Τρούμπα Power! 7 μπαράκια με… καλή φήμη

Η πάλαι ποτέ κακόφημη συνοικία του Πειραιά μεταμορφώνεται σε έναν all day προορισμό για καφέ, φαγητό, ποτό και χορό.
Τρούμπα Power! 7 μπαράκια με… καλή φήμη
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η αρχή έγινε πριν από τρία, περίπου χρόνια, με την άφιξη του Troubar. Η αρχή είχε γίνει. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Φίλωνος μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά σε πιάτσα και η Τρούμπα αναβιώνει μέσα από τα επτά (μέχρι στιγμής) μπαρ και all day bar restaurants που κοσμούν τους κακόφημους (άλλοτε) δρόμους της.

Θα καταφέρει να αντέξει και να μην μετατραπεί σε… Ψυρρή; Θα καταφέρει να γίνει μια καθώς πρέπει πιάτσα; Ο καιρός θα δείξει. Μέχρι στιγμής πάντως αποδεικνύει πως έχει τα φόντα, όπως είχε και τον… Φούντα.

Ιδού τα μέχρι στιγμής μπαράκια που δίνουν το βροντερό παρόν στην θρυλική συνοικία – και τα οποία φροντίζουν τα τιμήσουν το «πορφυρό» της παρελθόν με εικαστικές και arty πινελιές στο εσωτερικό τους.

Troubar
Φίλωνος 131, τηλ: 694 055 6837

Από τα πρώτα μπαράκια που σηματοδότησαν την αναβίωση της περιοχής, το Troubar ανοίγει αυστηρά μετά τις 21.00 το βράδυ, επιμένει σε jazz μουσικές τις οποίες αναλαμβάνουν να φέρουν στα αυτιά σας οι ιδιοκτήτες του, ενώ φιλοξενεί Παρασκευές και Κυριακές live με εγχώριες μπάντες σε soul, funk και rock μουσικά μονοπάτια. Ο χώρος θυμίζει κάτι από καμπαρέ των 50s: πορφυροί φωτισμοί και διακόσμηση με κλίση προς το κόκκινο, μπόλικα κάδρα καλτ προσωπικοτήτων στους τοίχους του, ξύλινες λεπτομέρειες και χαμηλό ταβάνι. Τα ποτά ξεκινούν από 5€.

Madama
Μεραρχίας 9 και Φίλωνος 101, τηλ: 21 0417 4591

Η ομάδα του Gazi College βρίσκεται πίσω από την «φρέσκια» αυτή άφιξη, η οποία άνοιξε τις πύλες της τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο πανέμορφος χώρος του Madama αποτίει φόρο τιμής στο αμαρτωλό παρελθόν της περιοχής που τον φιλοξενεί: ατμοσφαιρικά φωτισμένα ταμπλό με ναύτες, περίεργα ρετρό φωτιστικά, vintage κάδρα στους τοίχους και διάχυτους μωβ και πορφυρούς φωτισμούς που δημιουργούν κλίμα… kinky. Στα decks βρίσκουμε τον Dj Gigli (resident του Villa Mercedes) με ανεβαστικούς ρυθμούς από βράδυ μέχρι πρωί, ενώ την cocktail list επιμελείται ο Διονύσης Πολλάτος και περιλαμβάνει ωραιότατα signature «κομμάτια», όπως το Miss Mulata, με γλυκιές νότες από κακάο και καφέ σε λευκό ρούμι και φρεσκοστυμμένο χυμό lime και το Miss Lucifer, με tequila blanco, μπλε αγαύη, καυτερή πιπεριά και mezcal. Τα ποτά ξεκινούν από 8€ τα cocktails από 10€.

Lola’s Bar  
2ας Μεραρχίας 14, τηλ: 2104529722

Η ροζ νέον ταμπέλα του παραπέμπει ευθέως σε καμπαρέ. Το Lola’s όμως, στεγασμένο στο κτίριο που βρισκόταν το θρυλικό τσοντάδικο «Φως» είναι ένα άκρως κεφάτο all day bar που κλείνει το μάτι στο αμαρτωλό παρελθόν της γειτονιάς του, με αναφορές όπως οι καθρέφτες του μπουντουάρ, οι γυμνές λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι, stencils από ταινίες που γυρίστηκαν στην περιοχή και τίτλους εφημερίδων εποχής. Σερβίρει από νωρίς καφεδάκι και πρωινό, νόστιμες γεύσεις σύγχρονης ελληνικής κουζίνας (δείτε το μενού εδώ), εκλεκτά κρασιά το μεσημέρι και ωραία καθαρά ποτά και ευφάνταστα cocktails αργότερα: δοκιμάστε το Blue Blazer και… απολαύστε το πώς παρασκευάζεται στην άνετη μπάρα. Τα ποτά ξεκινούν από 7,5€ και τα cocktails από 9€.

Beluga
2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, τηλ: 2104116505

Σε ένα σκηνικό γεμάτο από έργα τέχνης (75 γλυπτά εμπνευσμένα από Mondrian και άλλου είδους κομψοτεχνήματα κοσμούν τον χώρο), βαριές κουρτίνες, ένα παλιό πιάνο καλυμμένο με πλέξι διαδραστικές πινελιές και ολόκληρη… έκθεση αρχαιοτήτων που απλώνεται κάτω από τις τζαμαρίες στα πόδια μας, το νέο «party restoBar», όπως αυτοσυστήνεται, έχει κάτι για όλες τις ώρες. To Beluga ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς για ποιοτικό καφέ, συνεχίζει με ωραίες γεύσεις από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα δια χειρός Στράτου Κουλέλη, ετοιμάζει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ χωρισμένα σε δέκα (!) κατηγορίες (από signature μέχρι non alcoholic) και τη νύχτα μεταμορφώνεται σε χαλαρό μπαράκι υπό τους ήχους της Jazz, swing, charleston και άλλων ανεβαστικών μουσικών. Το απλό ποτό κοστίζει 8€ και τα cocktails ξεκινούν από 9€.

Barouge
Φίλωνος 91, 2130375221, τηλ: 2130375221

Ακόμα ένα νέο bar στην περιοχή, το Barouge ανοίγει κι αυτό από το πρωί για φρέσκο εσπρέσσο και συνεχίζει μέχρι… πολύ αργά. Το vintage – industrial γκρι εσωτερικό του διακοσμείται με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως μια Vespa ντυμένη με δολάρια, ένα κόκκινο… κοντέινερ και ένα στένσιλ πορτραίτο της Marilyn. Από το μεσημέρι τα σνακ και τα finger food παίζουν δυνατά, ενώ όσο νυχτώνει η μπάρα παίρνει τα πάνω της, οι μουσικές κινούνται σε mainstream, swing, electro- swing και soul μονοπάτια και σειρά παίρνουν τα εξαιρετικά cocktails δια χειρός Γιάννη Ζόμπολα. Τις Κυριακές το Barouge παίζει αποκλειστικά ελληνικά, ενώ από τα decks του παρελαύνουν κάθε μέρα έλληνες DJs. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, και τα cocktails 8-9,5€.

6ος Στόλος
Φίλωνος 52 και Μπουμπουλίνας 6, τηλ: 210411 6531

Η ομάδα του «Beluga», βρίσκεται πίσω από αυτό το 100% ελληνάδικο, το οποίο προγραμματίζει grand opening για το πρώτο του «Μπλέξαμε Party» την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου με τον Θάνο Αργυρόπουλο στα decks και ζωντανό dance show συνοδεία… τουμπερλεκίου. Μια ιδέα πήρατε για τον χαμό που θα γίνει στον μίνιμαλ διακοσμημένο χώρο του από τους απανταχού λάτρεις της λαϊκό – ποπ ελληνικής μουσικής. Μείνετε συντονισμένοι για τα επερχόμενα events του club στη σελίδα του στο FB. Η είσοδος είναι ελεύθερη, το ποτό κοστίζει 7€. 

Σκαραβαίος
Φίλωνος 76, τηλ: 698 808 1003

Τελευταία άφιξη στον... μπαροπανικό της Φίλωνος, ο Σκαραβαίος είναι ένα ακόμα all day bar για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και (παραδοσιακά) βραδινό ποτό μετά μουσικής και χορού. Τα νέον γράμματα στην ταμπέλα της εισόδου, ο Μάρκος Βαμβακάρης στον τοίχο να παίζει τις πενιές του και να παρακολουθεί τον κόσμο, και ένα κατακόκκινο VW Beattle συνθέτουν το artistic décor του μαγαζιού. Όσον αφορά το μουσικό του περιεχόμενο, αυτό αν κρίνουμε από τα πρώτα πάρτι που έγιναν εδώ θα περιλαμβάνει mainstream ξένες και ελληνικές επιλογές με τα Greek Madness και Friday Nights να αποτελούν τα πρώτα – μέχρι στιγμής – θεματικά του events.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v