7 σούπερ μπαράκια στη Νέα Σμύρνη

Παίζουν τέλειες μουσικές, σερβίρουν σούπερ κοκτέιλ, κάνουν πάρτι και γίνεται το αδιαχώρητο. Τα μπαράκια που θα σας κάνουν να κατηφορίσετε στη Νέα Σμύρνη.
7 σούπερ μπαράκια στη Νέα Σμύρνη
της Ηρώς Κουνάδη

Οι τάσεις της νυχτερινής Αθήνας τα τελευταία χρόνια είναι δύο: Πρώτον, τα κοκτέιλ, και δεύτερον, η αποκέντρωση. Όλο και περισσότερες είναι οι γειτονιές που γεμίζουν όχι χάρη στους γείτονές τους, αλλά και με «εξωσχολικούς» που έρχονται γιατί άκουσαν για ένα μπαράκι που φτιάχνει σούπερ κοκτέιλ/ παίζει μουσικάρες/ κάνει τέλεια πάρτι/ έχει καλές τιμές –ενίοτε και όλα αυτά μαζί. Κι η Νέα Σμύρνη δεν έχει ένα, έχει (τουλάχιστον) επτά. Τα συγκεντρώσαμε παρακάτω, σε έναν χάρτη για πρωτάρηδες της Πλατείας και των πέριξ της.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, τηλ.: 211 2137681



Άνοιξε, για εμάς τους εκτός Νέας Σμύρνης, τον χορό της αποκέντρωσης, σερβίροντάς μας τα καλύτερα κοκτέιλ που έχουμε δοκιμάσει εκτός αθηναϊκού κέντρου. Αν δε μας πιστεύετε, ζητήστε ένα Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια, και θα καταλάβετε. Δεν είναι, όμως, μόνο τα κοκτέιλ του ερωτεύσιμα: Είναι και τα σούπερ κεφάτα πάρτι που διοργανώνει, και οι καλεσμένοι DJ που διαλέγουν ωραίες μουσικές που δεν ακούς εύκολα αλλού. Και βεβαίως, είναι και οι τιμές του: Όλα τα (γενναιόδωρα) κοκτέιλ κοστίζουν 7€ με την εξαίρεση του τεραστίων διαστάσεων –και ποσοτήτων αλκοόλ– Zombie, που κοστίζει 9€. Τις δε Πέμπτες έχουν όλα τους 5€, από τις 22.00 και μετά.

Funky Monkey
Αδραμυτίου 44 και Κοραή, τηλ.: 6946455299



Αν δε βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη, θα βρισκόταν σίγουρα σε κάποια παραλία –της Τζαμάικα, συγκεκριμένα. Το Funky Monkey μας αρέσει πρωτίστως γιατί μοιάζει τόσο πολύ με beach bar, που φέρνει την Καραϊβική στην καρδιά του χειμώνα. Όπως εύκολα θα μαντεύατε, η κονσόλα δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε reggae και funk ακούσματα, ενώ τα κοκτέιλ πατάνε επάνω στην εξωτική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του Funky Monkey –την οποία πειράζουν λιγάκι, με ενδιαφέρουσες παραλλαγές όπως η Caipirinha με μύρτιλο. Διοργανώνει και ειδικές βραδιές με προσφορές του τύπου "5€ όλα τα κοκτέιλ με ρούμι κάθε Τρίτη".

Tailor Made
25ης Μαρτίου 11, τηλ.: 210 9311372



Ηχηρή μεταγραφή του 2015, το δεύτερο Tailor Made που άνοιξε εν Αθήναις μετά την Πλατεία Αγίας Ειρήνης στην έτερη Πλατεία με κεφαλαίο π, ήρθε και προσγειώθηκε σε premium πόστο, ακριβώς δίπλα στο Pop Up. Άπλωσε και όμορφα τραπεζάκια έξω, κι ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει ασυναγώνιστους φρεσκοαλεσμένους καφέδες από κάθε γωνιά του κόσμου. Η πραγματική αδυναμία μας είναι, όμως, τα κοκτέιλ του: Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Brown Derby, με ουίσκι Caol Ila 12 ετών, αγαύη και ροζ γκρέιπφρουτ, και το Rosita με τεκίλα Don Julio, παλαιωμένο Porto 10ετίας και τριαντάφυλλο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€.

Απλίκα
Κ. Παλαιολόγου 17 και Μ. Αλεξάνδρου, τηλ.: 211 4065509



Στεγάζεται σε μια καταπληκτική μονοκατοικία της δεκαετίας του ’40, κι αυτό είναι από μόνο του λόγος να το αγαπάμε. Όχι, όμως, και ο μοναδικός: Μας αρέσουν πολύ και τα live με ελεύθερη είσοδο που διοργανώνει συχνά-πυκνά (τον Δεκέμβριο, ας πούμε, έχει Dimitri Vassilakis Trio στις 10/12 και Hirollers με swing και boogie στις 17/12) και η σπιτική, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που έχει όλες τις ώρες της ημέρας –βοηθά πολύ και η εντελώς χειροποίητη διακόσμησή του. Μας σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ, ψαγμένες ετικέτες μπύρας, ελληνικές και μη, ενώ αν πεινάσετε όλο και κάτι θα βρείτε να τσιμπολογήσετε. Αν την πετύχετε, η σπιτική μηλόπιτα είναι must.

New habits
25ης Μαρτίου 25, τηλ.: 210 9311745



Στην ίδια «όχθη» της πλατείας με τα Pop Up και Tailor Made, κάνει και αυτό τα μαγικά του στα shaker, καταλήγοντας σε δημιουργίες μοναδικές όπως τα Little Bunny (με ρούμι, raspberry, lemon curd και sour mix) και Philosykos (με ρούμι, passion fruit, σύκο και lime). Τα δε Σαββατοκύριακα έχει και λαχταριστό brunch, από τις 12.00 ως τις 18.00, ενώ τις υπόλοιπες μέρες αν έρθετε από νωρίς θα παραγγείλετε ωραίο καφεδάκι και θα χορτάσετε με ζουμερά burger και νοστιμότατη πίτσα. Σημειώστε, τέλος, ότι τις Κυριακές το Greek Habbits Party παίζει απενοχοποιημένα ελληνικά και μαζεύει εδώ τη μισή Αθήνα (να μερικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές https://www.facebook.com/HabitsNeaSmyrni/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1451635199&hash=7073778718139343629&pagefilter=3) από τις 21.00 μέχρι πολύ αργά. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 8€.

Επιτόκιο
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19, τηλ.: 210 9350232



Νέα Σμύρνη, βέβαια, δεν είναι μόνο τα κοκτεϊλάδικα. Το θρυλικό Επιτόκιο μετρά τα χρόνια του σε δεκαετίες (πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 1987), παίζει τις καλύτερες μουσικές από όλο το φάσμα της ροκ –από old school μέχρι alternative– και σερβίρει φανατικά βαρελίσιες μπύρες και φτηνά, καθαρά ποτά (στα 6€). Πρόσφατα έκανε και τα πρώτα του βήματα προς την νέα αγαπημένη τάση της Αθήνας, δημιουργώντας έναν άκρως ενδιαφέροντα κατάλογο κοκτέιλ. Επίσης, φιλοξενεί τακτικά πάρτι και guest DJ’s στα decks του. Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ετοιμάζει μεγάλο ολοήμερο γλέντι που θα συζητηθεί. Τις «κανονικές» μέρες θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 20.00 και μετά.

Μουσικό Καφενείο
Πλατεία Καρύλου 7, τηλ.: 210 9310518

Μην πτοείστε από τους συνειρμούς που γεννά το όνομά του –που ίσως να το αδικεί και λίγο– όσοι δεν έχετε ξανάρθει. Το Μουσικό Καφενείο είναι μονίμως κεφάτο και ευχάριστα πολύχρωμο, παίζει σούπερ rock, funk και soul μουσικές και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς (από τις 10.00 το πρωί, συγκεκριμένα) και γενναιόδωρα, καθαρά ποτά αργότερα. Έχει και δελεαστικότατη προσφορά ικανή να μας σηκώσει από τον καναπέ με hangover κάθε Κυριακή: όλα τα ωραία του κοκτέιλ στα 5€. Τα καφεδάκια του κοστίζουν σταθερά και πάντα 2€, ενώ οι μπύρες κυμαίνονται στα 3-3,50€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v