Τα μπαράκια που κάνουν τις γειτονιές τους προορισμούς

Έξι απίθανα μπαράκια βάζουν τη Δάφνη, την Πεύκη, την Καλλιθέα, τον Διόνυσο και άλλες αναπάντεχες γειτονιές στον νυχτερινό χάρτη της Αθήνας.
Τα μπαράκια που κάνουν τις γειτονιές τους προορισμούς
της Ηρώς Κουνάδη

Έτη φωτός μακριά από μόδες και πιάτσες, τα μπαράκια που ακολουθούν γίνονται αφορμή για να οδηγήσετε μέχρι τις γειτονιές τους –στις οποίες πιθανότατα δεν έχετε ξαναβρεθεί, αν δεν μένετε εκεί. Κι αυτό, στην εποχή της παντοκρατορίας του κέντρου, είναι κατόρθωμα: σημαίνει πως αυτό που κάνουν το κάνουν τόσο καλά, που μας «αναγκάζουν» να τραβηχτούμε στην άλλη άκρη της πόλης. Χαλάλι τους, γιατί το αξίζουν.

Spoiled
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386



Έβαλε τη Δάφνη στον νυχτερινό χάρτη της πόλης, κυρίως –αλλά όχι μόνο– χάρη στα φανταστικά του κοκτέιλ, που σερβίρονται μέσα σε μίνι… καροτσάκια σούπερ μάρκετ, τενεκεδάκια από κονσέρβες και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Δοκιμάστε, για αρχή, το Little Prince, με τεκίλα, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας, λεμόνι και bitters σοκολάτας, και το Πιπίλα μου Βρώμικα, που σερβίρεται σε… μπιμπερό, και φτιάχνεται με ρώσικη βότκα Standard, κρέμα καρύδας, ανανά, λεμόνι και μαρμελάδα κεράσι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€.

Καραμούζα
Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ.: 213 0254835



«Έχει η Πεύκη μπαρ;» θα αναρωτηθούν οι μη παροικούντες τα βόρεια προάστια. Η Καραμούζα, θα σας πουν αυτοί που ξέρουν, δεν είναι μπαρ, είναι προορισμός: Κεφάτος, industrial, τεράστιος και πολυσυλλεκτικός, σερβίρει από το πρωί καφεδάκια, φιλοξενεί live και πάρτι με ωραίες μουσικές, και φτιάχνει σούπερ κοκτέιλ, που εναλλάσσονται συχνά στο μενού για να μην τη βαριέστε ποτέ. Στα δικά μας αγαπημένα, το Cucumber Mystic, με Beefeater gin, αγγούρι και τζίντζερ, και το Mastiha Blast, με μαστίχα και Crème de Mure. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7€.

Safe House
Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος, τηλ: 210 8005693



Τόσο βόρεια της Αθήνας που θα μπορούσε να ανήκει στην κατηγορία της μονοήμερης εκδρομής, για όσους ξεκινούν από τον Νότο, το Safe House μοιάζει με κανονικότατο καταφύγιο, περικυκλωμένο από την φύση του Διονύσου. Τα τζάκια του δημιουργούν σούπερ αίσθηση παρεΐστικης θαλπωρής τον χειμώνα, μας αρέσει όμως ιδιαίτερα και την άνοιξη, για τις lounge μουσικές του, την ωραία ατμόσφαιρα και τα απίθανα κοκτέιλ του, όπως το ομώνυμο Safe House με μαύρο ρούμι, λευκό κρασί, μηλίτη, γαρύφαλλο και κανέλα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7,50€. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι, και το μεσημέρι για νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.

Old Dog
Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 216 7002652



Ήρθε και «προσγειώθηκε» πέρυσι στη Νέα Φιλαδέλφεια, φέρνοντας μαζί του το πρώτο roof garden της περιοχής. Κέρδισε γρήγορα φανατικό κοινό, που αγαπά πολύ τα κοκτέιλ του (όπως το Tawny με ρούμι, αγριοφράουλα και μπαχαρικά και το Royal Hound, με τζιν, passion fruit και lime) και τις μουσικές που κινούνται σε funk, soul και house ρυθμούς. Απλώνει και τραπεζάκια έξω, κάτω από ψηλά δέντρα, διοργανώνει τακτικά και κεφάτα πάρτι με καλεσμένους DJs να εναλλάσσονται στα decks. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300



Κι εκεί που νόμιζες πως η Καλλιθέα έχει μόνο café και λίγες ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό, να σου και εμφανίζεται το Momo της πλατείας Κύπρου, με την καταπράσινη αυλή του να διεκδικεί τον τίτλο μιας από τις ωραιότερες της Αθήνας και τα κοκτέιλ του να εντυπωσιάζουν και τους αυστηρότερους εξ ημών. Δοκιμάστε το Mediterranean Fizz ή το Vodka Cranberry, και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Κατά τα λοιπά, το Momo είναι ένας all day προορισμός, που μας σερβίρει καφεδάκια από το πρωί, και όσο παίρνει να μεσημεριάζει το «γυρνάει» σε εξαιρετικά burgers και την προσωπική μας αδυναμία που λέγεται «haute dog», ήτοι ψητό λουκάνικο σε φρέσκο λευκό ψωμάκι και σος γκοργκοτζόλα ή μπολονέζ. Υπάρχουν ακόμα δεκάδες παραλλαγές του hot dog, και melt cheese σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμί, λιωμένο τυρί, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5€, ενώ εκείνες των κοκτέιλ στα 7€.

My Pasta Flora
Φρυγίας 11, Βύρωνας, τηλ.: 213 0314568



Ένα γλυκύτατο café bar με παστέλ χρώματα, μωσαϊκό στο πάτωμα και φερ φορζέ καρέκλες στο μικρό πλάτωμα-κηπάκι απ’ έξω, σερβίρει αχνιστό καφεδάκι από νωρίς και λαχταριστά γλυκά, χειροποίητα σνακ και ρακόμελα όσο περνά η ώρα. Φτιάχνει και ένα καταπληκτικό brunch τις Κυριακές (μέχρι τις 16.00) με κις λωρέν, μίνι burger, φριτάτες, carrot cake, pasta flora (φυσικά) και pancakes με μπέικον ή με αγαύη και κανέλα, το οποίο κοστίζει 9€ για δύο άτομα, και έρχεται σερβιρισμένο με ωραία σπιτική λεμονάδα και όσα refill θέλετε. Οι μουσικές κινούνται σε έθνικ, jazz και soul μονοπάτια, ενώ οι τιμές του καφέ ξεκινούν από 1,50€. Τώρα τελευταία, τα βράδια της Παρασκευής φιλοξενεί και ωραία live piano sessions.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v