Τα αγαπημένα μας μπαράκια στα Εξάρχεια

Σούπερ μουσικές, νεα- ροκ- κοσμος, φτηνά ποτά, όμορφα cocktails. Μια βόλτα στα καλύτερα μπαράκια των Εξαρχείων.
Τα αγαπημένα μας μπαράκια στα Εξάρχεια

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Τα Εξάρχεια μας αρέσουν για το απενοχοποιημένο τους κλίμα. Για τα φτηνά τους μεζεδάκια. Για το γεγονός ότι αποτελούν μια ιδιαίτερη κοινότητα μέσα στην Αθήνα. Μας αρέσουν και για τα μπαράκια τους. Σπιρτόζικα, με ωραίες μουσικές, οικονομικά ποτά, arty και κεφάτη διάθεση.
Ιδού μερικά από τα αγαπημένα μας.


Off the Chain Club
Ζωοδόχου Πηγής 25, τηλ: 2130400369

Ναι, τυπικά θεωρείται Club όμως δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας, μιας και αποτελεί την αναβίωση του θρυλικού Mo Better από το ίδιο team, με το ίδιο μεράκι και περισσότερη βάση στα ποτά (ήτοι καλύτερα cocktails). Το μαγαζί χωρίζεται σε τρία μέρη: ένα κεντρικό μπαρ όπου βρίσκεται το dancefloor, ένα μικρότερο για cocktails και ένα παταράκι με λίγα τραπέζια για πιο χαλαρή φάση. Alternative, indie, punk, new wave και rock'n'roll μουσικές επιλογές είναι μερικά μόνο από τα καλούδια που μας επιφυλάσσουν οι Djs εδώ, καθώς και μπόλικα θεματικά parties.

Σχοινοβάτης
Σουλτάνη 4, τηλ: 2111841596


Έχει φέρει στα Εξάρχεια λίγη από την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, με μια «oldschool» μπάρα, διακόσμηση γαλλικού καμπαρέ και ολίγη από μπιστρό και ένα παταράκι γεμάτο τέχνη, όπου θα απολαύσετε κάθε φορά και μια διαφορετική έκθεση ή καλλιτεχνικό happening. Οι μουσικές του κινούνται σε μονοπάτια jazz, rock ‘n’ roll και swing, ενώ κάθε Τετάρτη «παίζει» happy day με όλα τα cocktails από τα 8€ στα 5€.


Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 2103801380


«Φρεσκαρίστηκε» προσφάτως και έγινε ακόμα πιο αεράτο, συνεχίζοντας όμως την παράδοση του φτηνού και καθαρού ποτού που μας έκανε να το αγαπήσουμε. Σε κατακόκκινο κλίμα λοιπόν με έθνικ διακόσμηση, ο Κόκκινος Λωτός παίζει freestyle μουσικές και σερβίρει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά mojito (κανονικό, φράουλα, passion fruit, ανανά) από 5€ και σούπερ zombie με μόλις 8€. Οι πουρέδες του φτιάχνονται καθημερινά στο μαγαζί δίνοντας έξτρα πόντους στις δημιουργίες της μπάρας, ενώ ανοίγει από νωρίς το πρωί για εξίσου φθηνό καφεδάκι (1,20€).

Τραλαλά
Ασκληπιού 45, τηλ: 2103628066


Ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα, τρία επίπεδα που θυμίζουν σπίτι, freestyle ακούσματα, φτηνά και καθαρά ποτά. Αυτό είναι το Τραλαλά της Ασκληπιού, το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή του κέντρου της πόλης, στημένο από ανθρώπους που αγαπούν την Τέχνη εν γένει. Οι μουσικές του παίζουν με θεατρικά και σινεφίλ soundtracks, αλλά μην παραξενευτείτε αν ακούσετε και mainstream επιτυχίες ή αγαπημένες ελληνικές μελωδίες. Το απλό ποτό έχει 6,5€ και τα cocktails 8€.


Τσιν Τσιν
Κιάφας 6 και Ακαδημίας 76, τηλ: 2103841460


Το εύηχο όνομα του θυμίζει αρκετά το ομώνυμο τραγούδι του Τρίο Ατενέ, από την ελληνική ταινία «Το Δόλωμα», ενώ ο χώρος και οι μουσικές είναι εμπνευσμένες κατά βάση από τις δεκαετίες 60s- 70s: τοίχοι σε βαθύ κόκκινο χρώμα, floral ταπετσαρίες, ξύλινο πάτωμα, vintage καναπέδες και κεφάτη ρετρό μουσική, συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός άκρως συμπαθητικού μπαρ. Η μουσική είναι άκρως χορευτική με ρετρό και όχι μόνο επιτυχίες που συνοδεύουν ιδανικά τσουγκρίσματα και socializing. Τα ποτά κοστίζουν 7€, οι μπύρες (ποτήρι) 5€ και το ποτήρι κρασί 4€.

Ποδήλατο
Θεμιστοκλέους 48 τηλ: 2103303430


Το αγαπήσαμε για τις ζεστές σοκολάτες του και τον εκπληκτικό καφέ που μας κρατούν συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όμως το Ποδήλατο φιγουράρει και στα αγαπημένα μας μπαράκια. Μας αρέσει η ρετρό του διακόσμηση με το ποδήλατο στη βιτρίνα και τους πίνακες που κοσμούν τους τοίχους του, και ακόμα περισσότερο οι «μαύρες» μουσικές του, οι οποίες επιλέγονται προσεκτικά από τους εκλεκτούς του dj’s. Κατά καιρούς στήνει και θεματικά events με αναφορές σε συγκεκριμένα είδη (indie, alternative, rock κτλ.), ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν το πρώτο μαγαζί που έφερε το ρακόμελο στην νυχτερινή ζωή της περιοχής. Το από ποτό κοστίζει 6€.

Ginger Ale
Θεμιστοκλέους 74, τηλ: 210 3301246


Σταθερή αξία για έξοδο στην πλατεία Εξαρχείων και ένα από τα πιο cosy μαγαζάκια που έχουμε επισκεφθεί, το Ginger Ale έχει 50’s αισθητική, καλλιτεχνικές πινελιές στη διακόσμηση, ωραίες «ταξιδιάρικες» μουσικές (σκεφτείτε κινηματογραφικά soundtrack, world και soul ακούσματα) κι ένα πατάρι ιδανικό για πριβέ εξόδους. Στους καταλόγους του θα βρείτε πέρα από ποικιλίες τσαγιών και καφέ, ελληνικές μπίρες και κοκτέιλ σε καλές τιμές. Δευτέρα έως Τετάρτη, έχουν happy hour με όλα τα ποτά στα 5€, ενώ σερβίρουν και μίνι κοκτέιλ (κοκτέιλ σε μικρότερη ποσότητα) στα 5 ευρώ.

ΗΒΗ
Στουρνάρη 2, τηλ: 215-5100787
Μοντέρνα διακόσμηση βασισμένη στο ξύλο και τις μαύρες ταμπέλες, δελεαστικά τραπεζάκια έξω και συχνές πυκνές μετακλήσεις ελληνικών σχημάτων για lives με jazz και funk περιεχόμενο συνθέτουν το προφίλ αυτού του συμπαθέστατου καφέ-μπαρ πάνω στην πλατεία. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι (από 2€), ενώ το απλό ποτό κοστίζει 5€ και τα cocktails caipirinha και μοχίτο 5€.

Ίντριγκα
Θεμιστοκλέους και Δερβενίων 60, τηλ: 2103300936
Ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπημένα μαγαζιά των Εξαρχείων, η Ίντριγκα ποντάρει στο ζεστό της περιβάλλον στη θρυλική της σοκολάτα, αλλά και στις κεφάτες βραδιές συνοδεία ωραίας ροκ μουσικής και άφθονης μπύρας. Μαζεύει σταθερά νεαρόκοσμο σε καθημερινή βάση, ενώ τα Σαββατοκύριακα γίνεται της… ίντριγκας. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v