Bar Theater: Ποτό και θεάματα στην Αθήνα

Αγαπημένα μπαρ και πολυχώροι της πόλης φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις, συνδυάζουν ποτάκι με θέαμα ή ακόμα και φαγητό και ενδείκνυνται για arty εξόδους.
Bar Theater: Ποτό και θεάματα στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Απολαμβάνεις το ποτάκι σου σε χώρους με όμορφο soundtrack. Μετά – ή και ταυτόχρονα – παρακολουθείς μια θεατρική παράσταση ή μια περφόρμανς λίγα βήματα ή ένα δωμάτιο παραδίπλα. Τελειώνει η παράσταση και συνεχίζεις ατάραχος το ποτάκι σου μαζί με την παρέα συζητώντας για το έργο που μόλις είδατε ή περί ανέμων και υδάτων. Καλή φάση;

Πολύ καλή, αν θέλετε τη γνώμη μας. Γιατί το θέατρο σηκώνει το ποτάκι του και αντίστοιχα το ποτάκι σηκώνει θέατρο. Ανακαλύψαμε λοιπόν και προτείνουμε πέντε καλλιτεχνίζοντα μπαράκια στην Αθήνα που προσφέρουν αλκοόλ, ενίοτε άρτο, και μπόλικα θεάματα για τα μάτια σας μόνο. Σπεύσατε.

Faust Bar-Theatre-Arts
Δύο είσοδοι από Καλαμιώτου 11 και από Αθηναϊδος 12, τηλ: 2103234095

Το μπαρ: Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο ανακατασκευάστηκε, διακοσμήθηκε με κρυστάλλινους πολυελαίους, αντίκ πολυθρόνες και καναπέδες, βελούδινες κουρτίνες και φιλοξενεί πλήθος θεατρικών παραστάσεων, μουσικών και εικαστικών δρώμενων στους υπόλοιπους δύο ειδικούς του χώρους. Η μουσική κινείται σε jazz μονοπάτια, χωρίς όμως να επιμένει αποκλειστικά σε αυτά. Το απλό ποτό κοστίζει 8€.

Το θέατρο: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 βλέπουμε το «Δον Ζουάν ή η Πέτρινη ευωχία» ενώ Πέμπτες με Κυριακές παρουσιάζεται η «Κραυγή» του Τένεσι Ουϊλιαμς. 

El convento del arte  
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5200602

Το μπαρ: Το θρυλικό El Bandoneon, του Luis και της Elena Mestre, επέστρεψε δυναμικά, με οικοδεσπότες τους ίδιους, αυτή τη φορά με τη σύμπραξη της Πέμης Ζούνη και του Στάθη Σκέντζου. Κηροπήγια, πολυέλαιοι, στασίδια, μανουάλια, βελούδινες κουρτίνες και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί συνθέτουν την μυστηριακή διακόσμηση ενός πραγματικού… ναού της τέχνης, ατμόσφαιρας πέρα για πέρα μυστηριακής, στον οποίο πέρα από το κλασσικό ποτάκι απολαμβάνουμε και μπόλικες ετικέτες κρασιών σε ποτήρι. 

Το θέατρο: Κάθε Δευτέρα στις 21.00 παρουσιάζεται η παράσταση «Klein Mein» σε σκηνοθεσία Πέμυς Ζούνη, κάθε Σάββατο στις 22.00 η Performance Circus Explosiva, τα βράδια της Πέμπτης συμμετέχουμε σε… Mind Games στις 22.00  σε μία άκρως διαδραστική παράσταση, ενώ στη λογική του dinner theater (απολαμβάνετε δείπνο και θέατρο ταυτόχρονα) παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 21.00 το «Τελευταίο Πανέρι» (είσοδος 15€ με κρασί/μπύρα/αναψυκτικό, 25€ με φαγητό). 

Shamone 
Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, τηλ: 2103450144

Το μπαρ: Το πιο χαρούμενο bar-restaurant της Αθήνας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ψηλοτάβανο, «αέρινο» με ρουστίκ διακόσμηση, τεράστιους καθρέπτες, κορνίζες, άνετους καναπέδες και την ομώνυμη πορνοστάρ ζωγραφισμένη στον τοίχο, το Shamone φτιάχνει άψογη ατμόσφαιρα, παίζει ωραιότατες μουσικές και – όπως θα δείτε παρακάτω- φιλοξενεί στα σκαλοπάτια - πασαρέλα του ενδιαφέροντα μουσικο-θεατρικά δρώμενα. Το απλό πότο κοστίζει 6€ και τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Το θέατρο: Κάθε Τετάρτη 22.30 στα σκαλιά του μαγαζιού παρουσιάζεται η επιθεωρησιακο-μουσικό χορευτική παράσταση «Περασμένα – Ψεκασμένα» με τους Φώτη Σεργουλόπουλο, Β. Ανδρίτσου και Τζένη Μπότση, ενώ τα βράδια της Παρασκευής ένα θεατρικό δείπνο μυστηρίου, το «Σκοτώνουν τον Έρωτα όταν Γεράσει» μας βάζει στον ρόλο του ντετέκτιβ σε εξιχνίαση ενός «καυτού» εγκλήματος. Είσοδος 12€ με κρασί/μπύρα/αναψυκτικό ή 28€ με φαγητό. Κάθε Πέμπτη, τέλος, παρουσιάζεται το «En Face», μια μουσικοθεατρική παράσταση των Αντώνη Παπαηλία και Δημήτρη Αϊβαλιώτη που μας γυρίζει στα… παλιά. Είσοδος 12€ με κρασί/μπύρα/ αναψυκτικό.

Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57,Κέντρο, τηλ.: 2114053733

To μπαρ: Ξεκίνησε ως πρωτοποριακό bar στο κέντρο της Αθήνας πριν 20 και βάλε χρόνια, και σήμερα, αφού επεκτάθηκε και καλύπτει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, μας υποδέχεται στο εσωτερικό του με τα μεγάλα, μοναστηριακά τραπέζια επάνω στα οποία είναι πάντα στημένες κι έτοιμες για παιχνίδι οι σκακιέρες, τις αναπαυτικές δερμάτινες πολυθρόνες, το νοσταλγικό μωσαϊκό και το μεγαλειώδες χάος των χρωμάτων στους τοίχους.  Το ποτό κοστίζει 6€,

To θέατρο: Από τις 22 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου στον χώρο του Booze θα παρουσιαστεί μια περφόρμανς μικρής διάρκειας που χρησιμοποιεί την κίνηση, τον λόγο, τον ήχο, και τη σιωπή, για να εξερευνήσει την ελληνική ταυτότητα στην εποχή της μεγάλης κρίσης με τίτλο «Greece a Cry». Επίσης, από τις 5 Φεβρουαρίου και για δέκα παραστάσεις κάθε Παρασκευή θα παρουσιάζεται το "ΧΧΧΥ" χοροθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τα χρωμοσώματα xx και xy, που διαφοροποιούν και καθορίζουν το φύλο. 

Bios
Πειραιώς 84, τηλ: 21 0342 5335

To μπαρ: Από την κορυφή (η ανοιχτή του ταράτσα που λειτουργεί από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο) μέχρι τα… νύχια (το ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο με πλήθος μουσικών και θεατρικών events), η μουσική και η διασκέδαση κατοικούν μόνιμα στον πολυχώρο της Πειραιώς. Βιομηχανικός, «χύμα» και εναλλακτικός, διαθέτει και ενδιάμεσο χώρο διαμορφωμένο σαν σπίτι για χαλαρό ποτάκι συνοδεία μουσικών από εκλεκτούς Έλληνες και ξένους DJs.

Το θέατρο: Πλήθος παραστάσεων παρουσιάζονται αυτήν την περίοδο στον θεατρικό χώρο του Bios: μια περφόρμανς με αφετηρία την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λ. Κάρολ και τα «Κύματα» της Β. Γουλφ (Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30), ένα έργο για το δίπολο έρωτα και εξουσίας με τίτλο «Μη Χορέψεις» (Πέμπτη με Κυριακή στις 20.30), η περφόρμανς «Notebook» από την βρετανική ομάδα των Forced Entertainment (καθημερινά στις 20.30) και το δραματοποιημένο μυθιστόρημα «Ο Ξένος» του Αλμπέρ Καμί (από την 1 Φλεβάρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v