7 ωραία μπαρ στην άκρη της πόλης

Επτά μπαράκια για να απολαύσετε κοκτέιλ και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα λίγα λεπτά αλλά… ολόκληρα έτη φωτός μακριά από το αθηναϊκό κέντρο.
7 ωραία μπαρ στην άκρη της πόλης
Δεν είναι μυστικό πια ότι το αθηναϊκό κέντρο ζει νέα μεγαλεία νυχτερινής ζωής, με τα μπαρ και τις πιάτσες να ξεφυτρώνουν συνεχώς. Μόνο που τώρα που καλοκαιριάζει, θέλουμε να ξεφύγουμε κάπου-κάπου από την βαβούρα της Αγίας Ειρήνης ή να ξεστρατίσουμε από την πεπατημένη του Παγκρατίου ή του Μοναστηρακίου. Θέλουμε θέα, θέλουμε δροσιά, θέλουμε θάλασσα ή έστω αίσθηση ότι αλλάζουμε παραστάσεις. Γι’ αυτό και συγκεντρώνουμε επτά διευθύνσεις σε… επτά άκρες της πόλης, από την Κηφισιά και την Πεντέλη ως την Πετρούπολη και από τον Πειραιά ή τον Άλιμο ως το άλσος του Παπάγου ή τις ανατολικές ακτές της Αττικής. 

Μουστάκι bar 
Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ: 2114047612
Βιομηχανική διακόσμηση, ‘90s indie ύφος και μουσικές, και υπέροχα signature cocktails είναι τα μυστικά του Μουστακιού, του πιο ζωντανού μπαρ στην καρδιά της Κηφισιάς, στον πεζόδρομο της Δροσίνη που γεμίζει τα βράδια και θυμίζει κάτι από σοκάκι ελληνικού νησιού. Εδώ θα δοκιμάσετε κοκτέιλ από 7€ - εξαιρετική η «Γυριστρούλα» (με λικέρ μαστίχας, βότκα, κανέλα, τζίντζερ και βανίλια), το «Brigitte Bardot Caramel» (με βότκα, passion fruit, καραμέλα βουτύρου και λάιμ ή το επικό Zombienation (με blend παλαιωμένων ρούμι Angostura με μπαχαρικά, passion fruit, πορτοκάλι, φλεγόμενο αψέντι και γρεναδίνη). 

Άπολις 
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη

Η αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών φτάνει σε νέα ύψη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην Πετρούπολη, εκεί που το Άπολις έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μπαλκόνι-μπαρ με κυκλαδίτικο πλακόστρωτο, χτιστούς ασβεστωμένους καναπέδες, ατμοσφαιρικό φωτισμό και φυσικά υπέροχη θέα από την κορυφή του λόφου του Αγίου Δημητρίου σε ολόκληρη την Αθήνα. 

Monkey bar 
Παναγή Τσαλδάρη 32, Μελίσσια, τηλ: 2110124519

Το πιο κεφάτο μπαράκι των Μελισσίων απλώνει τραπεζάκια έξω και μας θυμίζει νεανικό νησιωτικό meeting point, με χαλαρή ατμόσφαιρα, χρώματα, ροκ, soul και funk μουσικές και τακτικά θεματικά πάρτι με guest DJs για ξενύχτια. Δοκιμάστε τα ωραία κοκτέιλ του όπως το Monkey on a tree με βάση το ρούμι ή το Bone Up αν προτιμάτε τζιν (τα κοκτέιλ στοιχίζουν από 7,50 ως 12€). 

Sud 
Ανδρούτσου 172 και Σωτήρος, Πειραιάς, τηλ: 2104129867

Από τον αθηναϊκό βορρά πηγαίνουμε στο Νότο, και πιάνουμε θέση στο Πασαλιμάνι, εκεί όπου το Sud (που σημαίνει Νότος) αναλαμβάνει να μας σερβίρει όχι μόνο καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και φρεσκοψημένες πίτσες, στη λογική ενός μοντέρνου pizza cocktail bar. Επιλέξτε τα τραπέζια της πίσω αυλής του και δοκιμάστε κοκτέιλ όπως τον «’Εμπορο της Βενετίας» με τζιν, σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι, blend tea, αγαύη και λάιμ (8€), το εξωτικό «From India With Love» (tequila reposado, φρέσκο μάνγκο, λάιμ και σπιτικό σιρόπι masala – 9€) ή το «Dilema», στο οποίο καλείστε να επιλέξετε το spirit της επιλογής σας και ο bartender αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ ειδικά για εσάς (8€). Συνοδεύστε με τις ιταλικές πίτσες που ξεκινούν από 7€ ή την γλυκιά πίτσα (4,50€). 

Cavo Seaside 
Λεωφόρος Ποσειδώνος 105, Μάτι, τηλ: 2294039018

Ξύλινες εξέδρες πάνω από την Αργυρή Ακτή, θέα ως τις απέναντι παραλίες, άνετες πολυθρόνες και «κρεβάτια» από καλάμι είναι το σκηνικό όπου θα δοκιμάσετε ωραία, καθαρά ποτά κάθε βράδυ στο Μάτι – ιδανικά από νωρίς, για να προλάβετε και το φοβερό ηλιοβασίλεμα, τόσο φοβερό που αξίζει τον κόπο των χιλιομέτρων που θα διανύσετε για να φτάσετε ως εκεί. Θα βρείτε επίσης και επιλογή από γευστικά σνακ αν πεινάσετε. 

Piu Verde 
Στρατ.Αλ.Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185

Κλασική επιλογή όταν θέλουμε να νιώσουμε πως βρισκόμαστε στην εξοχή, μακριά από την πόλη - και μάλιστα χωρίς να οδηγήσουμε πολύ όπως στις άλλες επιλογές της λίστας – το Piu Verde κρύβεται μέσα στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου, με μικρές «λιμνούλες», ψηλά πεύκα, γεφυράκια και τέντες παραλίες να κάνουν τον κήπο του ιδανικό spot για λίγη δροσιά του καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται. Αξίζει να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ του, όπως το James Brown με ρούμι, πάσιον φρουτ και μέλι (8€) ή το Johnny Cash με Zacapa, σοκολάτα και στικ βανίλιας (9,50€). Αν προτιμάτε το κρασί, θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα λίστα από επιλογές ελληνικού αμπελώνα. 

Bolivar 
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ: 6980392325

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να νιώσουμε «μακριά από την πόλη» από το να απολαύσουμε κοκτέιλ και χορό στην αμμουδιά πλάι στη θάλασσα. Και το Bolivar είναι και φέτος μία από τις καλύτερες επιλογές, αφού πρόκειται για το πιο δραστήριο beach bar της Αθήνας, με προγραμματισμένα πάρτι για όλο το καλοκαίρι. Στις 23/5 έχει προγραμματιστεί το μεγάλο opening party του beach bar με τον Kiko Navarro στα decks, στις 2/6 οργανώνεται full moon party, κάθε Τετάρτη είναι Pepper Night (με τους παραγωγούς του ομώνυμου ραδιοφωνικού σταθμού στα decks), στις 5/6 καταφθάνει ο «μεγάλος» John Digweed, ενώ στις 12/6 έρχεται το μεγαλύτερο beach party του καλοκαιριού, το Beach House Festival με πολλά και μεγάλα διεθνή ονόματα ως guest DJs.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v