Νέα και ωραία μπαράκια στην Αθήνα

Πέντε ολοκαίνουρια μπαράκια στο Μετς, το κέντρο, το Μεταξουργείο και το Χαϊδάρι παίζουν σούπερ μουσικές και μας σερβίρουν εξαίσια κοκτέιλ.
Νέα και ωραία μπαράκια στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Η νυχτερινή ζωή της πόλης έχει νέα. Νέα σούπερ κοκτέιλ, νέες αυλίτσες για να υποδεχτούμε τις ανοιξιάτικες λιακάδες και νέα μπαράκια στις ομορφότερες γειτονιές της. Ιδού πέντε από αυτά, για τα οποία θα μιλά σύντομα όλη η Αθήνα.

Rehab
Θησέως 16, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3211434

Στα βάθη της στοάς που φιλοξενεί και το –θρυλικό πια– Drunk Sinatra, το Rehab μοιάζει βγαλμένο από τα 70s, με την disco lounge αισθητική του, τα vintage αντικείμενα που στολίζουν κάθε γωνιά του, τις λουλουδάτες ταπετσαρίες και το ενυδρείο που αλλάζει χρώματα. Προσκαλεί κάθε μέρα δύο DJs να αναλάβουν τα decks του, και δημιουργεί ατμόσφαιρα πάρτι από τις 17.00 που ανοίγει τις πόρτες του.


Τα κοκτέιλ του είναι μια ολόκληρη ιστορία μόνα τους: Βασισμένα σχεδόν όλα στο ρούμι (πολλές premium ετικέτες του οποίου θα απολαύσετε και σκέτες) και βαφτισμένα με εμπνευσμένα ονόματα όπως Elevator to the Gallows, The Broken Down Mirror και The Chameleon Song. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Aquarell, με μείγμα εξωτικών φρούτων, λικέρ Mahina Coco και φέτες ανανά, και το The Bloody Rumi, μια εκδοχή του Bloody Mary με βιολογικό χυμό ντομάτας, κόλιανδρο και κολοκύθι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€.

Giraffe
Πραξιτέλους 5, τηλ.: 212 1049526

Μια… καμηλοπάρδαλη βολτάρει στην Πραξιτέλους εδώ και τρεις μήνες, κάθε βράδυ μετά τις 19.00. Ακούει μουσικές που κινούνται σε happy jazz, soul, funk ρυθμούς, και τσουγκρίζει ποτήρια που αδειάζουν και γεμίζουν με περισσότερες από 130 ετικέτες ποτών και premium spirits, και καταπληκτικά κοκτέιλ όπως το "Marine Pleasure" με μαστίχα Χίου, ροδίτικη ρετσίνα, ιταλική γκράπα, φυσικό άρωμα σταφύλι, σιρόπι μάραθου και θάλασσας.


Η λίστα των κοκτέιλ βασίζεται σε κλασικά και παλαιωμένα ποτά, μπαχαρικά και μυρωδικά αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις που θα ανανεώνονται στη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι μπορεί το cocktail σας να περιλαμβάνει ένα στικ καπνιστής βρώσιμης λεβάντας, γλυκό ανανά ψημένο με τζίντζερ ή σιρόπι από Χριστουγεννιάτικο μπισκότο. Πάρτε μια ιδέα από το μενού εδώ. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€ και των ποτών στα 7€.

Κάιν
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, Μετς, τηλ.: 210 9227616


Σε μια από τις πιο αγαπημένες μας αθηναϊκές γειτονιές, το πανέμορφο αρτιστίκ Μετς, ένα ολοκαίνουριο μπαράκι ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί για να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια, φρεσκοστυμμένους φυσικούς χυμούς, σπιτικά γλυκά και φανταστικά κοκτέιλ όσο παίρνει να βραδιάζει. Δύο από αυτά, που μας άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, είναι το Canadian Fig με μαύρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου, τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι, και το Tommy’s Cucumber, με τεκίλα, μέλι αγαύης, αγγούρι, σιρόπι τσίλι, λικέρ πορτοκάλι και μοσχολέμονο.

Οι μουσικές ξεφεύγουν από την πεπατημένη της funk-o-jazz, για να κινηθούν και σε ροκ και garage μονοπάτια, ενώ η διακόσμηση, λιτή και στιλάτη, δένει υπέροχα με την γειτονιά του Κάιν.

James
Λεωνίδου 79, Μεταξουργείο, τηλ. 210 3464899



Κεφάτο και ανεπιτήδευτο, όπως αρμόζει στο στυλ της γειτονιάς του, το James «προσγειώθηκε» στα χαμηλά του Μεταξουργείου τον περασμένο Νοέμβριο, και από τότε κερδίζει σταθερά φανατικούς φίλους. Μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκια, ελαφριά σνακ και πιάτα ημέρας, και συνεχίζει με απλά αλλά καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Τις πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες θα τις απολαύσουμε στην όμορφη αστική αυλή του, ακούγοντας μουσικές που δεν «κολλάνε» στη funk και τη soul, αλλά κάνουν βήματα και προς την indie rock και προς τις 80s και 90s επιτυχίες των παιδικών μας χρόνων.

Novem
Στρατάρχου Καραϊσκάκη 41, Χαϊδάρι,Τηλ.: 210 5323667

Και μετά το κέντρο και τα πέριξ του, να και μία πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη στην Άγρια Δύση. Το Novem, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγους μήνες, είναι ένας all day προορισμός, που συνδυάζει εκλεκτούς καφέδες, φρεσκοκομμένους από το γνωστό και μη εξαιρετέο Mind the Cup του Περιστερίου (τους οποίους μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι), εκλεκτά κρασιά, λαχταριστά γλυκά ημέρας, ελαφριά σνακ και σούπερ κοκτέιλ, όπως το εμπνευσμένο The Walking Dead, μια έξτρα λαρτζ παραλλαγή του Zombie.



Στη διακόσμηση ξεχωρίζουν η γυάλινη μπάρα, που μας επιτρέπει να χαζεύουμε βήμα-βήμα την προετοιμασία των κοκτέιλ μας και το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι που ενώνει τις παρέες σε μία. Τις δε ανοιξιάτικες λιακάδες θα τις απολαύσουμε σε τραπεζάκια έξω, κάτω από τα δέντρα και τις φυλλωσιές της χαϊδαριώτικης Καραϊσκάκη. Οι τιμές ξεκινούν από το 1,80€ για τον καφέ, και από τα 8€ για τα κοκτέιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v