβού και φιλοσοφικές συζητήσεις. Οι μουσικές κινούνται χαμηλά, σε jazz-funk-soul τόνους, και οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 7€. 

Apolis
Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ.: 210 5060620

Το… αντίπαλο δέος του Terra Petra απολαμβάνει τη δική του φαντασμαγορική θέα από τον λόφο της Πετρούπολης σε ολόκληρη την Αθήνα –η οποία ειδικά με τον νυχτερινό της φωτισμό από εδώ πάνω φαίνεται ονειρική. Το νησιώτικο ντεκόρ, με τους άσπρους-μπλε τόνους, τα χτιστά καναπεδάκια, τα μαρμάρινα τραπέζια και τις ασβεστωμένες πλάκες στο δάπεδο δίνει έξτρα πόντους στο καλοκαιρινό feeling. Εδώ θα πιάσετε τραπεζάκι από νωρίς το πρωί για καφέ και λαχταριστά πρωινά-όπως-Αγγλία, το μεσημέρι για δροσερές σαλάτες και ελαφριές επιλογές μεσογειακής κουζίνας, και αργά το βράδυ για δροσερά κοκτέιλ και καθαρά ποτά, με θέα τα προαναφερθέντα φώτα της πόλης. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 8€, ενώ για φαγητό θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο.

Life Jazzy Bar
Εθνικής Αντιστάσεως 80, Πετρούπολη, τηλ.: 210 5012448

Ένα ακόμα entry στην Πετρούπολη, το Life Jazzy Bar μπορεί να μην απολαμβάνει την πανοραμική θέα των δύο μεγάλων του αδερφών, μας αρέσει όμως για τον… εναλλακτικό αέρα που φέρνει στην αθηναϊκή Δύση. Αράζουμε στους μεγάλους Chesterfield καναπέδες, χαζεύοντας το εμπνευσμένο ντεκόρ που συνδυάζει πέτρα, ξύλο και βότσαλα με φωτιστικά Tom Dixon και τοιχογραφίες με θέμα το tango, και ακούμε jazz, blues και εναλλακτικές rock μουσικές. Μία φορά την εβδομάδα διοργανώνονται και live βραδιές, πάντα επικεντρωμένες στους jazz και blues ήχους. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για βενετσιάνικο espresso ή τσάι –με προτάσεις απ’ όλο τον κόσμο– μέχρι (πολύ) αργά το βράδυ για ποτό, η τιμή του οποίου δεν ξεπερνά τα 6,50€. 

Άτταλος
Πάρκο Ειρήνης, Καματερό, τηλ.: 210 2389009

Στην καρδιά του καταπράσινου Πάρκου Ειρήνης, στο Καματερό, απλώνει τα τραπεζάκια του δίπλα στα παρτέρια και τους ατμοσφαιρικά φωτισμένους πέτρινους τοίχους, και απολαμβάνει πανοραμική θέα στην πόλη. Οι μουσικές κινούνται σε χαλαρούς τόνους, για να συνοδεύουν τις κουβέντες της παρέας, αλλά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν, με τα ελληνικά ακούσματα να έχουν την τιμητική τους. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί για καφεδάκι, νόστιμα σνακ αλλά και πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα μεσημέρι και βράδυ, και ωραία κοκτέιλ και καθαρά ποτά αργότερα. Οι τιμές για το φαγητό κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, και για τα ποτά στα 6-8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v