Τα καλύτερα signature cocktails της Αθήνας

Από τις μοριακές δημιουργίες του Momix μέχρι τις σταθερές αξίες του Baba au Rum, κυρίες και κύριοι, τα έντεκα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας.
Τα καλύτερα signature cocktails της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Τα αθηναϊκά κοκτεϊλάδικα δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν τίτλους και να συγκαταλέγονται στις λίστες με τα καλύτερα του κόσμου. Κι εμείς δεν προλαβαίνουμε να ανακηρύξουμε το νέο αγαπημένο μας κοκτέιλ (γι’ αυτόν τον μήνα) και πριν προλάβουμε να πούμε «σιρόπι αγαύης και σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο» έχουμε νέες αφίξεις στον κοκτεϊλ-ο-χάρτη της πόλης. Ωστόσο, κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές, κι εμείς τις συγκεντρώνουμε σε μια εντελώς υποκειμενική λίστα με τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης. Και περιμένουμε ενστάσεις, αντιρρήσεις και αντιπροτάσεις στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου.

Deep Purple, στον Κύριο Χου (Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα): Λευκό κρασί, μαστίχα, λάιμ, πικραμύγδαλο και άγριο μύρτιλλο σερβιρισμένα στο ποτήρι του Martini, στην κουκλίστικη αυλίτσα του Κύριου Χου, και… κοστολογημένα στα 7,50€. Καθόλου άσχημα.

Rose Passion, στο Pop Up (25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύνη): Ρούμι, passion fruit και τριαντάφυλλο, συναντιούνται σε ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα στο καλύτερο ίσως cocktail bar νότια του κέντρου, που κλείνει φέτος τα δέκα του χρόνια. Και σε εξαιρετική τιμή, στα 7€.

Alice in Cocoland, στο Snatch (25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262): Παλαιωμένο ρούμι 5 ετών, στυμμένο lime, στυμμένο λεμόνι, χυμός ανανά, σιρόπι καρύδας και σιρόπι passion fruit. Το απολαμβάνουμε στην ομορφότερη ίσως αυλή του Χαλανδρίου, προς 8€.

Lila Pause, στο Momix (Κελεού 1-5, τηλ.: 6974350179): Εδώ η επιλογή ήταν ομολογουμένως δύσκολη –τα μοριακά κοκτέιλ του Momix είναι όλα μοναδικά. Την καρδιά μας έχει κλέψει, όμως, εδώ και χρόνια το κρεμώδες Lila Pause, με βάση εκχυλίσματα από παλαιωμένο ρούμι και τη διαχρονική γεύση από σοκολάτα με κρέμα φράουλας. Η τιμή του είναι στα 9€.

Chili Chocolate Margarita, στο Dos Agaves (Αβραμιώτου 12, τηλ.: 6955587757): Είναι μακράν το καλύτερο κοκτέιλ με τεκίλα που έχουμε πιεί ποτέ –γλυκό και καυτερό ταυτόχρονα, με την σοκολάτα να πρωταγωνιστεί στην αρχή και το τσίλι να αφήνει την καυτερή του επίγευση στο τέλος. Κοστίζει 8€ και είναι ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα signature cocktail του μοναδικού αθηναϊκού μπαρ που ειδικεύεται στην τεκίλα –και γιορτάζει αυτές τις μέρες τα τρίτα του γενέθλια.

Royal Spice, στο Circus (Ναυαρίνου 11, τηλ.: 210 3615255): Spiced ρούμι, φρούτα του πάθους, σιρόπι κανέλα και μοσχοκάρυδο. Το κλασικό κι αγαπημένο Circus δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα καλύτερα signature cocktails. Το Royal Spice κάνει 8,50€ κανονικά και 6,50€ στο happy hour.

Passion Candy, στο A for Athens (Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3244244): Βότκα, σιρόπι βανίλια, τζίντζερ και passion fruit ίσον ένα από τα πιο «νόστιμα» κοκτέιλ της Αθήνας (στα 9€). Σερβίρεται με έξτρα μπόνους την πιο φαντασμαγορική θέα.

Starlight, στο El Rey Alobar (Θουκυδίδου 7, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814459): Ρούμι, βανίλια και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού πρωταγωνιστούν σε ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ αυτού του «δυνατού» κοκτεϊλάδικου στο Χαλάνδρι. Η τιμή του είναι 8€.

Amanda, στο 42 (Κολοκοτρώνη 3, τηλ.: 6948242455): Τζιν, μανταρίνι, τζίντζερ και λεμόνι συνθέτουν ένα κοκτέιλ που θα ταίριαζε γάντι στην Αμάντα (το κορίτσι της γης) του Τομ Ρόμπινς. Η τιμή του είναι 8€.

Spicy Baba No. 7, στο Baba au Rum (Κλειτίου 6, τηλ.: 211 7109140): Παλαιωμένο ρούμι Angostura 5 ετών από το Τρινιδάδ, σπιτικό σιρόπι τζίντζερ, μαρμελάδα blueberry, λάιμ και cranberry συναντιούνται σε ένα πικάντικο αποτέλεσμα (9€).

Μαρία Χοακίνα, στο Μουστάκι Bar (Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ.: 211 4047612): Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο αγαπημένο, το κοκτέιλ που μας έκανε να ορκιζόμαστε στο όνομα του κηφισιώτικου Μουστάκι Bar –κι ας μας κοιτούσαν όλοι απορημένοι. Η Μαρία Χοακίνα είναι το αγαπημένο κοκτέιλ του Σιρίλο (προφανώς) και φτιάχνεται με τεκίλα, ανανά, σιρόπι αγαύης, τσίλι και lime. Κοστίζει 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v