Η βόλτα του Σαββάτου: Χορεύοντας με τον Πλάτωνα

Street party στην Ακαδημία Πλάτωνος, βόλτες στην εξοχή του Διομήδειου Κήπου και wine bar στο κέντρο έχει το πρόγραμμά μας γι’ αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Χορεύοντας με τον Πλάτωνα
της Ηρώς Κουνάδη

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι είναι σχεδόν φθινόπωρο (άλλωστε και το δελτίο καιρού υπόσχεται λιακάδες) και βολτάρουμε στην εξοχή του Διομήδειου Κήπου, πριν πάμε σε ένα σούπερ κεφάτο street party στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Πρωί (και μεσημέρι) στην όαση του Διομήδειου Κήπου

Σας έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν πως ο ωραιότερος, μεγαλύτερος και άλλα υπερθετικά κήπος της Αθήνας βρίσκεται στην Ιερά Οδό στο Χαϊδάρι. Το μόνο πράγμα που του έλειπε, για να μας παρακινήσει να βάλουμε το ξυπνητήρι νωρίς για να τον επισκεφθούμε, το απέκτησε εδώ και λίγους μήνες: Ένα δροσερό, όμορφο café στη σκιά των πανύψηλων δέντρων του κήπου.

Το Garden Café άπλωσε τραπεζάκια στη φύση, διατηρώντας την ατμόσφαιρα απόλυτης γαλήνης, η οποία διανθίζεται με την νοσταλγική πινελιά του χαλικιού, τις πολύχρωμες καρεκλίτσες και το soundtrack των τζιτζικιών. Εδώ αράζουμε από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό και στην συνέχεια για ούζο ή χιώτικη σούμα με ελληνικό finger food –ένα χορταστικό τσιμπολόγημα με ουζάκι ή μπύρες κοστίζει περί τα 10€ κατ’ άτομο.

Απόγευμα με street party στην Ακαδημία Πλάτωνος

Από τις 19.00 και μετά το απόγευμα (και η νύχτα που το ακολουθεί) θα είναι σούπερ κεφάτο. Στην οδό Σερβίων στην Ακαδημία Πλάτωνος πέντε γείτονες και πέντε graffiti artists, στήνουν ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι και «επιτίθενται», όπως λένε, στο δρόμο που περνάει έξω από τη πόρτα τους. Μουσικές θα παίζουν live οι Lady Faye, Billa Qause και Elephant Phinix, εμείς θα χορεύουμε και οι εκπλήξεις θα είναι άφθονες. Το πάρτι συνδιοργανώνουν το studio Zero Gravity, το παλαιοπωλείο Granny’s House, τους πολυχώρους τέχνης Baumstrasse και Quilombo Centro Cultural και το οινομαγειρείο Το Μαρκόπουλο. Η είσοδος είναι, βέβαια, ελεύθερη.

Βράδυ με κρασάκι στο κέντρο

Κι αφού χορτάσουμε χορό και μουσικές, λέμε να κατευθυνθούμε προς το κέντρο, για να κλείσουμε τη βραδιά χαλαρώνοντας, και δοκιμάζοντας καινούρια κρασιά και καινούριες γεύσεις σε ένα ολοκαίνουριο wine bar. Το όνομα αυτού, Sideways, και η τοποθεσία του βολικότατη, ανάμεσα Σύνταγμα και Πλάκα, στο στενάκι της Υπερείδου που αγαπήσαμε χάρη στην Κιμωλία της διπλανής πόρτας.

Το Sideways λοιπόν φέρνει αέρα Ιταλίας στη γειτονιά, και σερβίρει 80 διαφορετικές και άκρως ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του με τους πέτρινους τοίχους, τις ξύλινες λεπτομέρειες και τα διάσπαρτα αποσπάσματα λογοτεχνίας. Οι τιμές για το ποτήρι κυμαίνονται στα 5€ (ή 3,50€ αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε το πρόγραμμά μας ανάποδα, και βρεθείτε εδώ κατά τη διάρκεια του happy hour, από τις 13.00 ως τις 18.00). Τα κρασιά μας συνοδεύουν λαχταριστά και πρωτότυπα μεζεδάκια, όπως οι μπρουσκέτες με γαύρο και κρίταμο, ή εκείνες με πέστο φασκόμηλου και αγγούρι. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για να κλείσουμε τη βραδιά ανάλαφρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v