Μια χορταστική σαββατιάτικη βόλτα στα Εξάρχεια

Έθνικ μεζεδάκια, αχνιστοί καφέδες και σούπερ φτηνά κοκτέιλ θα γεμίσουν το Σάββατό μας στα Εξάρχεια.
Μια χορταστική σαββατιάτικη βόλτα στα Εξάρχεια
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο θα απαρνηθούμε τα νέα hip στέκια της Αθήνας, για να γυρίσουμε… στα παλιά, στα Εξάρχεια των φοιτητικών μας χρόνων, των νόστιμων μεζέδων και των σούπερ χαμηλών τιμών. Τι λέτε, ακολουθείτε;

Πρωί με καφεδάκι στην Ήβη
Στουρνάρη 2, τηλ: 215 5100787



Μοντέρνα διακόσμηση που ποντάρει στο ξύλο και το βιομηχανικό design, μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν αφενός το χάζι στην περαντζάδα μπροστά της, και αφετέρου το… λιάσιμο χωρίς να καθίσουμε απαραίτητα έξω, και ωραιότατες τιμές. Στην Ήβη τα καφεδάκια ξεκινούν από 2€, ενώ αν η συνάντησή σας είναι… μυστική (ή απλώς θέλετε να τα πείτε με την ησυχία σας) το άνετο παταράκι της είναι ό,τι πρέπει.

Μια Folia για το μεσημέρι
Ανδρέα Μεταξά 9-11



Ο Ρεζά από το Αφγανιστάν άνοιξε πριν από ένα χρόνο και κάτι αυτή τη νόστιμη και όμορφη εξαρχειώτικη γωνιά που μας σερβίρει νοστιμιές από την πατρίδα του: Λαχταριστά φαλάφελ, εξαίσια μαντού (ζυμαρικά γεμισμένα με κοτόπουλο και περιχυμένα με γιαούρτι και σουμάκ), τέλεια γκουγκού (πατατοκεφτέδες με μπαχάρια και μυρωδικά), ωραιότατο κεμπάπ και δροσερό ταμπουλέ. Έχει, επίσης, φοβερό χύμα ούζο και σούπερ χαμηλές τιμές: στα 10€ το άτομο για extra large τσιμπολόγημα.

Απογευματινά κοκτέιλ στο Jack in the Box
Κωλέττη 4, τηλ: 210 3802035



Κατ’ αρχάς, παίζει (όλη μέρα) μουσικάρες –από soul και funk σε rock και trip hop, ανάλογα την ώρα και την διάθεση του εκάστοτε DJ. Δεύτερον, φτιάχνει σούπερ κοκτέιλ, σαν το Peppy Skinos, με βότκα, μαστίχα και κόκκινο πιπέρι, και το Apple Punch, με βότκα, κρασί, ανανά και λικέρ μήλο, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 6€ ως 8€. Έχει κι έναν πανέμορφο χώρο, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τον βρείτε στριμωγμένο αν έρθετε νωρίς. Τι άλλο να ζητήσεις;

Και βράδυ με… λίγα κοκτέιλ ακόμα στον Κόκκινο Λωτό
Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 210 3801380



Πού αλλού θα κλείναμε την εξαρχειώτικη μέρα μας, αν όχι σε μια από τις πιο αγαπημένες μας γωνιές αυτής της sui generis γειτονιάς; Εκτός αυτού, ο Κόκκινος Λωτός τυγχάνει και το μπαράκι με τα φτηνότερα κοκτέιλ της πόλης. Τον αγαπάμε, όμως, και για τις σούπερ μουσικές του που δεν μένουν στο τετριμμένο πια funk-o-jazz, αλλά κάνουν ωραία indie και ροκ περάσματα, αλλά και τη διακόσμησή του, με τα έθνικ στοιχεία και τους κατακόκκινους τοίχους, που διατηρήθηκαν στο πρόσφατο «φρεσκάρισμα» προς μεγάλη μας ανακούφιση. Το (άψογο) Μοχίτο Φράουλα κοστίζει 4,80€ και το σούπερ-ντούπερ έξτρα λαρτζ Ζόμπι (που θα μπορούσε να είναι δύο κοκτέιλ) 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v