5 ωραία «καθιστά» μπαράκια στην Αθήνα

Πέντε αγαπημένες διευθύνσεις στην Αθήνα που μας σερβίρουν καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ σε τραπεζάκια, για τις χαλαρές βραδινές μας εξόδους.
5 ωραία «καθιστά» μπαράκια στην Αθήνα
Καλά τα ξενύχτια, τα after και οι χοροί μέχρι πρωίας, αλλά υπάρχουν και τα βράδια που θέλουμε να τα περάσουμε με “casual ποτάκι”. Με άλλα λόγια, να πιάσουμε θέσεις σε τραπεζάκι, να απολαύσουμε αλκοόλ και κουβεντολόι με την παρέα, αλλά χωρίς να στερηθούμε τις ωραίες μουσικές, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και την ατμόσφαιρα ενός όμορφου αθηναϊκού μπαρ. Και τα πέντε στέκια που ακολουθούν μας δίνουν ακριβώς αυτό που ζητάμε.

Lab  
Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ.: 215 5500791

Στον όμορφο, βιομηχανικό εσωτερικό του χώρο, αράζουμε στις μπάρες ή τα τραπεζάκια. Στην ακόμη καλύτερη σκεπαστή του βεράντα, πιάνουμε θέση στα ξύλινα καναπεδάκια ή τους μεγάλους πάγκους. Με ωραίες τζαζ/φανκ/ροκ μουσικές σε κατάλληλη για κουβέντα ένταση, φθηνά ποτά (στα 5€), θέα στο παρκάκι της οδού Τριφυλλίας και ωραιότατα κοκτέιλ, το Lab είναι μία από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις στα πέριξ της Πανόρμου.

Βυσσινόκηπος
Ζωοδόχου Πηγής 27, Εξάρχεια, 2103801691

Ρομαντικό και αρτιστίκ, το σκηνικό στον θεατρόφιλο Βυσσινόκηπο περιλαμβάνει χαριτωμένα τραπεζάκια, βαζάκια με λουλούδια, ατμοσφαιρικό φωτισμό και ήρεμες φανκ και σουίνγκ μουσικές - με καλεσμένους DJs συχνά μέσα στη βδομάδα. Στέκι ηθοποιών και καλλιτεχνών, ο Βυσσινόκηπος μας σερβίρει καθαρά ποτά, επιλεγμένες ετικέτες κρασιού σε ποτήρι, ελληνικό ζεστό κρασί, ωραία κοκτέιλ (δοκιμάστε τον «Βυσσινόκηπο» με βότκα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο), καθώς και λαχταριστά τσιμπολογήματα αν μας έρθει λιγούρα (από μπρουσκέτες μέχρι μπισκότο σοκολάτας με σιρόπι φρούτα του πάθους, κρέμα και μαύρο ρούμι). Τα ποτά στοιχίζουν 6€.

Luxus  
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 2130047353

Αρ ντεκό διακόσμηση, προσεγμένη κάβα, γνώστες πίσω από την μπάρα και τραπεζάκια μέσα αλλά και στην ήσυχη πλευρά του πεζοδρόμου για καθιστό, ήσυχο ποτάκι και κουβεντούλα. Αυτό είναι το σκηνικό του πιο ψαγμένου cocktail bar των off Εξαρχείων. Στο Luxus, απολαμβάνουμε μουσικές και ατμόσφαιρα των ‘30s, μαζί με ποτά στα 6€ και κοκτέιλ σε happy hour κάθε Τρίτη και Πέμπτη (όλο το βράδυ) στα 5€. Αγαπημένο μας, το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και lime.

Blue Bird  
Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767

Μπορεί να έγινε hip, αλλά ο μικρός πεζόδρομος της Ηπίτου, ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα, δεν έχασε την μποέμικη, χαλαρή του ατμόσφαιρα. Εδώ, στα τραπεζάκια του μικροσοπικού Blue Bird στα προστατευμένα με τζαμαρία τραπεζάκια του πεζοδρόμου, βρίσκουμε το ομορφότερο σκηνικό για χαλαρά after office ποτάκια ή και πρώτα ραντεβουδάκια. Οι μουσικές κινούνται σε τζαζ φανκ μονοπάτια, τα ποτά στοιχίζουν 6€ και καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 18.00 ως τις 21.00 τα κοκτέιλ στοιχίζουν επίσης 6€.

Poems and Crimes  
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3228839

Ως βιβλιοφιλικό μπαράκι, δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και το κατάλληλο ατμοσφαιρικό σκηνικό, μια σάλα καλόγουστη και ήσυχη, με πολυσυλλεκτικούς θαμώνες, από φοιτητές μέχρι γνωστούς συγγραφείς, και τη μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου βιβλίου – πρόκειται άλλωστε για το κτίριο του τυπογραφείου των εκδόσεων Γαβριηλίδη. Στα άνετα τραπεζάκια των «Ποιημάτων και Εγκλημάτων» δοκιμάζουμε ποτά, σπιτική sangria, κοκτέιλ από 7€, καθώς και ποικιλίες μεζέδων ή σαλάτες για το απαραίτητο τσιμπολόγημα. Οι μουσικές κινούνται συνήθως σε χαλαρούς τζαζ τόνους, εκτός από τα σαββατοκύριακα που συχνά-πυκνά θα βρείτε live σχήματα για έντεχνες ή λαϊκές βραδιές.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v