5 φρέσκα café που πρέπει να επισκεφθείτε

Πέντε όμορφα café στην Αθήνα και τα προάστια για τα οποία μιλάει – ή θα μιλάει σύντομα – ολόκληρη η πόλη.
5 φρέσκα café που πρέπει να επισκεφθείτε
του Γιώργου Κόκουβα

Με τις ολάνθιστες αυλές τους και τις παραμυθένιες τους σάλες. Με τα ψαγμένα χαρμάνια καφέ τους ή με την κοινωνική τους συνείδηση. Με τα εξαιρετικά ροφήματα και την street art διακόσμησή τους. Πέντε ωραιότατα café στην Αθήνα και τα προάστια μας κέρδισαν τους τελευταίους μήνες με όλα τα παραπάνω… κι ακόμα περισσότερα.

Najbarajo
Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ: 2106856736

Σιδερένιες καρεκλίτσες κάτω από πολύχρωμα κάγκελα, γαλάζια περβάζια, στριφογυριστές σκάλες, λουλουδιασμένες γλάστρες και όμορφα φαναράκια: Αυτή η πλακόστρωτη αυλίτσα, καλά κρυμμένη στην καρδιά του Χαλανδρίου, θα φιλοξενήσει σίγουρα πολλούς απογευματινούς μας καφέδες αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχεται. Και θα μας κρατήσει ακόμα περισσότερο, αφού μετά τον καφέ, θα μας πείσει να μείνουμε για το καθημερινό happy hour του, από τις 18.00 ως τις 21.00, ώρες κατά τις οποίες τα ωραιότατα κοκτέιλ του τιμώνται στα 6€.

Στυλίτης
Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικομήδειας, Καισαριανή, τηλ: 2107235572

Σε μία ήσυχη γειτονιά της Καισαριανής, ένα στέκι ήρθε για να της δώσει… στυλ. Λειτουργεί εδώ και έναν περίπου χρόνο, και αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους, όχι μόνο από την συγκεκριμένη περιοχή, αλλά από ολόκληρη την πόλη. Και όχι άδικα, αφού όλα εδώ είναι προσεγμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια: Η διακόσμηση πληθωρική, γεμάτη νοσταλγικές πινελιές που σου φτιάχνουν τη διάθεση και αναφορές σε παραμύθια. Παλιά σεντούκια, σκάλες, ρολόγια, φωτιστικά, παιχνίδια γεμίζουν τον καλαίσθητο χώρο, ενώ στα τραπέζια καταφθάνουν οικονομικά καφεδάκια (περί τα 2,50€), ποτά (από 5€) και διάφορες λιχουδιές (μπισκότα, κέικ, τάρτες). Όσο φτιάχνει ο καιρός, αποχωριζόμαστε τον εσωτερικό χώρο, που είναι διαμορφωμένος σαν ξύλινο σαλέ, και αράζουμε στα σκαμπό έξω, για να πιούμε τον καφέ μας και να λιαστούμε.

KALDI
Ιπποκράτους 164, Νεάπολη, τηλ: 2155016950

Ψηλά στην Ιπποκράτους, στο πιο αναπάντεχο σημείο, μια βιομηχανική γωνία μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό αλλά φιλόξενο café-κοπτείο. Διαθέτει λίγα τραπεζάκια μπροστά στην τζαμαρία του, και ένα πλήρως ενημερωμένο πάγκο καφεκοπτείου από όπου παραγγέλνουμε έναν από τους καλύτερους εσπρέσο της πόλης, καθώς και τσάι, βότανα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς για το σπίτι. Σημειώστε ότι λειτουργεί από νωρίς, στις 7 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Myrtillo
Τριφυλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι, τηλ: 6949112927

Άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες τις πόρτες του στο πάρκο ΚΑΠΑΨ των Αμπελοκήπων, στα παλιά βιομηχανικά κτίρια του δήμου Αθηναίων, και τα γέμισε με όμορφη τέχνη, μεγάλα τραπέζια ιδανικά για παρέες, αλλά και μικρότερα, ιδανικά για ρομαντικά ραντεβού. Στην εσωτερική του σάλα φιλοξενούνται συχνά-πυκνά ενδιαφέροντα events, ενώ στα τραπεζάκια του πλακόστρωτου, χορταίνουμε ήλιο – και δεν ανησυχούμε για τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά ή μαθαίνουν για την Βρεφική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο διπλανό χώρο. Το καλύτερο; Το Myrtillo αποτελεί το πιο ευαισθητοποιημένο κοινωνικά café της πόλης, απασχολώντας αποκλειστικά άτομα από ευάλωτες και αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως νέους με μέτριες μαθησιακές δυσκολίες. Πέρα από καφέ, εδώ θα βρείτε και ωραία πιατάκια για τη λιγούρα, από ομελέτες μέχρι κρητική ποικιλία για να συνοδεύσετε με ουζάκι.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

«Έσκασε μύτη» στου Ψυρρή τα Χριστούγεννα, κράτησε την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του ως το Φεβρουάριο, και πλέον μας συστήνεται με ανοιξιάτικα χρώματα, εμπνευσμένο από την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων και άλλα αγαπημένα παραμύθια. Στους δύο ορόφους του θα βρείτε παραμυθένια διακόσμηση και στιλ… αριστοκρατικού εγγλέζικου εξοχικού, ενώ στο μικρό δωματιάκι του πάνω ορόφου θα έχετε την ευκαιρία να γυρίσετε τον χρόνο πίσω στην αγαπημένη σας εποχή (εδώ έχει ακόμα… Χριστούγεννα). Όσο μπαίνει η άνοιξη, πάντως, δε λέμε όχι και στα τραπεζάκια του πεζόδρομου, εκεί όπου δοκιμάζουμε υπέροχες σοκολάτες και φαντασμαγορικά γλυκά, τούρτες και cupcakes (περί τα 5€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v