5 τέλεια μπαράκια στον Χολαργό

Καταπληκτικά κοκτέιλ, ωραίες μουσικές και τσιμπολόγημα σε πέντε σούπερ μπαράκια σε μια από τις πιο hot πιάτσες της Αθήνας.
5 τέλεια μπαράκια στον Χολαργό
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι υπόδειγμα γειτονιάς που μετατρέπεται σε ενδιαφέρουσα μπαρ-ο-πιάτσα διατηρώντας ταυτόχρονα τον χαρακτήρα της ο Χολαργός. Γιατί μπορεί το μετρό να έφερε στην όχθη της Μεσογείων μισή ντουζίνα hip μπαράκια –και τη μισή Αθήνα να πίνει τα κοκτέιλ της σε αυτά– αλλά ντεσιμπέλ, μεϊνστριμάδικα και λοιπές παραφωνίες τύπου Γκαζιού δεν είδαμε όλα αυτά τα χρόνια. Μια ματιά (και εν συνεχεία μια βόλτα) στα πέντε τέλεια μπαράκια της γειτονιάς και θα συμφωνήσετε μαζί μας.

White Spoon
Μεσογείων 234, τηλ.: 210 6533645

Άνοιξε τον «χορό» πρώτο και καλύτερο, απέκτησε πρόσφατα και αδερφάκι (το Big Spoon) στην Αγία Παρασκευή, και συνεχίζει ακάθεκτο να μαζεύει τα πλήθη στις χρωματιστές του καρέκλες και τα μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί, να σερβίρει ωραία καφεδάκια, πρωινά με λαχταριστές ομελέτες και brunch με pancakes και αυγά Benedict (τα Σαββατοκύριακα), μέχρι νωρίς το επόμενο πρωί, για εξαιρετικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο White Spoon, με μαστίχα και λεμόνι, που σερβίρεται με μια λαχταριστή κουταλιά μαστίχα υποβρύχιο στο ποτήρι. Τελευταία προσθήκη στο εβδομαδιαίο μενού του, τα aperitivo της Παρασκευής, με λαχταριστό μπουφέ για να τσιμπολογάμε δωρεάν μεζεδάκια με τα ποτά και τα κοκτέιλ μας. Ο τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 6€ και των κοκτέιλ στα 8€.

Bootleg
Φανερωμένης 8, τηλ.: 210 6511288

Λίγο πιο μακριά από την πιάτσα της Μεσογείων, το Bootleg κρύβεται στην αυλή ενός μικρού εμπορικού κέντρου «της γειτονιάς». Συνδυάζει άψογα το πανταχού παρόν βιομηχανικό design με τις ρετρό λεπτομέρειες, σε ένα άκρως γοητευτικό αποτέλεσμα, και έχει το δικό του, φανατικό κοινό, που ορκίζεται στις μουσικές (τις οποίες κατά καιρούς επιλέγουν guest DJs) και στα φανταστικά του κοκτέιλ. Στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται τα Lucky Number 8, με τεκίλα, χυμό λεμόνι, μαρμελάδα κάστανο και σοκολατένια bitters, και Romantic, με μαστίχα, aperol, spiced syrup και ρόδι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.

Boogie Bar
Μεσογείων 236, τηλ.: 215 5505908

Αν υπήρχε βραβείο για την πιο funky/ παιχνιδιάρικη/ πολύχρωμη διακόσμηση σε μπαρ, εμείς θα το δίναμε στο Boogie, αν μη τι άλλο γι’ αυτόν τον πολυέλαιο–και για τον κατακόκκινο τοίχο, που πάει γάντι με τα εξίσου κόκκινα πλαίσια στις τζαμαρίες του, και για την τέλεια φωτισμένη κάβα που αγγίζει το ταβάνι. Το αγαπάμε, όμως, επίσης και για τα signature κοκτέιλ του, όπως το Eastern Remedy, μια παραλλαγή του Bramble που σερβίρεται με ένα μίνι… μαλλί της γριάς, και το Pyrat, με ρούμι, καρύδα, ανανά και βανίλια. Οι μουσικές κινούνται σε jazz-o-funk και soul μονοπάτια, χωρίς να λείπουν και οι θεματικές βραδιές με guest DJ’s. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, σπιτικά γλυκά και ελαφριά σνακ, μέχρι (πολύ) αργά. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 8€.

Bookali
Μεσογείων 236, τηλ.: 210 6510676

Είναι pet friendly –μας υποδέχεται για καφέ μαζί με τα σκυλάκια μας–, είναι λιτό στον σχεδιασμό του, με κάποιες industrial λεπτομέρειες που δεν «κουράζουν» το μάτι, είναι και φωτεινό και happy. Σερβίρει ένα τέλειο cheesecake με τα καφεδάκια μας το απόγευμα, το «γυρνάει» σε σπιτική σανγκρία με το που περάσει λίγο η ώρα, αλλά το δυνατό χαρτί και εδώ είναι τα άριστα κοκτέιλ του, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€. Μην χάσετε για κανένα λόγο το Give me Poison, με μαστίχα, βότκα και πουρέ φράουλας, και το Berries after rum, με δύο διαφορετικά ρούμια, σιρόπι καρύδας, λεμόνι και πουρέ raspberry. Αν, από την άλλη, είστε λάτρεις των straight ποτών, σημειώστε ότι εδώ θα βρείτε δέκα διαφορετικές ετικέτες ρούμι, αλλά και την σπανιότατη εν Ελλάδι τεκίλα Don Julio Real. Τα δε decks αναλαμβάνουν συχνά-πυκνά guest DJs που «γκρουβάρουν».

Ritzy
Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ: 6933335335

Στιλάτος χώρος με –το μαντέψατε– industrial λεπτομέρειες, που αναδεικνύονται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και μια εξαιρετική λίστα κοκτέιλ, η οποία περιλαμβάνει προτάσεις όπως το Downhill All the Way, με παλαιωμένη τεκίλα, τζίντζερ, κουμκουάτ, μέλι και μοσχολέμονο, σε έναν κατάλογο που ανανεώνεται συχνά. Σημειώστε πως αν πεινάσετε, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι – θα βρείτε στον κατάλογο επιλογές όπως mini burgers, πίτσες, δροσερές σαλάτες και απολαυστικά γλυκά κάθε Κυριακή στο “Ritzy Sunday Patisserie”. Τα βράδια του Σαββατοκύριακου θα πετύχετε δυνατές θεματικές βραδιές και πάρτι, με προσκεκλημένους DJs να αναλαμβάνουν την κονσόλα. Οι δε τιμές κυμαίνονται στα 6,50€ για το απλό ποτό και στα 8€ για τα κοκτέιλ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v