6 φρέσκα μπαράκια στην Θεσσαλονίκη

Ανακαλύπτουμε τις νέες αγαπημένες μας μπάρες, τα vintage στέκια, τις λονδρέζικες γωνιές, τις ολοκαίνουριες ταράτσες και τα πιο φρέσκα στέκια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
6 φρέσκα μπαράκια στην Θεσσαλονίκη
του Γιώργου Κόκουβα

Ένα ολοκαίνουριο τζαζ μπαρ, μια vintage γωνιά, ένα μπαράκι που είναι και vinyl shop, ένα café που τηλεμεταφέρθηκε από το Λονδίνο, μια κυκλαδίτικη ταράτσα, είναι μερικές από τις νέες αγαπημένες μας διευθύνσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακολουθήστε μας και γνωρίστε τα καινούρια της στέκια. 

Jazzy Mood 
Παύλου Μελά 44, τηλ: 2310267727

Το νέο jazz bar της πόλης τιμά το όνομά του καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας: Η απαλή τζαζ παίζει από το πρωί, οπότε και μπορούμε να απολαύσουμε ζεστό καφεδάκι στον cozy χώρο με τις κεραμιδί αποχρώσεις, ενώ αργότερα, το κρασί και τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους (και μάλιστα σε τιμή happy hour στα 5€ ως τις 21.00). Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στήνονται και live κλασικής ή εναλλακτικής jazz, ενώ για τους πεινασμένους, δεν λείπουν και τα μάφιν ή τα τοστάκια. 

Vanilla Sky 
Χάψα 2 και Καρατάσου, τηλ: 6955267604

Τι κι αν τέλειωσε το καλοκαίρι; Στην ταράτσα του Vanilla Sky συνεχίζεται κανονικά, σαν να βρισκόμαστε στην βεράντα μας στην Οία, με τα λευκά χτιστά καναπεδάκια, τις άσπρες καρέκλες με καραβόπανο, την πανοραμική θέα προς το λιμάνι, τις κυκλαδίτικες φωτογραφίες τριγύρω και τα ωραία κοκτέιλ να μας βάζουν σε διάθεση διακοπών. Σημειώστε ότι η ταράτσα σκεπάζεται, για να απολαμβάνουμε… vanilla sky ακόμη και όταν βρέχει. 

Pikap 
Ολύμπου 57, τηλ: 2310271499

Σας το πρωτοσυστήσαμε πριν από λίγες εβδομάδες, στη λίστα μας με τα μικρά μυστικά της Θεσσαλονίκης. Και το Pikap είναι το πιο φρέσκο μυστικό, στην πιάτσα της Ολύμπου, εκεί που οι εναλλακτικές, όμορφες προσπάθειες συνεχίζονται. Στο Pikap, θα βρείτε έναν μικρό, φιλόξενο χώρο με vintage αισθητική, με ωραίες μουσικές να παίζουν στο πικάπ και ένα μίνι κατάστημα πώλησης δίσκων βινυλίου και vintage ρούχων. Το βράδυ, ο χώρος φωτίζεται ατμοσφαιρικά, και η μπάρα αναλαμβάνει να φτιάξει ωραία κοκτέιλ από 5€. 

Charlie 
Καλαποθάκη 6, τηλ: 2316007989

«A sip of vintage», είναι ο «υπότιτλος» κάτω από το όνομα του Charlie στον όμορφο πεζόδρομο της οδού Καλαποθάκη, και ο χώρος το υποστηρίζει από κάθε άποψη: Η vintage διακόσμηση θυμίζει 1920, το καπέλο του Τσάπλιν παραπέμπει σε αισθητική βωβού κινηματογράφου, οι παραπομπές στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης φανερές. Οι μουσικές κινούνται σε ρυθμικά soul μονοπάτια και τα ποτά ή τα κοκτέιλ είναι καθαρά, σερβιρισμένα με τις κλασικές, original συνταγές τους από τα παλιά. Τα ποτά στοιχίζουν 7€. 

Ministry 
Ικτίνου 14, 2310254190

Η πιο παρεΐστικη γωνιά της Ικτίνου διαθέτει έναν ζεστό χώρο με τούβλινους τοίχους και κόκκινες λεπτομέρειες, ένα μοντέρνο αλλά οικείο σκηνικό για όλες τις ώρες, είτε θέλετε καφεδάκι από νωρίς το πρωί (στα 3€ ο καπουτσίνο), είτε μια απολαυστική ζεστή σοκολάτα, είτε αργότερα μπύρες (από 3,50€) και ποτά ή κοκτέιλ (στα 6,50€ και 8€ αντίστοιχα). Από τα ροφήματα ξεχωρίζουμε τα special coffee cocktails για κάτι το διαφορετικό στα… καφεϊνούχα, και από τα κοκτέιλ δοκιμάζουμε το Ministry με μαστίχα, φράουλα και χυμό λάιμ ή το Cucumber με τζιν, σόδα, χυμό αγγουριού, λεμόνι και lemon bitter. 

Μικρό Λονδίνο 
Φιλίππου 9, τηλ: 2311242934

Κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι. Μαύροι καναπέδες και μαξιλάρια με την βρετανική σημαία. Ομπρέλες με το Big Ben κρέμονται από την οροφή. Το σήμα του λονδρέζικου υπόγειου σιδηρόδρομου στους τοίχους. Ωραία ποικιλία τσαγιού, καφέ και μπύρας, χαλαρές μουσικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες από την Γηραιά Αλβιόνα: Τα πάντα σε αυτό το ζεστό café θυμίζουν Λονδίνο – δεν αποκλείεται μάλιστα να πετύχετε και έκτακτα events, από εκθέσεις τέχνης ως μίνι παραστάσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v