Αυτό το Σάββατο… ξαναγινόμαστε παιδιά!

Αυτό το Σάββατο, ξαναγινόμαστε παιδιά στην Κηφισιά και απολαμβάνουμε υπέροχο animation από την Pixar και street food με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια.
Αυτό το Σάββατο… ξαναγινόμαστε παιδιά!
Κάπου-κάπου, χρειάζεται να θυμόμαστε ότι όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα παιδί. Και η Pixar είναι ίσως «κορυφή» στο να μας το υπενθυμίζει με τον πιο γλυκό τρόπο σε κάθε της δημιουργία. Με αφορμή λοιπόν τη νέα της αριστουργηματική ταινία που κυκλοφόρησε στις αίθουσες, απολαμβάνουμε καλό animation cinema και το συνδυάζουμε με σαββατιάτικες βόλτες και γεύσεις από τα παλιά, στην καρδιά της Κηφισιάς.

Παγωτό με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια
Ξεκινάμε τη βόλτα μας από τον πεζόδρομο της Κασσαβέτη, εκεί που ο θρυλικός Βάρσος σερβίρει γλυκές γεύσεις νοσταλγίας. Από τις αγαπημένες μας απολαύσεις είναι το απογευματινό «γιουρούσι» στα σπιτικά παγωτά του, και συγκεκριμένα στο Special Μαρέγκα (στην οποία άλλωστε ειδικεύεται). Σε ένα πελώριο μπολ, προστίθενται αφράτα μαρεγκάκια, μπισκότο, ξηροί καρποί και παγωτό της επιλογής μας (δοκιμάστε το θεϊκό καϊμάκι, την πραλίνα ή το παγωτό σύκο), έναντι 4€.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς

Με το παγωτό ανά χείρας, περπατάμε ως το Κηφισιά Cinemax (Λεωφ. Κηφισίας 245, Ζηρίνειο), όπου προβάλλεται το Inside Out στις 19.00 (μεταγλωττισμένο, εισιτήριο 8,50€, μειωμένο 6€). Πρόκειται για την ιστορία της 11χρονης Ράιλι που μετακομίζει με την οικογένειά της, και βιώνει διαφορετικά συναισθήματα καθώς μπαίνει στην εφηβεία. Πρωταγωνιστές της ταινίας, όμως, είναι τα ίδια τα συναισθήματα, η Χαρά, η Θλίψη, ο Θυμός, η Αηδία και ο Φόβος, που συνεργάζονται στο κέντρο ελέγχου του μυαλού της. Ένας φανταστικός κόσμος υπέροχα οπτικοποιημένος, που φροντίζει να μας κάνει να νιώσουμε κι εμείς όλα αυτά τα συναισθήματα στο έπακρο (hint: θα χρειαστείτε χαρτομάντιλα). Μην παρασυρθείτε από το κλισέ που θέλει τα κινούμενα σχέδια να είναι μόνο για παιδιά – τα «Μυαλά που κουβαλάς» δεν πρέπει να τα χάσετε… ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Street γεύσεων… συνέχεια

Δεν μπορεί, μετά το συναισθηματικό rollercoaster της Pixar, κάτι θα θέλετε για να συνέλθετε. Αρχικά, σας προτείνουμε ένα δυνατό κοκτέιλ στο κοντινό κι αγαπημένο Μουστάκι Bar (Δροσίνη 5, τηλ: 2114047612), με τον παιχνιδιάρικο χώρο, την ρετρό διακόσμηση, τις ωραίες 90s μουσικές και τα κοκτέιλ με ονόματα από ήρωες παλαιότερων δεκαετιών. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€. Ακριβώς δίπλα του, αν θέλετε να τσιμπήσετε κάτι, θα βρείτε το Falafeladiko, για τραγανά φαλάφελ σε πίτα, κεμπάπ, κοτόπουλο στήθος ή mix φαλάφελ και κοτόπουλου, σε λαχταριστές πίτες περί τα 4€. 



Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο old school, πεταχτείτε ως την πλατεία Πλατάνου, εκεί όπου βρίσκονται εδώ και δεκαετίες οι Κρέπες Κηφισιάς (Αδριανού 4), ετοιμάζοντας γεύσεις βγαλμένες από τα εφηβικά μας Σαββατοκύριακα. Οι γλυκές (με μπισκοτίνο, λευκή σοκολάτα, maltesers, φράουλα κ.α.) είναι οι αγαπημένες μας, αλλά μιας και… καταβροχθίσαμε το παγωτό του Βάρσου νωρίτερα, επιλέγουμε κάποια από τις αλμυρές επιλογές, όπως αυτή με το ένταμ σαγανάκι, τα chicken nuggets με μπέικον και τα μανιτάρια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v