Τα καλύτερα γιορτινά πάρτι στα μπαράκια της Αθήνας

Πού θα χο-χο-χορέψουμε το τριήμερο των Χριστουγέννων; Στα καλύτερα dance/ trash/ disco/ dark πάρτι των αθηναϊκών μπαρ.
Τα καλύτερα γιορτινά πάρτι στα μπαράκια της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Την καλύτερή τους φάση διανύουν, ως γνωστόν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα μπαρ της πόλης, που ντύνονται με τα γιορτινά τους, προσκαλούν τους αγαπημένους τους DJs και βάζουν δυνατά τις πιο χορευτικές τους μουσικές. Για να δούμε πού θα (πρωτο)πάμε να πιούμε και να χορέψουμε τις μέρες των γιορτών.

Την Πέμπτη, Παραμονή των Χριστουγέννων

- Από τις 23.00 και μετά, ο Ηλίας Φραγκούλης αναλαμβάνει τα decks του Tesla (Πειραιώς 84) για τον καθιερωμένο μαραθώνιο… trash, με vintage pop από τα 60s και μετά, ασκήσεις γυμναστικής από τα 80s, και όλες εκείνες τις μουσικές που ο ανθρώπινος πολιτισμός θα ήθελε να ξεχάσει –τα πόδια μας, όμως, όχι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

- Ακριβώς τα Μεσάνυχτα, το six d.o.g.s υποδέχεται στο booth του Gig Space κάποιους από τους καλύτερους Έλληνες DJs, για ένα μεγάλο party, με έμφαση στον σύγχρονο house και techno ήχο. Τα decks θα αναλάβουν οι Mr. Statik, Lostra και Runner, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

- Στο νεσομυρνιώτικο Pop Up (25ης Μαρτίου 13, στην Πλατεία) οι Αδριανός Παπαδέας και X.Fargone έρχονται να κάνουν… χαμό, και να μη μας αφήσουν να πάμε για ύπνο πριν ξημερώσουν Χριστούγεννα. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

- Οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ αναλαμβάνουν τα decks της Αθηναΐδας, και προσκαλούν τον Ιταλο-Βέλγο DJ Vito De Luca, a.k.a. Aeroplane, να τους συνοδεύσει. Οι Νίκος Δρογώσης, Kafka, Λατέρνατιβ, Γιώργος Μπακαλάκος, Εύα Μπουντούρη, Μανώλης Οικονόμου, Σπύρος Παγιατάκης και Σάκης Τσιτομενέας διαλέγουν μουσικές κι εμείς χορεύουμε σε ένα πάρτι μέχρι πρωίας, που θα ξεκινήσει στις 22.00. Η είσοδος κοστίζει 15€ με ποτό. 

Την Παρασκευή, ανήμερα

- Στο Φουάρ (Μητροπόλεως 72, Μοναστηράκι) ο Dj Kimon και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του διαλέγουν μουσικές από Underworld, Daft Punk, Chemical Brothers, Depeche Mode, New Order, Groove Armada, Faithless, Pet Shop Boys, Prodigy, Moby, Royksopp, Fatboy Slim και πάει λέγοντας, σε ένα Electronica πάρτι με ελεύθερη είσοδο, από τις 22.00 και μετά. 

- Στις 22.00 το βράδυ ξεκινά στο six d.o.g.s ο Xmas Xavales με τους Λατέρνατιβ, BOCADA, DJ Aimilios Nellas, και Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά να αναλαμβάνουν τις μουσικές επιλογές και να υπόσχονται να μας κάνουν να χορέψουμε.

- Χριστούγεννα χωρίς Trashformers δε γίνονται πια, κι έτσι οι διοργανωτές του δημοφιλέστερου trash party της πόλης μας κλείνουν το καθιερωμένο ραντεβού στο Fuzz (Πειραιώς 209, Ταύρος) για να χορέψουμε στους ρυθμούς του Macarena και των «Χριστουγέννων» της Δέσποινας Βανδή. Το πάρτι ξεκινά στις 22.30, και η είσοδος κοστίζει 10€. Εισιτήρια προπωλούνται εδώ και κρατήσεις τραπεζιών γίνονται στο 210 3450817.

Το Σάββατο 26/12: Τα πάρτι του hangover

- Οι Nick Hawaiian & Chupacabra αναλαμβάνουν τα decks του Φουάρ, για μια βραδιά χορού με ξεσηκωτικές 80s/90s/disco/pop/funk/groove μουσικές. Τι θα ακούσουμε; ABBA, Bananarama, Beastie Boys, Bee Gees, Betty Davis, Billy Idol, Boney M, Chemical Brothers, David Bowie, Duran Duran, Eurythmics, Frankie Goes To Hollywood, Happy Mondays, Human League, INXS, Jamiroquai, και πολλά κεφάτα ακόμη. Το πάρτι ξεκινά στις 22.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

- Στη Συγγρού 137 ξαναζωντανεύει για μια βραδιά η θρυλική ντίσκο Barbarella. Τις 80s μουσικές διαλέγουν οι Πέτρος Μπρατάκος και Κώστας Παπακωνσταντίνου. Το πάρτι ξεκινά στις 22.00 και η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 6932652600 και 6946709603.

- Στο Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή) η επόμενη των Χριστουγέννων είναι dark, με Darkwave, Gothic, Electro και Ethereal μουσικές που διαλέγουν οι Leo Skiadas, Stefanatos Spiros, George Safelas, Nick Ribeiro, Stamatis Grispos και Tolis Elefantis. Οι πόρτες ανοίγουν μισή ώρα μετά τα Μεσάνυχτα, και η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα ή κρασί. 

- Οι Methi Blonde, Kissing Strangers, Bad Spencer και Paul Bennet συναντιούνται μουσικά για πρώτη φορά και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να κάνουν το κοινό τους να "λιώσει" στον χορό. Πού; Στην παγκρατιώτικη ντίσκο 33 Στροφές (Αντήνορος 42, δίπλα στο Caravel) από τις 23.00 και μετά. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό, και η φιάλη σε τραπέζι 90€ ανά 6 άτομα (ήτοι 15€ το άτομο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v