Τα πιο ωραία… μπαροπεζοδρόμια της Αθήνας!

Χαλαρό ανοιξιάτικο ποτάκι σε ανεπιτήδευτα χαλαρά στέκια που βγάζουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς τους.
Τα πιο ωραία… μπαροπεζοδρόμια της Αθήνας!
Άνοιξη στην Αθήνα. Απόγευμα μετά τη δουλειά. Δεν σας πάει κι εσάς η καρδιά να γυρίσετε στο σπίτι, ε; Ούτε εμάς. Προτιμάμε να τελειώσουμε το απόγευμα με έναν δροσιστικό καφέ ή να εγκαινιάσουμε το βράδυ με ένα χαλαρό ποτάκι. Και όλα αυτά, σε τραπεζάκια έξω, σε στέκια που μας σερβίρουν στα άνετα πεζοδρόμιά τους, όπως τα παρακάτω:

Chelsea Hotel
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, πλατεία Πλαστήρα, τηλ: 211 2142614
Τα μικρά τραπεζάκια, οι πάγκοι με τις πολύχρωμες κουρελούδες, τα λαμπιόνια και η πιο feel good διάθεση της πλατείας καθιστούν το Chelsea ένα από τα καλύτερα to see and be seen χαλαρά στέκια, το οποίο αγαπήθηκε αρχικά από τους Παγκρατιώτες, αλλά γρήγορα έγινε τόπος συνάντησης για όλη την πόλη. Στο ευρύχωρο πεζεδρόμιο θα δοκιμάσετε ωραίο καφέ από νωρίς και φθηνά ποτά στη συνέχεια (στα 5,50€),

Κανάρια
Κεραμεικού 88, Μεταξουργείου, τηλ: 2103425166

Μποέμ, καλλιτεχνίζον και ήσυχο, το ιδιαίτερο καφενείο των Καναρίων είναι ό,τι πρέπει για μια αρτιστίκ, αλλά πάντα παρεΐστικη βραδιά με ρακές, ποτά ή και ωραίους ελληνικούς μεζέδες. Κάθε Τετάρτη όλοι οι καφέδες στοιχίζουν 1€, ενώ για ρακές, μπύρες και μεζέδες θα υπολογίσετε περί τα 10€ το άτομο.

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Θησείο

Στο πιο sui generis μαγαζί του off Θησείου, απαρνούμαστε τον παρεΐστικο εσωτερικό χώρο με το μωσαϊκό και τις βιομηχανικές λεπτομέρειες, και αράζουμε στο πλακόστρωτο απ’ έξω, με τις ψάθινες καρέκλες καφενείου και τα σιδερένια τραπεζάκια ανάμεσα στις γλάστρες. Εδώ, με τις ροκίζουσες μουσικές να ακούγονται από μέσα, απολαμβάνουμε χαλαρό καφεδάκι ή καθαρά και οικονομικότατα ποτά στα 5€. Δεν αποκλείεται κάποιες βραδιές να πετύχετε και θεματικά πάρτι, όπως αυτά με τις ‘80s και ‘90s trash μουσικές.

Μπελ Ρεϋ
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ: 2130326450

Στο τέρμα του πιο πολύβουου πεζόδρομου του Κουκακίου, βρίσκεται το πιο hip στέκι της περιοχής: Το Μπελ Ρεϋ, εκτός από τους πάγκους στην ψηλοτάβανη εσωτερική του σάλα, απλώνει και τραπεζάκια στα πεζοδρόμια περιμετρικά, μπροστά στις μεγάλες τζαμαρίες του, και σερβίρει καφέδες (στα 2,50€ ο φρέντο εσπρέσο), ποτά από 6€, κοκτέιλ από 7€ και δημιουργικό finger food αν πεινάσετε. Από κοκτέιλ, δοκιμάστε το ιδιαίτερο Scarlet Brook με κόκκινο port, triple sec, ζάχαρη, λάιμ και chocolate bitters ή το ανοιξιάτικο James T. Dram με Jameson αρωματισμένο με τσάι περγαμόντο, λικέρ μπαχάρι, μαρμελάδα πορτοκάλι, μέλι και λάιμ.

Κλουβί
Δημοφώντος 57 και Κυδαντιδών, Πετράλωνα τηλ: 2103479998

Οι μεγάλοι ξύλινοι πάγκοι στο φαρδύ πεζοδρόμιο είναι ό,τι πρέπει για να αράξετε με την παρέα σας για ποτάκι ή ακόμα και μόνοι σας για ένα ήρεμο καφέ μετά τη δουλειά, στην πιο ήσυχη γωνιά των Πετραλώνων, λίγα μέτρα μακριά από την πολύβουη Τρώων. Το βράδυ, οι indie rock μουσικές ανεβάζουν στροφές, ενώ οι τιμές είναι πάντα εξαιρετικές (τα ποτά ξεκινούν από τα 5€ και τα κοκτέιλ από τα 7€).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v