10 top cocktails στα Βόρεια Προάστια

Βγαίνουμε στα Βόρεια δοκιμάζουμε cocktails σε αγαπημένα μπαράκια και μοιραζόμαστε τα αγαπημένα μας μέσα από ένα mixed Top 10.
10 top cocktails στα Βόρεια Προάστια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Cocktails. Συνήθεις ύποπτοι. Εμφανίζονται σε κάθε μας έξοδο. Μας κάνουν να ξοδεύουμε περισσότερα, αλλά χαλάλι τους. Οι γεύσεις, τα αρώματα, οι συνδυασμοί, τα παλαιωμένα ρούμια, τα βερμούτ, οι πουρέδες φρούτων, όλα έχουν το… μερίδιό τους στο να πούμε «τι αυτό ήταν; Πάμε για ακόμα ένα;».

Και αφού οργώσαμε την Αθήνα και βρήκαμε τα καλύτερα (κατά τη γνώμη μας) του κάθε μαγαζιού, τώρα ήρθε η ώρα των Βορείων Προαστίων. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και επιλέγουμε τα αγαπημένα μας.

9Βήτα Home Bar

Θουκυδίδου 2, Χαλάνδρι

Το bar: Ξύλινο πάτωμα, η φιγούρα του Jimmy Hendrix να σε κοιτά ατάραχη, αφίσες, τζαμαρίες για άπλετο φως, κλασσική μπάρα, μοναστηριακό τραπέζι. Ο χώρος του 9Β στο ομώνυμο νούμερο της Θουκυδίδου σε προδιαθέτει για τα καλύτερα. Cosy όσο λίγα και με ωραίες μουσικές το 9Βήτα ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και brunch και συνεχίζει μέχρι το βράδυ με ωραίες μουσικές και σούπερ cocktails.

To cocktail: Βραβευμένο στον διαγωνισμό Angostura Challenge και με διεθνή… καριέρα το Black Monk είναι σε κάθε γουλιά εξαιρετικό. Φτιάχνεται με Black bottle scotch whisky, σιρόπι κόκκινης μοναστηριακής μπύρας αρωματισμένης με αχλάδι και μήλο, lime, ginger και angostura orange bitters. Κοστίζει 9€.

Spiti Cocktail Bar

Αν. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι

To bar: Kρατά ψηλά τα σκήπτρα του πιο χαρούμενου μπαρ της γειτονιάς του Χαλανδρίου, με εναλλακτικά DJ sets, συμμετοχές σε ψαγμένα φεστιβάλ, stand up comedies, καταπληκτικές μουσικές και, βεβαίως-βεβαίως, εξαιρετικά κοκτέιλ. Must τα καλοκαίρια - και όχι μόνο- η ωραιότατη αυλή του.

To cocktail: Υποκλινόμαστε στην… χάρη του Kaldi δια χειρός Νέαρχου: Ρούμι αρωματισμένο με βανίλια, espresso, κάστανο, μέλι, λεμόνι και σπιτικά bitters από ελαιοκάρυδο. Πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων (και ρουμιού) που σε απογειώνει. Κοστίζει 9€.

Snatch

25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι

To bar:  Μακριά από τη φασαρία του Χαλανδρίου, το Snatch το αγαπήσαμε για την φανταστική αυλή του, με τα δέντρα, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και τα χτιστά καναπεδάκια και τις ωραίες μουσικές που «παίζουν» στο εσωτερικό του, χωρίς να κουράζουν και τείνουν σε ροκ και εναλλακτικά ακούσματα.

To cocktail: Spicy Papa το λένε και όλοι οι κοκτεϊλο-πότες… κλαίνε. Αφ’ ενός από τη χαρακτηριστική του γεύση που «τα σπάει» αφ’ ετέρου από τον πικάντικο χαρακτήρα του. Περιέχει ρούμι, passion fruit και καυτερή κόκκινη πιπεριά, σερβίρεται σε μίνι καράφα και κοστίζει 10€.

El Rey Alobar

Θουκυδίδου 7, Χαλάνδρι

To bar: Επιτέλους ένα μπαράκι στο Χαλάνδρι που ξέρει πώς να… ξενυχτάει, φροντίζοντας τους θαμώνες του με εκλεκτά ποτά (χαζέψτε λίγο την μπάρα του και θα καταλάβετε για τι ποικιλία μιλάμε) και ακόμα πιο εκλεκτές μουσικές. Εδώ θα ακούσετε από βραζιλιάνικη τζαζ, rock, λάτιν και indie μέχρι ατμοσφαιρική εναλλακτική ποπ, swing, funk και dub.

To cocktail: «Aaar Matey!» ούρλιαξαν κάποια στιγμή εκεί στην μπάρα οι bartenders του μαγαζιού σα μεθυσμένοι πειρατές και έφτιαξαν ένα σούπερ δημιούργημα για όσους αγαπούν το ρούμι – και γενικότερα το σωστό cocktail. Senior Partido, το όνομά του και εκτός από παλαιωμένο ρούμι, περιλαμβάνει γλυκό βερμούτ Antica Formula και lime. Σερβίρεται με σιρόπι από φιστίκια Αιγίνης και κοστίζει 9€. 

Dalliance House

Κυριαζή 19, Κηφισιά

To bar: Στιλάτο και all day, το Dalliance στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασσικό στο κέντρο της Κηφισιάς, ανοίγει από το πρωί για αχνιστό καφεδάκι αποκτά «εστιατορικό» χαρακτήρα το μεσημέρι και συνεχίζει με ποτάκι και signature cocktails μέχρι το βράδυ. Το εσωτερικό του είναι χάρμα οφθαλμών: σκαλιστά ταβάνια, ρουστίκ πολυθρόνες ντιζαϊνάτες καρέκλες, πολυέλαιους κι επιτοίχια comic strips.

To cocktail: H… διασκευή του Club Tropicana από τους bartenders του Dalliance είναι εκπληκτική: Blend από ρούμι Bacardi, Don’s mix, φρέσκος χυμός lime, λικέρ κουφοξυλιάς St. Germain, σιρόπι τζίντζερ, μπίτερς και μους από φρούτο του πάθους συνθέτουν ένα cocktail… με τα όλα του. Κοστίζει 10€.

Μουστάκι bar

Γεωρ. Δροσίνη 5, Κηφισιά

To bar: Στο μπαρο-στέκι της Κηφισιάς, τα κοκτέιλ και η fun διάθεση έχουν τον πρώτο λόγο. H διακόσμηση «παιχνιδίζει» και φέρνει στο νου εποχές νηπιαγωγείου, η μουσική κλείνει το μάτι σε όλα τα ξεσηκωτικά είδη – από ελληνικά 90s μέχρι mainstream ροκιές και… Backstreet Boys και η μπάρα βγάζει δεκάδες cocktails με πρωτότυπα ονόματα.

To cocktail: Επιλέγουμε την signature… Μαρία Χοακίνα (ναι, έτσι αποκαλείται), το οποίο όπως αναφέρει ο κατάλογος είναι το «αγαπημένο κοκτέιλ του Σιρίλο» (προφανώς). Έγινε με τον καιρό και δικό μας και φτιάχνεται με τεκίλα, ανανά, σιρόπι αγαύης, τσίλι και lime. Κοστίζει 8€.

Recipe

Κασσαβέτη 12, Κηφισιά

Το bar: Δημιουργία του Νίκου Μορφέση, το Recipe «έπιασε» όσο λίγα μπαράκια στην Κηφισιά και πλέον σερβίρει από νωρίς καφεδάκι, το μεσημέρι ψήνει ωραιότατες πίτσες και άλλα εδέσματα, και το βράδυ μεταμορφώνεται σε κλασσικό cocktail bar με ωραίες μουσικές και ακόμα πιο ωραίες δημιουργίες από τους bartenders.

Το cocktail: Το Julep του… έρωτα (μέρες που είναι δε γίνεται να μην το αγαπήσεις), φτιάχνεται με blend από κονιάκ και παλαιωμένο ρούμι 8 ετών, φρέσκο δυόσμο, μαρμελάδα raspberry, σπιτικό σιρόπι βανίλιας, φρέσκο lime , ginger beer και angostura bitters. Κοστίζει 10€. Julep d’amour ζητήστε το, μην σας κοιτάξουν σαν εξωγήινο.

Παλιάτσος

Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας, Πεντέλη

Το bar: Στην πλατεία της Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη ο Παλιάτσος έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε must προορισμό για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων. Και όχι μόνο. Λογικό αφού προσφέρει τα… πάντα: και καφεδάκι, και νόστιμο τσιμπολόγημα και ποτάκι- cocktails μετά ωραίας μουσικής τα βράδια.

Το cocktail: Σινεφίλ… επιλογή μας, το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», μια ευφάνταστη δημιουργία με Diplomatico Reserva Exclusiva (blend από ρούμια που αφήνονται για περίπου 12 χρόνια σε βαρέλι), κόκκινο βερμούτ, φρέσκο χυμό μοσχολέμονο, λικέρ butterscotch, σιρόπι μαύρης μπύρας βαπτισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης, μοσχοκάρυδο και φασολάκι τόνκα. Κόστος 10€.

Jolie Môme

Θέμιδος 4, Μαρούσι

Το bar: Πολύ «ωραίο γκομενάκι» (η ακριβής μετάφραση του ονόματός του), το Jolie είναι ένα παρεΐστικο μπαράκι με δυνατή μπάρα και ψαγμένους soul-funky-jazz ήχους στο soundtrack. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να απολαύσετε τα υψηλών προδιαγραφών cocktails του.

Το cocktail: Ο ναύτης που αγαπήσαμε ονομάζεται Sailor Rose, και περιλαμβάνει αρωματισμένο με μπαχαρικά ρούμι, λικέρ τριαντάφυλλο, lime και χυμό από ρόδι. Το… μπαρκάρισμα κοστίζει 8€.

H.o.s.t

Ναρκίσσων 5 ,Νέο Ηράκλειο

Το bar: Ξύλινες επιφάνειες, μια τεράστια «ραφιέρα» πίσω από το μπαρ με τα δεκάδες (ή μήπως εκατοντάδες;) λικέρ και spirits, χαμηλός φωτισμός και κεφάτη ατμόσφαιρα με ξεσηκωτικές μουσικές διαμορφώνουν τον εσωτερικό και μπαρίστικο χαρακτήρα του συμπαθέστατου αυτού μαγαζιού στο Ηράκλειο.

Το cocktail: Γλυκό σαν καραμέλα, το Bubble Caramel φτιάχνεται με vodka, σιρόπι καραμέλας, πουρέ μήλου και lime και είναι άψογο. Κοστίζει 7€.


Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα; 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v