Η έξοδος του Σαββάτου: Halloween στην Αθήνα

Λαχταριστά γλυκά, μακάβριες ταινίες και goth parties στην Αθήνα περιλαμβάνει το… σκοτεινό μενού αυτού του Σαββάτου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Halloween στην Αθήνα

Μοιάζει αρκετά με τις «δικές» μας απόκριες, όμως με αρκετά πιο μυστικιστικό και μακάβριο χαρακτήρα. Το Halloween, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου στην Αμερική, οι δρόμοι της οποίας γεμίζουν με φωτισμένες κολοκύθες, σκελετούς, φαντάσματα, μάγισσες και επισκέψεις trick or treat (φάρσα ή κέρασμα) από πιτσιρίκια σε κάθε σπίτι (σαν τα δικά μας κάλαντα ένα πράγμα).

Οι ρίζες της γιορτής χάνονται στα βάθη των αιώνων, έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι ψυχές που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σε κάποιο σώμα για να γίνουν αθάνατες. Οι ζωντανοί από την άλλη πλευρά, ντύνονται με στολές και κάνουν θόρυβο προκειμένου να διώξουν τα πνεύματα.


Αυτό το Σάββατο λοιπόν, μπαίνουμε κι εμείς στο κλίμα και, με σαφώς λιγότερο μακάβρια διάθεση, αποφασίζουμε να «γιορτάσουμε» το Halloween όπως του αρμόζει. Οι πιο… μερακλήδες εξ ημών, ντυνόμαστε και με την κατάλληλη περιβολή.


Trick or Treat στο Αιγάλεω


Το αγαπημένο μας καφέ Cap Cap, τιμώντας σταθερά τον κόσμο του παραμυθιού έχει μπει για τα καλά στο εορταστικό κλίμα του Halloween και εμπλουτίζει το λαχταριστό του μενού με κάθε λογής λιχουδιές. Ξεκινάμε λοιπόν με κατεύθυνση προς Αιγάλεω (παίρνουμε μαζί και τα πιτσιρίκια αν θέλουμε) πιάνουμε τραπεζάκι στο χουχουλιαστό εσωτερικό του και τηλεμεταφερόμαστε σε έναν κόσμο με μάγισσες και ιπτάμενες κολοκύθες στον οποίο κυριαρχούν γεύσεις όπως τάρτα γεμισμένη με μοσχαρίσιο κιμά και τσένταρ σος, κέικ βανίλιας με πουρέ φρέσκιας κολοκύθας και επικάλυψης κρέμας με φυστικοβούτυρο, τάρτα Snickers και δροσερά Freak Shakes (milk shakes) με ένα σωρό γεύσεις (must η γεύση μηλόπιτα). Όρεξη να’χετε να δοκιμάζετε τα γλυκά που έχουν ετοιμάσει αυτοί οι τύποι και τα οποία μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά εδώ

It’s Spooky στα Friday’s
Με ιδιαίτερη διακόσμηση εμπνευσμένη από την ημέρα, τα Friday’s αποτελούν σταθερή αξία για οικογενειακό γεύμα με λαχταριστές επιλογές και πιάτα… κλασσικά. Επιλέγουμε το εστιατόριο του Κολωνακίου και ξεκινάμε με τραγανές potato twisters με queso cheese σως και sour cream σως και πικάντικα φιλετάκια κοτόπουλου με Jack Daniel’s® Sauce. Συνεχίζουμε με μια σαλάτα Ceasar’s με τριμμένη παρμεζάνα και Friday’s® Caesar dressing και μπαίνουμε στα κυρίως με Jack Daniel’s Chicken με λαχανικά του σεφ και Cheddar Cheese Mashed Potatoes και φυσικά σούπερ rib eye καρυκευμένο με μπαχαρικά Southwestern, σερβιρισμένο με τηγανιτές πατάτες Fridays. Ένα πλήρες γεύμα στα Friday’s θα σας κοστίσει περί τα 20-25€ ανά άτομο.


This is Halloween – this is halloween!
Επιστρέφουμε σπίτι, ανοίγουμε την τηλεόραση, συνδέουμε DVD, αράζουμε και πατάμε play σε ένα από τα καλύτερα animation για το Halloween και ίσως ένα από τα καλύτερα animation που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, το stop-motion όραμα των Τιμ Μπάρτον και Χένρι Σέλικ σε υπέροχη μουσική του Ντάνι Έλφμαν, είναι ένα σκοτεινό παραμύθι στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Τζακ Σκελετός, ο Κολοκυθοβασιλιάς. Αυτός ο τύπος απάγει τον Άη Βασίλη και αποφασίζει να μοιράσει ο ίδιος τα παιχνίδια στα παιδιά, με τη βοήθεια των ακόλουθών του, όμως αυτό που θα ακολουθήσει είναι καταστροφικό… Μια υπέροχη ταινία για μικρά και μεγάλα παιδιά, ό,τι πρέπει για αυτήν την ημέρα.


A Spooktacular Halloween Night! στο six DOGS


Στις 22.00 το βράδυ πυκνή ομίχλη θα καλύψει το στενό της Αβραμιώτου. Τρομακτικά ουρλιαχτά θα αντηχούν στον κήπο. Αίμα, φόβος και λίγη παράνοια (κατά βάση μουσική) θα σημάνουν την έναρξη του πάρτι και τη λήξη άγνωστο πότε. Ειδικά παρασκευασμένα για την περίσταση αχνιστά cocktail θα προσφέρονται στην προνομιακή τιμή των 5 ευρώ, ενώ το Project Space θα μεταμορφωθεί σε Screening Screaming Room, όπου θα προβάλλονται ανατριχιαστικά αποσπάσματα από τις πιο τρομακτικές ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ, υπό την επιμέλεια του flix.gr, την ίδια ώρα που κάποιοι από τους αγαπημένους μας DJs θα φροντίζουν να κρατούν τα πλάσματα της νύχτας απασχολημένα στο dancefloor.


Πρόκειται για ένα ακόμα Spooktacular Halloween Night! στο six DOGS, το τέταρτο κατά σειρά, στο οποίο τις μουσικές επιλογές στο Gig Space θα αναλάβουν οι Postriper (STFU Parties, YSP!WSY) και Kris Riot (YSP!WSY), σε ήχους αυστηρά τρομακτικούς, ενώ στο The Bar οι Chevy (Needless) και Christos Aggelopoulos (Diskotekken). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η βραδιά προμηνύεται άκρως τρομακτική.


Trick or treat λοιπόν;





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v