Αφτεράδικα: 8 μπαράκια για νυχτοπερπατητές

Παραμένουν ανοικτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παίζουν μουσικάρες και μας προκαλούν να δούμε τον ήλιο να ανατέλλει με ένα ποτό στο χέρι.
Αφτεράδικα: 8 μπαράκια για νυχτοπερπατητές

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η Αθήνα ξενυχτάει και αυτό το ξέρουμε όλοι. Κάποιες διευθύνσεις όμως είτε ξενυχτούν… περισσότερο και φιλοξενούν μουσικό χαμό μέχρι πρωίας είτε ανοίγουν τις πύλες τους μετά τα μεσάνυχτα και τις κλείνουν μόλις ο ήλιος ανατείλει.

Είναι οι διευθύνσεις – καταφύγια των απανταχού «βαμπίρ» της αθηναϊκής νύχτας. Και μας αρέσουν γιατί το κρατούν αληθινό με ωραίες μουσικές και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Batman
Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9241585

Το καλτ στέκι του Νέου Κόσμου έχει αποκτήσει δικαιωματικά την ταμπέλα του “after”, και υποδέχεται για παραπάνω από δύο δεκαετίες κάθε λογής ξενύχτηδες, καψούρηδες, ερωτευμένους, μποέμ τύπους, τριαντάρηδες και βάλε, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες για ρεμπετοκαψούρα. Στον Μπάτμαν, θα ακούσετε από λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι… Tom Waits και Cohen, ανάλογα τα κέφια του DJ - ιδιοκτήτη, ενώ ζήτημα να το βρείτε άδειο ιδιαίτερα τις Τετάρτες όπου – αν και καθημερινή- συνήθως επικρατεί πανδαιμόνιο. Το ποτό κοστίζει 7€.

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, Πλ. Μαβίλη, τηλ: 2106452380

Tο πορφυρό Μπρίκι μένει ανοικτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πλατεία Μαβίλη φιλοξενώντας την πλειοψηφία των ξενύχτηδων της Αθήνας που πάνε εκεί για ένα τελευταίο ποτάκι ή cocktail. Η διακόσμησή του είναι ο ορισμός του cosy, ενώ τα cocktails στην μίνι μπάρα του είναι ό,τι πρέπει για να υποδεχτείτε την καινούργια ημέρα. Το Μπρίκι αγαπά κατά κύριο λόγο την τζαζ και την soul, αλλά όσο η ώρα περνάει το «γυρνάει» και σε rock and roll για να ζεσταθούν τα αίματα. Το ποτό κοστίζει 7€ και τα cocktails 8,5€. Απαραιτήτως μετά, μια στάση στο Βρώμικο της Μαβίλη – όχι στην καντίνα, αλλά ακριβώς πίσω της- για να στρώσει το στομάχι με σούπερ σάντουιτς.

Skull Bar
Ιπποκράτους & Λ. Κατσώνη 11, Νεάπολη

Με σύνθημα το “you are what you dance”, η αγαπημένη των μυημένων clubbers underground διεύθυνση της Νεάπολης διοργανώνει σταθερά μερικά από τα καλύτερα after parties της πόλης, τις ώρες που αυτή – συνήθως – κοιμάται. Κάθε Σάββατο λοιπόν (ή Κυριακή πρωί αν θέλετε), οι δημιουργοί του, Mikele και Romylos, φιλοξενούν στα decks του φίλους τους και αγαπημένους dj’s από τον ευρύτερο χώρο της dance σκηνής, προσφέροντας αξέχαστα μουσικά… ξημερώματα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με ήχους από funky house μέχρι dub-techno. Η είσοδος είναι τις περισσότερες φορές ελεύθερη, κάποιες άλλες στοιχίζει περί τα 10€ (με ποτό) ενώ οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 5€. Μείνετε ενημερωμένοι για τα events εδώ.

Dybbuk
Λουκιανού 6, Κολωνάκι, τηλ.: 6957500651

Tο κολωνακιώτικο dance club άνοιξε για ακόμα μια σεζόν τις glam πύλες του, ανανεωμένο, όμως πιστό στον χαρακτήρα που το ανέδειξε σε ένα από τα καλύτερα after hours μαγαζιά της πόλης. Μαζί του φυσικά επιστρέφουν και όλοι οι Djs που φρόντισαν να ξεσηκώσουν κόσμο και κοσμάκη: Cj Jeff, Dj Angelo, George R, Agent Greg, Lefty D και πολλοί ακόμα συμμετέχουν και φέτος σε parties τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, και φυσικά εγγυώνται… κοπάνημα μέχρι πρωίας με tech house/techno/electro ήχους. Είσοδος με ποτό: 10€.

Πλυντήριο
Κολοκυνθούς και Λεοννάτου 5-7, Μεταξουργείο, 6978218867

«Ξεπλένει» στρατιές ξενύχτηδων εδώ και δύο και κάτι χρόνια, πλήρως απενοχοποιημένα και με χειροποίητη ατμόσφαιρα που περιλαμβάνει (προφανώς) παλιά πλυντήρια, «ανακυκλωμένα» ξύλινα παντζούρια που μεταμορφώνονται σε τραπεζάκια, αμπαζούρ βγαλμένα από γαλλικό μπουντουάρ και απλωμένες μπουγάδες. Ανοίγει από τις 23.00 και κλείνει νωρίς το πρωί, κρατώντας μας συντροφιά με 80s-90s επιτυχίες, funk, house και ό,τι ταιριάζει στην ώρα και στη διάθεση του εκάστοτε Dj. Οι τιμές κυμαίνονται στα 5,50€ για το ποτό και στα 7€ για τα κοκτέιλ.

Νηπιαγωγείο
Κλεάνθους 8, Γκάζι, τηλ: 2103458534


Επιστροφή στα θρανία για τους ξενύχτηδες, οι οποίοι καλούνται να παλιμπαιδίσουν και.. ό,τι ήθελε προκύψει στο χαρούμενο αυτό στέκι του Μεταξουργείου το οποίο όντως στέγαζε παλαιότερα νηπιαγωγείο. Το μαγαζί σερβίρει δόσεις ψαγμένης μουσικής (από hip hop μέχρι reggae και electro), ωραιότατων κοκτέιλ και πολύχρωμης διακόσμησης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ τα συχνά parties που διοργανώνονται εδώ συγκεντρώνουν πολλούς «τακτικούς μαθητές». Φροντίστε μόνο να μη συμπληρώσετε πολλές απουσίες. Το ποτό κοστίζει 7€.

Blackbird
Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, τηλ: 210330055

Η ροκ απολαμβάνεται εξίσου καλά τις… «άγριες» ώρες και το Blackbird είναι το μέρος που φιλοξενεί τους απανταχού λάτρεις της που ξενυχτούν. Τοίχοι ντυμένοι με κάθε λογής αφίσες, φωτογραφίες θρύλων της μουσικής και εξίσου θρυλικών άλμπουμ, ευφάνταστα graffiti και διάχυτο νεανικό feeling στήνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για κατανάλωση αλκοόλ και – γιατί όχι – χορό. Τα καθαρότατα ποτά κοστίζουν 5€.

Off the Chain Club
Ζωοδόχου Πηγής 25, τηλ: 2130400369

Θυμάστε το Mo Better και τον πανικό που γινόταν εκεί μετά τις 2-3 το πρωί; Ε, το Off the Chain Club στήθηκε από την ομάδα του Mo και συνεχίζει την παράδοσή του σε έναν σούπερ χώρο, ο οποίος ανοίγει από νωρίς το βράδυ και κλείνει – συνήθως – τις πρώτες πρωινές ώρες. Η μουσική κινείται στα ίδια «σκληρά» μονοπάτια: Alternative, indie, punk, new wave και rock'n'roll μουσικές επιλογές είναι μερικά μόνο από τα καλούδια που μας επιφυλάσσουν οι Djs εδώ, καθώς και μπόλικα θεματικά parties.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v