Αγαπημένα στέκια στις πλατείες των νοτίων προαστίων

Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό στις ωραιότερες και πιο πολυσύχναστες πλατείες στα νότια της Αθήνας.
Αγαπημένα στέκια στις πλατείες των νοτίων προαστίων
Καλή η Αγία Ειρήνη, ακόμα καλύτερη η Βαρνάβα και η Πλαστήρα στο Παγκράτι, αγαπημένη η κολωνακιώτικη Δεξαμενή ή η πλατεία Εξαρχείων, αλλά δεν έχει μόνο το κέντρο πλατείες. Έχουν και τα νότια προάστια ψυχή, γι’ αυτό και απαρνούμαστε για λίγο τις αγαπημένες γωνιές της κεντρικής Αθήνας και ανακαλύπτουμε την γοητεία των νοτίων προαστίων, μέσα από μια βόλτα στα πιο ωραία στέκια των πιο όμορφων πλατειών… εκεί στο Νότο, κόντρα στην βελόνα της αθηναϊκής πυξίδας.

Πλατεία Νέας Σμύρνης

Πίνουμε: Στο Pop Up (25ης Μαρτίου 13, τηλ.: 211 2137681), με διαφορά το αγαπημένο μας και το πιο ζωντανό μπαράκι της πλατείας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την party ατμόσφαιρα του κέντρου, ούτε από την λίστα των κοκτέιλ τους: Εδώ, πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια της πλατείας, ή μέσα και στο “Piso Bar” και σε απόλυτα χρωματιστό, ποπ αρτ σκηνικό, δοκιμάζουμε Rose Passion με ρούμι και τριαντάφυλλο ή Dark and Stormy με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια. Τα κοκτέιλ στοιχίζουν 7€, εκτός από την happy Πέμπτη, που όλα στοιχίζουν 5€. Οι μουσικές κινούνται σε house και soul μονοπάτια από έμπειρους DJs.

Τρώμε: Στο Barrow Burger Bar (Ειρήνης 2, τηλ: 2111844085), που στον cozy χώρο του, τα τραπέζια του γεμίζουν με burgeroκαλαθάκια. Από το νέο μενού, ξεχωρίζουμε το guacamole bacon burger, το Flying burger με μπιφτέκι κοτόπουλο, λάχανο τουρσί, αγγουράκι πίκλα, λευκό τυρί γκούντα και μουστάρδα και το Monk burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, ομελέτα, λεπτά τσιπς πατάτας, μπέικον, γκούντα και χειροποίητη μπάρμπεκιου σος. Σημειώστε ότι υπάρχουν μπύρες από 3,50€, ωραία κοκτέιλ, ειδικά kids menu, καθώς και νηστίσιμες επιλογές (burger καλαμαριού, λαχανικών ή φαλάφελ). Υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο για ένα χορταστικό γεύμα.
Διαβάστε περισσότερα – 7 σούπερ μπαράκια στη Νέα Σμύρνη

Πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα

Τρώμε και πίνουμε: Στο Momo (Σαπφούς 95, τηλ: 2109562300), το πιο hip all day bar της πλατείας, με τον ιδιαίτερο βιομηχανικό χώρο στο εσωτερικό του, αλλά και την υπέροχη πίσω αυλή του με τα τραπεζάκια και τους μεγάλους πάγκους που απλώνονται κάτω από τα δέντρα. Εδώ πίνουμε καφεδάκι, απολαμβάνουμε σούπερ brunch το Σαββατοκύριακο, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ το βράδυ και, όταν πεινάμε πολύ, παραγγέλνουμε τα φημισμένα του burgers, σε μαλακό ψωμάκι με σαλάτα coleslaw και ψητή πατάτα σε ροδέλες, ή τα haute dogs του, τις δημιουργικές εκδοχές hot dog του Momo για τους φίλους του λουκάνικου. Για burger και κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο, για καφέ και brunch με καλάθι πρωινών καλουδιών, υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο. Σημειώστε ότι το Momo φιλοξενεί και μερικά έκτακτα live με ελεύθερη είσοδο (όπως το πρόσφατο του Ζακ Στεφάνου, ενώ έπονται οι Joanna Drigo στις 24/3 και Ανδρέας Μανθόπουλος & The Third Person στις 21/4).
Διαβάστε περισσότερα – 8 top γευστικές στάσεις στην Καλλιθέα

Παλαιό Φάληρο

Πίνουμε: Στο Little Yard (Ναυσικάς 62 και Πανδρόσου) στην πλατεία Ντάβαρη, εκεί όπου έχει στηθεί μία αυλή… σαν στο σπίτι μας. Στον vintage χώρο της, με τις ωραίες industrial νότες, τους άνετους καναπέδες και τα ξύλινα παγκάκια ανάμεσα στα λουλούδια, σιγοπίνουμε τον καφέ μας από νωρίς το πρωί, συνεχίζουμε με ομελέτες, pancakes ή burgers και το βράδυ «κλείνουμε» με daiquiri και zombie cocktails.
Τρώμε: Στον Τσιγκουίνο στην πλατεία Παλαιού Φαλήρου (Αμφιτρίτης 7, τηλ: 2109822654), σε ωραιότατη θέση στην άκρη του πάρκου του Φλοίσβου. Καθόμαστε στις χρωματιστές καρεκλίτσες της πλατείας, τώρα που φτιάχνει ο καιρός, και παραγγέλνουμε ουζάκι, το οποίο συνοδεύουμε με καλοψημένα καλαμάκια, ωραίο κεμπάπ, μπιφτέκια, ποικιλίες και άλλα κρεατοφαγικά κι ανατολίτικα – υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.
Διαβάστε περισσότερα – 8 πεντανόστιμες γωνιές στο Παλαιό Φάληρο

Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα

Τρώμε και πίνουμε: Στο Pere Ubu (Κύπρου 74, τηλ: 2108941450), που έχει χωριστεί στα δύο, και προσφέρει λαχταριστά burgers συνοδεία κοκτέιλ και δυνατών μουσικών στο στιλάτο Pere, αλλά και καφέδες, τονωτικά healthy ροφήματα και σούπερ πρωινό (δοκιμάστε τη βιολογική ομελέτα και το σάντουιτς φρέσκιας αβγοσαλάτας) στο Ubu. Οι χώροι είναι ιδιαίτερα στιλάτοι και άνετοι, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, κρεμαστούς κήπους, μια ανάσα από την πλατεία. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα και κοκτέιλ.
Διαβάστε περισσότερα – Γλυφάδα: 7 σούπερ μπαράκια στα νότια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v