Μπαράκια στην Αθήνα με χρώμα… ελληνικό

Ούζο, ρακή και τσίπουρο μπλέκονται με χυμούς και bitters συνοδεία ωραίων μουσικών σε 6 μπαράκια με χρώμα -και αλκοόλ- ελληνικό.
Μπαράκια στην Αθήνα με χρώμα… ελληνικό
Αργά αλλά σταθερά, το ελληνικό απόσταγμα – ανεξαρτήτως φύσεως – αποκτά τη θέση που του αξίζει στα μπαρ. Από εκεί που η βότκα και το ρούμι… πρωτοστατούσαν στις επιλογές των mixologists, πλέον αποστάγματα όπως η ρακή, το τσίπουρο, η μαστίχα και το ούζο γίνονται αφορμή για ενδιαφέροντες πειραματισμούς που «βγάζουν» ιδιαίτερες δημιουργίες.

Από τις σταθερές αξίες των λικέρ σε ποτήρι του Βρεττού, μέχρι τα πειραγμένα greek cocktails της Αρμπαρόριζας, ιδού έξι διευθύνσεις στην Αθήνα που σερβίρουν (και) ελληνικό απόσταγμα στο… ποτήρι.

Melouk
Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι

Το αγαπημένο μπαράκι του Χαλανδρίου μας αρέσει για τη ζεστή διακόσμηση, που παντρεύει το ξύλο με τα βιομηχανικά στοιχεία, για τις indie pop μουσικές του, για τους σούπερ λαχταριστούς του λουκουμάδες, αλλά και για την επίσης… λαχταριστή cocktail list του η οποία έχει χρώμα «ελληνικό». Στα παραπάνω από 70 cocktails του Melouk βρίσκουμε επιλογές όπως  το Super Granny Georgia με λεμονάδα «της γιαγιάς Γεωργίας» και τσικουδιά, το Super Granny Georgia Mastic, στο οποίο τη θέση της τσικουδιάς παίρνει η μαστίχα, το Strawberry Med με φράουλα, μαστίχα, βασιλικό και σόδα, την… Tsikoudinia με τσικουδιά, σιρόπι, λάιμ και τριμμένο τζίντερ και το Bloody Vangeli με τσικουδιά, χυμό λαχανικών, ταμπάσκο και μπαχαρικά. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€.

Βρεττός
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ: 2103232110

Είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές της Πλάκας και μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της ιστορικής Αθήνας. Το αποστακτήριο «Βρεττός» (που τυγχάνει να είναι και το παλαιότερο της πόλης) με τα πολύχρωμα μπουκάλια στους τοίχους και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό με τα λαμπιόνια μας προκαλούν για μια δοκιμή μπράντυ, λικέρ, ούζου, τσέρι, πίπερμαν, μαστίχας, κίτρου ή κάποιου άλλου από τα υπέροχα αποστάγματα του κλασικού αυτού ποτοπωλείου. Η χαμηλή μουσική από το μικρό ραδιοφωνάκι στο ράφι και η φιλική ατμόσφαιρα προσθέτουν έξτρα πόντους… παράδοσης. Τα απλά λικέρ κοστίζουν 4,50€ ενώ τα σπέσιαλ με χυμό 5€.

Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι

Δύο χρόνια κλείνει στην πιάτσα του Παγκρατίου ένα από τα πρώτα μπαρ που μας σύστησαν cocktails με ελληνικά αποστάγματα και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα να παραδίδει μαθήματα ελληνικής… mixology. Στα τραπεζάκια καφενείου και στις πολύχρωμες καρέκλες του ευφάνταστου μπαρ απολαμβάνουμε εκτός από καφέ και επιτραπέζια, εξαιρετικό ρακόμελο, οινόμελο, αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ με από ρακί και τσίπουρο μέχρι μαστίχα και ρετσίνα. Αγαπημένα μας το Blazer με ελληνικό μπράντι, λικέρ βερίκοκο, Jerry Thomas Bitters και βούτυρο, το Barefoot με βάση το τσίπουρο και αρώματα σοκολάτας, βανίλιας και μπανάνας (πίνεται ζεστό) και το Bubblestar Maracuja με ούζο και πεπόνι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 4,50€ με 7€.  

Μουστάκι Bar
Δροσίνη 5, Κηφισιά

Στο… παιχνιδιάρικο στέκι της Κηφισιάς, τα κοκτέιλ και η fun διάθεση έχουν τον πρώτο λόγο. Και τα ελληνικά αποστάγματα τον δεύτερο αλλά διόλου καταϊδρωμένο. Πιάνουμε θέση στην κουκλίστικη μπάρα και παραγγέλνουμε από τον καινούργιο του κατάλογο το Μαϊάμι Μπλου με ψημένη ρακή Αμοργιανή, με βανίλια και γαρύφαλλο, πορτοκάλι, τζίντζερ και χυμό λεμονιού (σερβίρεται ζεστό σε ποτήρι κονιάκ για να αναδυθούν στο χείλος του τα αρώματα), την ελληνική εκδοχή του Old Fashioned, το… Τσίπουρο fashioned με παλαιωμένο τσίπουρο, μοσχοκάρυδο και bitters και τη Γυριστρούλα με λικέρ μαστίχας, κανέλα, τζίντζερ και βανίλια. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε και «ορφανά» τα αποστάγματα, σε ποτήρι, αν δεν σας αρέσουν οι προσμείξεις. Σημειώστε ότι όλα τα cocktails στο Μουστάκι δίνονται και… πακέτο, 2€ φθηνότερα.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι

Το μπαράκι με τη σούπερ θέα του Παρθενώνα στο… ποτήρι (ή στο πιάτο) και τις χαλαρές μουσικές, τιμά δεόντως στον ανανεωμένο του κατάλογο τα πάσης φύσεως ελληνικά αποστάγματα (από ούζο μέχρι ρακή και τσίπουρο) τα οποία σερβίρει μόνα τους ή «παντρεμένα» με άλλα υλικά σε cocktails. Εδώ θα δοκιμάσετε Peppy Skinos με μαστίχα Skinos, βότκα, χυμό λεμόνι και σιρόπι ζάχαρης, και οποιαδήποτε «πειραγμένη» συνταγή θέλετε με βάση το απόσταγμα της επιλογής σας: ούζο, τσίπουρο, τεντούρα, ρακόμελο, μαστίχα, παλαιωμένο τσίπουρο και φατουράδα (παραδοσιακό λικέρ από τα Κύθηρα). Οι τιμές των cocktail ξεκινούν από 7€.

Berlin Raki
Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι

Πώς συνδέεται το δημοφιλές κρητικό απόσταγμα με την πόλη της Γερμανίας; Αρκεί μια επίσκεψη σε αυτό το urban-bar- restaurant στο Γκάζι για να δοθούν απαντήσεις. Σε ένα industrial και vintage περιβάλλον, το Berlin Raki σερβίρει λαχταριστά burger, τα οποία συνοδεύονται με «δυνατή» ρακή απευθείας από τα Χανιά. Το κρητικό απόσταγμα αποτελεί τη βάση και για αρκετά cocktails – μαζί με το «αδερφάκι» του το τσίπουρο – από τον εκτενή κατάλογο του μαγαζιού. Στο χώρο του Berlin διοργανώνονται συχνά πυκνά βραδιές με προβολές ταινιών, αλλά και συναυλίες. Δείτε εδώ τα επερχόμενα events. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v