Μια νόστιμη ethnic βόλτα στα Βόρεια Προάστια

Κινέζικο, μεξικάνικο, ινδικό, sushi. Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσετε ethnic γεύσεις στα Βόρεια Προάστια.
Μια νόστιμη ethnic βόλτα στα Βόρεια Προάστια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

H Κηφισιά αναδίδει αρώματα φρεσκοψημένης τορτίγιας και στο Χαλάνδρι τα jalapenos κάνουν πάρτι στον ουρανίσκο μας. Στη Νέα Ερυθραία πάλι τα chopsticks παίρνουν φωτιά και μπλέκονται με πάσης φύσεως noodles. Ναι, καλά το καταλάβατε βγήκαμε για ethnic φαγητό στα Βόρεια Προάστεια και προτείνουμε τα καλύτερα.

Dos Hermanos
Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ: 210 8087906 - 210 8017337

Στο κέντρο της Κηφισιάς, το Dos Hermanos, ένα από τα πρώτα μεξικάνικα της πόλης, σερβίρει σε έναν καλαίσθητο και cosy χώρο με μοντέρνες πινελιές διακόσμησης προσεγμένα πιάτα αυθεντικής μεξικάνικης κουζίνας. Η σαλάτα μεξικάνα με κόκκινο λάχανο, ντομάτα, πιπεριά, αβοκάντο και παρμεζάνα είναι εξαιρετική, ενώ εξίσου νόστιμη είναι και η κακτοσαλάτα με τρυφερά κομμάτια κάκτου, η οποία σερβίρεται σε τραγανή τορτίγια. Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε την Jumbo Quesadilla με ψητό κοτόπουλο και φρέσκια guacamole, ενώ για κυρίως δοκιμάστε οπωσδήποτε την σπεσιαλιτέ τους: Enchiladas με μοσχάρι, γαρνιρισμένες με τυρί στο φούρνο συνοδευόμενες από sour cream. Στο Dos Hermanos θα φάτε του σκασμού και μαζί με μια μαργαρίτα (πολύ καλή αναλογία τεκίλας-χυμού) θα πληρώσετε κάτι λιγότερο από 25€ ανά άτομο.

Ancho Mexican Grill
Γυφτοπούλου 9 (Κολοκοτρώνη), Χαλάνδρι, τηλ.: 210-6801097

Όσα αντίστοιχα μεξικάνικα «του δρόμου» κι αν ανοίξουν, εμείς θα ορκιζόμαστε καυτερή υποταγή στα μπουρίτος του Ancho στο Χαλάνδρι. Εδώ επιλέγετε τη βάση που θέλετε (burrito, tacos, nachos κ.α.), προσθέτετε τη γέμιση (μοσχαράκι στη γάστρα, παραδοσιακό μοσχάρι, κοτόπουλο καυτερό, chilli con carne κτλ.) και ολοκληρώνετε με την απαραίτητη σάλτσα. Οι λάτρεις του καυτερού θα δοκιμάσουν τα όριά τους προσθέτοντας flaming habanero. Για ένα χορταστικότατο burrito, υπολογίστε περί τα 6-7€, ανάλογα με το τι θα βάλετε μέσα. Η παγωμένη μαργαρίτα του σε δύο γεύσεις (λεμόνι/φράουλα) είναι επίσης εξαιρετική (5€).

Αναχίτα
Χρ. Σμύρνης 3, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6891222

Το πρώτο πέρσικο εστιατόριο της Αθήνας άνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 1990, και σερβίρει από τότε μέχρι σήμερα αυθεντική (όσο και εξαιρετική) περσική/ιρανική κουζίνα. Στις δικές μας αδυναμίες του μενού περιλαμβάνονται το ζερέσκ πολό (ψητό κοτόπουλο με ρύζι και φραγκοστάφυλο, φιστίκι και αμύγδαλο) και οι ελαφρώς πικάντικοι κουφτέ μπερεντζί (από κιμά με ρύζι, αρωματικά χορταρικά και σάλτσα ντομάτας). Αμφότερα τα πιάτα είναι μια καλή εισαγωγή στην εν πολλοίς άγνωστη αυτή κουζίνα. «Δυνατά» παίζουν και τα κεμπάπ, σε χορταστικότατες μερίδες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15-20€ το άτομο, μαζί με καλό χύμα κρασί.

Street Wok
Χαρ. Τρικούπη 144, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210-6253560

Μαζί με το αδερφάκι του στην Πανόρμου είναι ίσως το πιο δημοφιλές κινέζικο «στα όρθια» σε Αθήνα και βόρεια προάστια. Η διαδικασία εδώ εξαιρετικά απλή: επιλέγετε βάση (noodles σκέτα, αυγού και ρυζιού, όπως και ρύζι άσπρο ή ολικής με λάχανο, καρότο, κρεμμύδι και τηγανιτό αυγό), επιλέγετε έξτρα υλικά (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, μανιτάρια, baby corn, bamboo, πιπεριές, ανανάς κτλ.) και τέλος, σάλτσα: teriyaki, coconut curry, sweet chilli, satay, shezwan, όλες τους εξαιρετικές. Σας τα φτιάχνουν, τα βάζουν σε χάρτινο κουτάκι, σας δίνουν chopsticks και τα απολαμβάνετε στο όρθιο ή σε σταντ. Μια μερίδα noodles με κοτόπουλο στοιχίζει περί τα 6-7€. Δείτε το μενού εδώ.

Aztec
Κύπρου 20 και Δαβάκη, Νέα Ερυθραία, τηλ: 210 6253468

Σταθερή αξία στην Tex Mex κουζίνα των βορείων προαστίων, το Aztec διαθέτει μοντέρνα αισθητική με τις χαρακτηριστικές μεξικάνικες νότες στους τοίχους, ενώ η κουζίνα του σερβίρει κλασσικές μεξικανικές σπεσιαλιτέ, αλλά και ευρωπαϊκές γεύσεις. Εξαιρετικά για να ανοίξει η όρεξη τα νάτσος Κολοράντο περιχυμένα με τσένταρ, κιμά και sour cream, καθώς επίσης και το guacamole το οποίο ενδείκνυται για… βουτιές με τορτίγια τσιπς. Πολύ καλή η mixed σαλάτα με ποικιλία από μαρούλια, τσένταρ, πιπεριές, καλαμπόκι και σάλτσα ραντσέρα σε φωλιά από τορτίγια, ενώ στα κυρίως ξεχωρίσαμε το έξτρα καυτερό τσίλι κον κάρνε και την σούπερ enchilada με γέμιση μοσχάρι. Συνοδέψτε το γεύμα σας με μια μαργαρίτα λεμόνι και ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25€ ανά άτομο.

Pink Elephant
Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814600

Ένας σεφ από το Κασμίρ, λίγα τραπεζάκια σε έναν ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο, χωρίς κιτς πινελιές, αρώματα ξεχύνονται από έναν παραδοσιακό ινδικό φούρνο. Αυτός είναι ο Ροζ Ελέφαντας του Χαλανδρίου, ένα τίμιο ινδικό με προσεγμένη κουζίνα. Το κοτόπουλο Tikka Masala είναι συγκλονιστικό, τα τραγανά πιτάκια samosas με λαχανικά και το ρύζι Biryani με γαρίδες ό,τι πρέπει για «αρχή», η σαλάτα Tandoori Grilled Chicken νοστιμότατη και το Botti Tikka, μοσχαράκι μαριναρισμένο σε κύμινο και εξωτικό χυμό φρούτων, γευστικά ενδιαφέρον. Ο χώρος μέσα είναι μικρός και ατμοσφαιρικός, αλλά όταν ο καιρός το επιτρέπει βγάζει και λίγα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, για χάζι στην περαντζάδα της Σωκράτους. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο.

Koi
Διονυσίου Σολωμού 4, Κηφισιά, τηλ: 21 08084647

Ίσως το πιο low budget και τίμιο ιαπωνικό εστιατόριο της πόλης (διαθέτει «αδερφάκι» στο Σύνταγμα»), το Koi μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας όσον αφορά την ποικιλία του μενού του σε sushi/maki/nigiri και την διακόσμηση, όμως αυτά που φτιάχνει τα φτιάχνει καλά και το κυριότερο δεν «βαράει» στις τιμές. Οι λάτρεις λοιπόν του sushi που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καλό και οικονομικό, βρίσκουν εδώ καταφύγιο για νοστιμότατα California Dream, Shrimp Roll και Spicy Crab, καθώς επίσης και nigiri salmon, το οποίο είναι από τα highlights του μενού. Υπολογίστε περί τα 15€ ανά άτομο για να… φάτε με την ψυχή σας sushi συνοδεία ζεστού σάκε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v