7 μπαράκια για «μυστικά» ραντεβού

Πριβέ παταράκια, ατμόσφαιρα που ευνοεί το φλερτ, ωραίες μουσικές και χώροι μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Επτά μπαράκια στην Αθήνα ιδανικά για ραντεβού.
7 μπαράκια για «μυστικά» ραντεβού

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι χρειάζεται να έχει ένα μπαράκι για να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για «κρυφά» ραντεβού; Να προσφέρει χώρους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, να παίζει ωραία μουσική, να έχει ωραία ατμόσφαιρα και – φυσικά – ωραία ποτά.


Τα παραπάνω χαρακτηριστικά βρήκαμε σε επτά διευθύνσεις, που θα φιλοξενήσουν όπως τους αρμόζει τα «μυστικά» ραντεβού με το έτερον ήμισυ.

Spollati
Αιόλου 27Α, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 215 5513004


Από τα πιο ευρύχωρα πατάρια της Αθήνας, το εν λόγω μπαράκι διαθέτει το, σπάνιο για την περιοχή που βρίσκεται, πλεονέκτημα της εξόδου μακριά από τα βλέμματα χωρίς να «κόβει» τη θέα στην περατζάδα της Αιόλου. Κατά τα λοιπά, το κουκλίστικο διατηρητέο κτίριο που το στεγάζει, συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του με τις πινελιές βιομηχανικού design στο εσωτερικό του. Σερβίρει από νωρίς αχνιστό καφεδάκι και λαχταριστά πρωινά, και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ αργότερα, συνοδεία ωραίων μουσικών από τους παραγωγούς του Εν λευκώ και του Pepper. Το ποτό κοστίζει 7€ και τα ωραιότατα cocktails του ξεκινούν από 8,5€.

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ: 211 2145079 


Ένα νέο-καφενείο/μπαράκι με μωσαϊκό στο πάτωμα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ροκίζουσες μουσικές δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για παρεο-καταστάσεις στο ισόγειο και… πριβέ σκηνικά στο απομονωμένο παταράκι του. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι καλά κρυμμένος από τα εξωτερικά βλέμματα , αλλά σας δίνει το βολικότατο προνόμιο να βλέπετε έξω από τα μεγάλα παράθυρα χωρίς να σας βλέπουν. Τα ποτά στοιχίζουν 5€, ενώ τα cocktails ξεκινούν από 7€.

Hitchcocktales
Πορινού 10, Ακρόπολη, τηλ: 2109210023


Κρυμμένο σε ένα στενάκι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από την «πιάτσα» της Μακρυγιάννη, το ατμοσφαιρικό αυτό μπαράκι εμπνέεται από τον μετρ του σασπένς, διαθέτει τραπεζάκια σε πλήρως διακριτικό χώρο, χαμηλό φωτισμό, χαλαρή μουσικούλα και σούπερ cocktails με σινεφίλ αέρα. Το Ψυχώ, ας πούμε, φτιάχνεται με βότκα, βερμούτ και μαύρο σταφύλι, και είναι μια ωραία εναλλακτική στα γλυκά κοκτέιλ που τείνουν να γίνουν ο κανόνας στα αθηναϊκά κοκτέιλ μπαρ. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε από ένα μενού που περιλαμβάνει… τα πάντα, από ριζότο και rib eye steak μέχρι club sandwich και πιάτα ημέρας. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8,5€.

Βlue bird
Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767


Αν δεν έρθετε συστημένοι εδώ, δύσκολα θα «τύχει» να το βρείτε. Στον πεζόδρομο της Ηπίτου, βγάζει τραπεζάκια μπροστά στην κατακόκκινη τζαμαρία του και σερβίρει με την ίδια άνεση σοκολατόπιτες, μπρουσκέτες με σολομό και guacamole, και ωραία κοκτέιλ. Οι μουσικές του είναι jazz-funk με διάφορα… λοξοδρομίσματα, ανάλογα τη μέρα και τη διάθεση και ευνοούν την κουβεντούλα και το φλερτ. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 6€ για το απλό ποτό.


Κώνειο
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 0120921
Μια φασαριόζικη πιάτσα, αυτή του Χαλανδρίου, μία απολαυστικά ήσυχη εναλλακτική. Το Κώνειο Bar φιλοξενείται σε ένα κουκλίστικο νεοκλασικό κτίριο του προηγούμενου αιώνα, σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, τα οποία κινούνται σε κλασικά μονοπάτια με ένα μικρό twist και παίζει ωραίες funk μουσικές. Αν πεινάσετε, έχει και τσιμπολογήματα του τύπου ποικιλία τυριών-αλλαντικών (στα 4€) αλλά και ωραιότατα γλυκάκια. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 5€ για το απλό ποτό και 7€ για το κοκτέιλ.

Τρυποκάρυδος
Σαπφούς 115, Καλλιθέα, τηλ: 2109515582


Κρυμμένο στα στενά της Καλλιθέας, το ιδιαίτερο αυτό ροκ μπαράκι χώνει τη… μύτη του σε βινύλια, παίζοντας ωραίες μουσικές και φτιάχνει την ιδανική ατμόσφαιρα για άραγμα με την απαραίτητη διακριτικότητα. Οι μουσικές κυμαίνονται από funk, rock, reggae, jazz και blues με αρκετούς πειραματισμούς στην πορεία, ενώ πολυθρόνες και αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρουν την απαραίτητη ζεστασιά για τις κρύες νύχτες του φθινοπώρου. Τα ποτά ξεκινούν από 5€ και οι μπύρες από 2,5€.


Heteroclito
Πετράκη 30, Αθήνα, τηλ: 21 0323 9406


Επειδή ένα σωστό ραντεβού, θέλει και το… καλό κρασί του, το ατμοσφαιρικό αυτό wine bar είναι χρωματιστό και funky, με χαλαρή διάθεση και ένα παταράκι ιδανικό για ραντεβουδάκια μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Θα το βρείτε «κρυμμένο» ανάμεσα στην Ερμού και τη Μητροπόλεως. Στον κατάλογό του φιγουράρουν περί τις εκατόν είκοσι ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, ενώ δεκαέξι από αυτές προσφέρονται και σε ποτήρι συνοδεία ενός μίνι έντυπου οδηγού για να ξέρετε τι (και πως) πίνετε. Οι τιμές κυμαίνονται από 2,50€ έως 7,50€ το ποτήρι, ενώ μπορείτε κάλλιστα να το συνοδεύσετε με μίνι σαλατούλες, ποικιλίες τυριών και πιατάκια ημέρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v