4 σούπερ μπαράκια στα (πολύ) Βόρεια

Απομακρυνόμαστε αρκετά από το κέντρο της πόλης και ανακαλύπτουμε 4 βόρεια μπαράκια με στιλ και χαρακτήρα σε Δροσιά, Άνοιξη και Διόνυσο.
4 σούπερ μπαράκια στα (πολύ) Βόρεια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δροσιά, Άνοιξη, Διόνυσος. Terra incognita για τους φαν του κέντρου της Αθήνας, αέρα πα-terra για τους φαν των καθαρών ποτών, του ωραίου κόσμου, των fun μουσικών και της cosy διασκέδασης, οι οποίοι έχουν βρει το στέκι τους στα (πολύ) Βόρεια.

Μπαράκια με χαρακτήρα, ωραίες μουσικές και όμορφο κόσμο απέχουν αρκετά από το κέντρο, όμως συστήνονται ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις διασκέδασης και… αποκέντρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν το ταξίδι.

Safe House
Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος, τηλ: 2108005693

Ό,τι πιο κοντινό σε αίσθηση… ορεινού καταφυγίου, το Safe House βρίσκεται μέσα στη φύση της περιοχής του Διόνυσου, διαθέτει τρία τζάκια για έξτρα cosiness, πλαισιωμένα από ξύλινους πάγκους, τραπεζάκια και άνετες πολυθρόνες, σε έναν χώρο που κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο. Υπό τους ήχους lounge χαλαρωτικών μουσικών δια χειρός Γιάννη Ευαγγελάτου κα Νίκου Γιανελλόπουλου, στο «ασφαλές σπίτι» θα απολαύσετε άκρως ενδιαφέροντα signature cocktails με βάση τη βότκα, το ρούμι και το κονιάκ, όπως το ομώνυμο Safe House με μαύρο ρούμι, λευκό κρασί, μηλίτη, γαρύφαλλο και κανέλα και το Μεταξά στο τετράγωνο με Metaxa πέντε αστέρων, Metaxa Honey, τζίντζερ, κάρδαμο και μέλι. Τα ποτά ξεκινούν από 6,5€ και τα cocktails από 7,5€. Το μαγαζί διαθέτει και δική του κολεξιόν από ρούχα με το brand του να… ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο μέσω των πελατών του και του hashtag #safehouseeverywhere. Ανοίγει από το πρωί για σούπερ καφεδάκι και επιτραπέζια, ενώ το μεσημέρι… μαγειρεύει νοστιμότατα πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

The Azor
Ανοίξεως και Σταμάτας 3, Άνοιξη, τηλ: 2108140848

Μικρό, cosy, καλόγουστο και… καλοκαιρινό, το Azor αποτελεί στέκι στην Άνοιξη ανεξαρτήτως εποχής: κυκλαδίτικου στυλ διακόσμηση με λευκές ξύλινες καρέκλες και ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και μπάρα, νεαρόκοσμος, fun ατμόσφαιρα και ωραίες μουσικές συμβάλλουν σε αυτό. Αφού προσπεράσετε την γαλάζια Vespa της υποδοχής, θα απολαύσετε λαχταριστό καφεδάκι από νωρίς το πρωί και θα καταλήξετε να καταναλώνετε ωραιότατα cocktails αργά το βράδυ, συνοδεία ανεβαστικών ρυθμών που «παίζουν» με soul – funk και house μελωδίες. Ενίοτε, το Azor στήνει θεματικές βραδιές με αντίστοιχου ύφους εγχώριους μουσικούς παραγωγούς ή ομάδες. Πρόσφατα, για παράδειγμα, «ντου» στο μαγαζί έκαναν οι Retrosexuals με freestyle μουσικές και trash μελωδίες του σήμερα και του χθες. Μείνετε συντονισμένοι για τα events του Azor εδώ. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα cocktails ξεκινούν από 8,5€: must το Azor orchard, με μαστίχα sxinos, λικέρ αγγινάρας, φρεσκοστυμμμένο λεμόνι, lemon curd και σιρόπι μελιού. 

Con Voi
Λεωφ. Δροσιάς Σταματάς 2, Δροσιά, τηλ: 2108136771

Στην πολυσύχναστη πλατεία της Δροσιάς, ο χώρος που φιλοξενούσε το «Μικρό» ανανεώθηκε πλήρως, γέμισε τους τοίχους του με εντυπωσιακές φωτογραφίες από ουρανοξύστες και ζωγραφιές του Μπράντο, του Πατσίνο, της Μέριλιν και της Μπελούτσι και μεταμορφώθηκε σε ένα καθωσπρέπει all day café bar, το οποίο σερβίρει καφεδάκι από νωρίς το πρωί, νοστιμότατα πιάτα το μεσημέρι (χειροποίητη πίτσα, φρέσκες σαλάτες, μεσογειακά ορεκτικά, ριζότι κ.α.) και χαλαρό ποτάκι όσο η νύχτα πλησιάζει, με χαλαρές μουσικές και – ενίοτε – ξεσηκωτικά parties με ανεβαστικούς ρυθμούς. Από τα signature cocktails ξεχωρίζουν τα Rest in ale με Drambuie και ουίσκι, Mystery me βότκα και πουρέ πεπόνι και Lovender με βότκα, λικέρ μαστίχα και μυρωδάτη λεβάντα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, και τα κοκτέιλς ξεκινούν από 7-8€.

Duett
Λεωφ. Δροσιάς Σταματάς 5, Δροσιά, τηλ: 2130373405

Πιστό στο τρίπτυχο- μότο του, «Music, Food, Drink», το νέο μπαράκι της Δροσιάς μας καλεί για… ντουέτο με νόστιμες ιταλικές γεύσεις και σούπερ cocktails συνοδεία feel good μουσικών, από το πρωί μέχρι αργά το βράδι. Ο χώρος τιμά το βιομηχανικό design και δίνει έμφαση στο ξύλο με μεγάλες, άνετες μπάρες και σκαμπώ δίπλα στην μεγάλη τζαμαρία η οποία «βλέπει» στο αίθριο του εμπορικού κέντρου και ενδείκνυται για… χάζι. Στην cocktail list, η οποία διαρκώς ανανεώνεται με νέες προσθήκες, βρίσκουμε ωραιότατους συνδυασμούς, όπως το Babbaloo με μαστίχα Σχίνος, σιρόπι τσιχλόφουσκας και λάιμ, το Latin Kiss με ασημένια Τεκίλα, τριπλ σεκ, τζίντζερ, λάιμ και φρούτο του πάθους και το Duett Love με βότκα, σιρόπι φράουλα, φρέσκο πορτοκάλι, νότες βανίλιας, λάιμ και φύλλα βασιλικού και μέντας. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, και τα cocktails ξεκινούν από 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v