Η έξοδος του Σαββάτου έχει γεύση… Αστακού
UPDATE: Εκτάκτως, το Flea Market του Χαλανδρίου μετατέθηκε το επόμενο σαββατοκύριακο, 31/10-1/11.
Αυτό το Σάββατο, ανακαλύπτουμε το νέο αγαπημένο μπιστρό της Αθήνας για καφεδάκι και υπέροχο γλυκό, ανηφορίζουμε προς το Χαλάνδρι για το πρώτο Flea Market της πλατείας και βλέπουμε την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Lobster», που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και πήρε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.
Ένα Πορτατίφ μας… ανάβει την όρεξη 
Τάρτες καραμέλας, λεμονόπιτες, ζεστά κρουασάν, σοκολατόπιτες, προφιτερόλ, τσιζκέικ, μιγλφέιγ λεμονιού, μηλόπιτες… Και ήδη τα σάλια μας τρέχουν χάρη στα γλυκίσματα που ετοιμάζει αυτό το μικρό μπιστρό του Κολωνακίου. Το Πορτατίφ (Σίνα 21, τηλ: 2103621866), με την ζεστή, ρετρό σάλα του, το cozy πατάρι και τα τραπεζάκια στη μίνι βεράντα για τις μέρες με λιακάδα, μας προτρέπει να απολαύσουμε εδώ το μεσημεριανό μας καφεδάκι, συνοδεία κάποιου από τα εδέσματα (τα οποία κυμαίνονται από 1,50 ως 3€).
Το Χαλάνδρι αποκτά Flea Market
UPDATE: Εκτάκτως, το Flea Market του Χαλανδρίου μετατέθηκε το επόμενο σαββατοκύριακο, 31/10-1/11.
Από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου στήνεται το πρώτο Flea Market της περιοχής, με τη στήριξη του δήμου και της «Αλληλεγγύης για όλους» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου. Εβδομήντα εκθέτες, δύο μπάντες που θα παίξουν live (Vanilla Swing και Bent by Sorrow) και DJs για δυνατά υπαίθρια sets θα γεμίσουν το πρόγραμμα του market (που, σε περίπτωση που δεν προλάβετε, θα συνεχιστεί και ολόκληρη την Κυριακή). Εδώ θα βρείτε ρούχα, κοσμήματα, είδη οικιακής διακόσμησης, ανδρικά και γυναικεία αξεσουάρ, με την αγορά των οποίων θα στηρίξετε τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της δράσης, ενώ αν πεινάσετε θα βρείτε πάγκους με πολυπολιτισμικό φαγητό. Οι οικογενειάρχες σημειώστε πως θα υπάρχουν δρώμενα για τα παιδιά. Μάθετε περισσότερα εδώ.
Βράδυ με γεύση Αστακού
Ο Γιώργος Λάνθιμος επέστρεψε. Μετά το βραβείο επιτροπής στις Κάννες και τους διθυράμβους στο BFI Festival του Λονδίνου, ήρθε και η σειρά της Ελλάδας να απολαύσει την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία. Ο σκηνοθέτης του Κυνόδοντα και των Άλπεων «ξαναχτυπά» με μια αλλόκοτη ιστορία σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου οι singles οδηγούνται σε ένα ξενοδοχείο με σκοπό να βρουν το νέο τους ταίρι, διαφορετικά μεταμορφώνονται σε ζώο της επιλογής τους και απελευθερώνονται στο παρακείμενο δάσος. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας (Κόλιν Φάρελ) θα αποδράσει στο δάσος και θα γνωρίσει μια παράξενη γυναίκα (Ρέιτσελ Βάιζ), με την οποία θα αναπτύξει έναν ιδιότυπο κώδικα επικοινωνίας, από αυτούς που μόνο ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου, που συνυπογράφουν για άλλη μια φορά το σενάριο, μπορούν να εμπνευστούν. Η συνέχεια επί της οθόνης του Δαναού (Λεωφ. Κηφισίας 109 και Πανόρμου, τηλ: 2106922655, εισιτήριο 8€, ώρες προβολών 17.40, 20.10, 22.40). 
Μετά την ταινία, αν πεινάσετε, το Street Wok, δύο βήματα από τον Δαναό, είναι η ιδανική επιλογή για τα πιο νόστιμα… street noodles που έχετε δοκιμάσει (Πανόρμου 115, τηλ: 2106911818, υπολογίστε περί τα 4-5€ το κουτί, ανάλογα τα toppings που θα επιλέξετε), ενώ αν ψάχνετε ένα ωραίο μέρος για να συζητήσετε την ταινία, πιάστε τραπέζι στη σκεπαστή αυλή του σινεφίλ Metropolis (Λαρίσης 49, τηλ: 2112105319), από τα πιο φρέσκα στέκια της περιοχής, με καλλιτεχνίζουσα διάθεση και ροκ/εναλλακτικό soundtrack.