Δωρεάν ξενάγηση στην Αθήνα του Παπαδιαμάντη

Στα μέρη που αγαπούσε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μας ξεναγεί δωρεάν η ομάδα Re-act σήμερα, την Πέμπτη 17/12 και την Κυριακή 20/12.
Δωρεάν ξενάγηση στην Αθήνα του Παπαδιαμάντη
Οι ήρωες των χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ζωντανεύουν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων. Μέσα από το δρώμενο «Christmas Number's», που ξεκινά σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 17 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17.30.

Το «Christmas Number's» είναι ένα δρώμενο-διαδρομή στην πόλη με την θεατρική ομάδα Re-Act της ηθοποιού και σκηνοθέτη Ειρήνης Μαργαρίτη. Η διαδρομή ξεκινά από τον Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός και ακολουθεί μια πορεία στην πόλη, στα σημεία που έζησε και περπάτησε ο Παπαδιαμάντης στο κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή και στον Άγιο Ελλισαίο. Οι ήρωες από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα ξεπηδούν από τις σελίδες και μας αφηγούνται τις ιστορίες τους. Κάθε σημείο και μια στάση. Κάθε στάση κι ένα διήγημα.

Τέσσερις ηθοποιοί, η Αθηνά Αλεξοπούλου, ο Μάνος Κανναβός, ο Συμεών Τσακίρης και ο Απόστολος Φράγκος, η λυρική τραγουδίστρια Ειρήνη Τζανετουλάκου και ο μουσικός Θέμος Σκανδάμης, μαζί με τον Ανδρέα Φατούρο, που θα έχει το ρόλο του ξεναγού, ακολουθούν μια διαδρομή που ξεκινά από τον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό» και περνά μέσα από τα μέρη που έζησε και σύχναζε ο «άγιος των ελληνικών γραμμάτων». Ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει ολόκληρη τη διαδρομή ή μόνο ένα κομμάτι της επιλέγοντας ώρα, σημείο και διήγημα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των διαδρομών έχει ως εξής:

1. Το Άνθος του Γιαλού
17:30: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσού, πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8

2. Βαρβάκειο Σχολείο
18:00: Πλατεία Βαρβακείου Αγοράς, Αθηνάς 53

3. Το Χριστόψωμο - Το σπίτι στου Ψυρρή
18:15: Αριστοφάνους 18

4. Η Σταχομαζώχτρα - Το μπακάλικο του Καχριμάνη
18:30 Αγ. Αναργύρων 45

5. Το κελί των Αγίων Αναργύρων
19:00 εκκλησία Αγ. Αναργύρων, οδός Αγαθάρχου 2 και Αγ. Αναργύρων 16-18

6. Πρώτες δημοσιεύσεις
19:30: πλατεία Ηρώων Ψυρρή

7. Ψάλλοντας στον Άγιο Ελισσαίο
19:45: Εκκλησία Αγίου Ελισσαίου, 'Αρεως 14

8. Το Μοναστηράκι στα Διηγήματα
20:00: Τζαμί Τζισδαράκη, πλατεία Μοναστηρακίου

9. Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη
20:15: Καφενείο η «Ωραία Ελλάς», Μητροπόλεως 59 (στοά Πανδρόσου 36)

Από τις 13 έως και τις 25 Δεκεμβρίου, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή ξενάγησης της ClioMuse στο κινητό σας και να ανακαλύψετε περισσότερα σημεία και ενδιαφέρουσες ιστορίες για τη ζωή και το έργο του Παπαδιαμάντη. Κατεβάστε την εφαρμογή κάνοντας κλικ εδώ http://bit.ly/cliomuse (για iOS και Android)

Περισσότερες πληροφορίες για το Christmas Number’s εδώ http://www.opanda.gr/?p=7270

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v