Οκτώ top γευστικές στάσεις στην Καλλιθέα

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα, κορυφαία ψαροφαγία, μαμαδίσια μαγειρευτά και έθνικ γεύσεις σε οκτώ νόστιμες στάσεις στις γειτονιές της Καλλιθέας.
Οκτώ top γευστικές στάσεις στην Καλλιθέα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί να μην έχει τα μπαράκια εκείνα που θα την κάνουν προορισμό για νυχτερινές εξόδους, όμως η Καλλιθέα κρύβει στις γειτονιές της ένα γευστικό οπλοστάσιο εστιατορίων τα οποία καλύπτουν και τους πλέον απαιτητικούς καλοφαγάδες.

Από μοντέρνες ψαροταβέρνες μέχρι cosy κουτούκια και κρεατοφαγικά στέκια, ιδού οκτώ αγαπημένες γευστικές διευθύνσεις στην Καλλιθέα.

Ανθός Γεύσεων
Ευαγγελιστρίας 96, τηλ: 2130271631

O Ανθός διαθέτει ένα υπέροχο χώρο με ψηφιδωτά μωσαϊκά και ρουστίκ-βιομηχανικές λεπτομέρειες, ενώ… διανθίζει το μενού του με μοντέρνα πιάτα βασισμένα σε ελληνικά τοπικά και εποχιακά προϊόντα: ταλιατέλες με σύγκλινο, κάστανο και φασκόμηλο, σουτζουκάκια μανιταριού, μπιφτεκάκια από βουβαλίσιο κρέας, πράσινι σαλάτα με αχλάδι και μπέικον και σούπα ψητής κολοκύθας με γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας πιάτα. Εξίσου ιδιαίτερα είναι και τα κοκτέιλ του (από 7€). Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί, ο «Ανθός» θα σας κοστίσει περί τα 20€ ανά άτομο. Το κάπνισμα απαγορεύεται εντός του μαγαζιού.

Άϊ Νικόλας
Συγγρού 156, τηλ. 210 9223918

«Μεγάλη η χάρη του» αυτού του κομψού θαλασσο-εστιατορίου, το οποίο δεσπόζει επί της Συγγρού, σε ένα σημείο που δύσκολα θα περίμενε κάποιος να βρει ένα τέτοιο χώρο. Το εσωτερικό του διακριτικά πολυτελές, απέχει έτη φωτός από αυτό μιας «ψαροταβέρνας», άλλωστε ο χαρακτήρας του εστιατορίου δεν είναι τέτοιος. Το μενού δίνει έμφαση στη θάλασσα με μοντέρνο τρόπο και έτσι από το τραπέζι μας περνούν πιάτα όπως λαχταριστές ταλιατέλες με καραβίδες, σπαγγέτι με μπαρμπουνάκι, τραγανές καραβιδοουρές με σος ταρτάρ και φυσικά ολόφρεσκα ψάρια, τα οποία μάλιστα έχουν και… ταυτότητες με το πού και πότε ψαρεύτηκαν. Η – ομολογουμένως εξαιρετική – ψαροφαγία στον «άγιο» θα σας κοστίσει περί τα 40€ ανά άτομο, χωρίς κρασί.

Μοτοσακό
Παναγή Τσαλδάρη 157, τηλ.: 210 9588390

Όμορφος, «σπιτικός» χώρος με το μοτοσακό να… δεσπόζει στο κέντρο του και έναν μεγάλο μαυροπίνακα να ενημερώνει για όλους τους πεντανόστιμους μεζέδες και τα πιάτα ημέρας. Ο Μοτοσακός, κοντά στον ηλεκτρικό του Ταύρου, μας αρέσει όχι μόνο για τις ωραίες γεύσεις – δοκιμάστε τα αυγά με τη στάκα, την χοιρινή τηγανιά, τους κεφτέδες μπακαλιάρου, λουκουμάδες με φέτα, fish and chips και χοχλιούς- αλλά και για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του: Για μια χορταστική ποικιλία μεζέδων με χύμα κρασί, υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε στο τέλος και το εξαιρετικό του μπανόφι.

Πατρικό
Δοϊράνης 119, τηλ: 210 9590364

Στο… πατρικό σπίτι της ιδιοκτήτριας, αυτή η τίμια και συμπαθέστατη ταβέρνα στη Δοϊράνης σερβίρει στον cosy εσωτερικό της χώρο μαμαδίσια μαγειρευτά με φρέσκα ελληνικά προϊόντα αλλά και πειραγμένες ελληνικές γεύσεις, όπως το «μπουκωμένο» γεώμηλο, η ξυπόλητη μελιτζάνα και το λεμονάτο γαρδουμπάκι του θανάτου. Δώστε βάση στο ολόφρεσκο τζατζίκι και τη μελιτζανοσαλάτα για να ανοίξει η όρεξη, ενώ προχωρώντας στα κυρίως πιάτα δοκιμάστε οπωσδήποτε το ζουμερό κοτόπουλο φιλέτο, τη μοσχαρίσια μπριζόλα και τα ολόφρεσκα ψάρια, τα οποία προμηθεύονται αυθημερόν και τα ψήνουν στα κάρβουνα. Ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο με πολύ καλό χύμα κρασί, ενώ σημειώστε πως έχει ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

K. Grill
Ελ. Βενιζέλου 330, τηλ.: 210 9431765

Casual αλλά στιλάτος, ο χώρος του K. Grill με την βιομηχανική αισθητική της αποθήκης και την λογική του «μοντέρνου» σουβλακιού, σερβίρει κρεατοφαγικές λιχουδιές, από μπριζολάκια με σπιτικές σάλτσες και αρνίσια παϊδάκια μέχρι τα πατροπαράδοτα σουβλάκια, τα οποία είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Πέρα από τον σούπερ χειροποίητο γύρο χοιρινό, στο K-Grill θα δοκιμάσετε και πολύ καλά μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με σάλτσα γιαουρτιού, ενώ από τις αγαπημένες μας επιλογές είναι και το γιαουρτλού κεμπάπ, το οποίο έρχεται μέσα σε πήλινο με ζεστή σάλτσα γιαουρτιού. Αν μείνετε στα σουβλάκια, θα χορτάσετε με 10€ κατ’ άτομο, ενώ αν επιλέξετε από τα υπόλοιπα κυρίως πιάτα, υπολογίστε περί τα 15-20€.

Ρακί Μεζέ
Ελευθερίου Βενιζέλου 334, τηλ.: 210 9429027

Χώρος όμορφος, φωτεινός και με μοντέρνες ανέσεις, αν και βασίζεται σε ρετρό διακόσμηση (οι τοίχοι φιλοξενούν παλιές διαφημίσεις ούζου), το Ρακί Μεζέ μυρίζει θάλασσα, η οποία καταφθάνει στο τραπέζι μας μέσα από πιάτα όπως τσίρος λαδορίγανη, καβουρομακαρονάδα, αχνιστά μύδια, ντολμαδάκια θαλασσινών και καραβιδοουρές σε αρκετά οικονομικές τιμές: Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο για πλήρη μεζεδοκατάνυξη συνοδεία ρακής ή ούζου, ενώ για περισσότερη οικονομία υπάρχει και το ειδικό «μενού της παρέας» με επτά πιατάκια και απεριόριστη κατανάλωση κρασιού ή ρακής, στα 13€ κατ’ άτομο.

Ραμόνα
Μίνωος 11-13, τηλ: 2109515952

Στο φιλόξενο υπόγειο αυτού του παραδοσιακού κουτουκιού, θα συναντήσετε μια εικόνα από τα παλιά: Κρασοβάρελα «ντυμένα» με κληματόφυλλα, παλιές φωτογραφίες της πόλης και ξύλινα τραπεζάκια αρκετά κοντά το ένα με το άλλο που ενισχύουν την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα από τα πιο τίμια ταβερνεία της Καλλιθέας, με σούπερ μαγειρευτά (προτείνουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι, είτε με πατατούλες είτε με ζυμαρικά), αλλά και κρεατικά της ώρας όπως μπιφτέκια στα κάρβουνα ή «γενναίες» μπριζόλες. Μαζί με ωραίο χύμα κρασί, θα πληρώσετε 20€ ανά άτομο.

Ευγένιος
Ανδρομάχης 267, τηλ: 2109410001
Αλλάζουμε για λίγο χώρα γεύσεων και μετακομίζουμε στη μακρινή Ρωσία. Ο Ευγένιος σερβίρει πιάτα από τη Ρωσία και το Καζακστάν, ιδιαίτερα μερακλίδικα και με βαριές, όπως επιβάλλεται σε αυτές τις κουζίνες, γεύσεις. Θα δοκιμάσετε βαρβάτα μαντύ (πουγκιά ζύμης με κιμά και κρεμμύδι), σκορδάτα σεσλίκ (τα δικά τους σουβλάκια), κουιρντάκ (ψιλοκομμένα κρεατικά με κόκκινη σάλτσα) και κρεατόπιτες (τσεμπουρέκι), συνοδεία… βότκας. Ο χώρος παραπέμπει σε άλλες εποχές, και σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στα υπέρ του μαγαζιού. Στον Ευγένιο θα φάτε με την ψυχή σας και θα πληρώσετε λιγότερα από 10€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v