10 μπαράκια με αυλή στα Βόρεια Προάστια

Από το Χαλάνδρι και την Αγία Παρασκευή μέχρι την Κηφισιά, αναζητάμε τα πιο δροσερά μπαρ με ωραίες αυλές για να… ξεκαλοκαιριάσουμε με ένα κοκτέιλ στο χέρι.
10 μπαράκια με αυλή στα Βόρεια Προάστια
του Γιώργου Κόκουβα

Είναι στα βόρεια. Πρώτος πόντος δροσιάς. Διαθέτουν αυλή. Δεύτερος πόντος δροσιάς. Μας σερβίρουν παγωμένους καφέδες και λαχταριστά κοκτέιλ. Το… τρίποντο της καλοκαιρινής δροσιάς έχει ήδη καταμετρηθεί, και δεν έχουμε παρά να ανηφορίσουμε από το Χαλάνδρι και την Αγία Παρασκευή μέχρι την Κηφισιά, για να απαριθμήσουμε τον δεκάλογο της αυλής των Βορείων Προαστίων.

*Theory Bar&More 
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6801633

Το ρομαντικό στοιχείο των σιδερένιων επίπλων και τα φαναράκια να καίνε στην μικρή πράσινη αυλίτσα του Theory παντρεύονται με την… χιπστεροσύνη και το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που έκανε τόσο hype όταν πρωτοάνοιξε, ώστε να περιμένεις σε ουρά για έναν καφέ. Τώρα πια, που η περιέργεια των περισσότερων Αθηναίων ικανοποιήθηκε, πιάνουμε πιο εύκολα θέση στις αναπαυτικές μαξιλάρες είτε για καφέ και ελαφρύ τσιμπολόγημα από το πρωί, είτε για ευφάνταστα κοκτέιλ πιο αργά – αίσθηση κάνει το Lollipop που σερβίρεται με ένα μεγάλο γλειφιτζούρι να επιπλέει στην επιφάνειά του. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€, των ποτών στα 5€ και του καφέ στα 3,30€.

*Φτου Ξελευτερία 
Θεμιστοκλέους 6, Χαλάνδρι

Σε μία από τις πιο ήσυχες γωνιές του Χαλανδρίου, μακριά από τις πολύβουες πιάτσες, εκεί που υπάρχουν νεραντζιές και μικρές αυλές στο πλάι των οικημάτων, άνοιξε ένας χώρος παρεΐστικος, με φιλικότατη εξυπηρέτηση και οικονομικότατο αλκοόλ. Πρόκειται για το «Φτου Ξελευτερία», που παρά τον ωραιότατο εσωτερικό χώρο (είμαστε σίγουροι πως τον χειμώνα δεν θα περάσει απαρατήρητος), αυτή την εποχή «ρίχνει το βάρος του» στην δροσερή αυλίτσα του, όπου προσφέρει μπύρα από 3€, ρακί από 2,80€ και καφέ από 1 ως 2,50€. Διαθέτει επίσης μικρά πιατάκια με λαχταριστούς ελληνικούς μεζέδες, από 1,50 έως 4,50€. Κλειστό τις Δευτέρες.

*Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 2110125454
Στεγασμένη σε μια μονοκατοικία στην καρδιά του Χαλανδρίου, η Κόκκινη Σβούρα έχει μετατρέψει την μακρόστενη αυλή της σε arty χώρο για όλες τις ώρες. Αν την επισκεφθείτε την ημέρα, μην παραλείψετε να παραγγείλετε τα υπέροχα cookies με συνδυασμούς υλικών που επιλέγετε εκείνη την ώρα και έρχονται φρεσκοψημένα και γιγάντια στο τραπέζι σας. Το βράδυ, την παράσταση κλέβει το ρούμι, αφού τα Make your own rum cocktail nights που καθιέρωσε για το καλοκαίρι σας καλούν να επιλέξετε ανάμεσα από πολλά είδη ρούμι και υλικών για να δροσιστείτε.

*Garden 4
Κεραμεικού 4, τηλ: 210 6531888

Ότι πρόκειται για κήπο, το μαρτυρά και το όνομά του. Το καταπράσινο Garden 4 έχει απλώσει τα τραπεζάκια του κάτω από φυλλωσιές, έχει επενδύσει στην οικολογική συνείδηση (όλα είναι ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα) και σερβίρει καφέ από το πρωί και ευφάνταστα κοκτέιλ το βράδυ – δικό μας αγαπημένο το Crystal Passion με σπιτικό σιρόπι καραμέλας.

*Μέντα 
Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ: 210 8080193

Το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο φιλόξενα και πιο όμορφα στέκια της Κηφισιάς, που το καλοκαίρι μας προσκαλεί για καφέ ή ποτό στην μεγάλη αυλή ή το μικρότερο αίθριο στο πλάι του σπιτιού. Η μουσική κινείται σε τζαζ μονοπάτια – δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο live τις Δευτέρες, ενώ διατίθενται και σάντουιτς ή τάρτες ημέρας για τους πεινασμένους.

*1920 
Αγίας Παρασκευής 110, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6813029

Σε ένα γοητευτικό αρχοντικό σπίτι στα όρια Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, η τεράστια αυλή έχει μετατραπεί σε μπυραρία, που προσφέρει περίπου 32 διαφορετικά είδη μπύρας και ένα προσεγμένο μενού που αναβαθμίζει τον χώρο από μια απλή μπυραρία σε ένα εξεζητημένο beer restaurant. Την παράσταση κλέβουν οι όμορφες γωνιές του κήπου, από την κεντημένη καγκελόπορτα και τα πορτογαλικά διακοσμητικά ajulezos μέχρι την μπάρα κάτω από τον ανεμόμυλο. Δείτε τον τιμοκατάλογο για τις μπύρες και το φαγητό εδώ.

*Πλέει Play 
Αγ. Ιωάννου 23, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6083988

Το πιο παιχνιδιάρικο μπαράκι της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε μια κρυμμένη αυλή κοντά στο εμπορικό κέντρο της περιοχής, και προσφέρεται για επιτραπέζια και ευφάνταστα ice teas (εξαιρετικό αυτό με την μέντα) την ημέρα και DJ sets με reggae και funk ήχους από διαφορετικούς DJs κάθε βράδυ. Ανά περιόδους «τρέχουν» ειδικές προσφορές σε ετικέτες μπύρας, ενώ το ποτό στοιχίζει 6€ και τα κοκτέιλ 7,50€.

*Da Vinci 
Αγίου Ιωάννου 23, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6000102

Ο πιο καλοκαιρινός χώρος των βορείων προαστίων τα έχει όλα: Μια δροσερή πισίνα, δίπλα από την οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας από το πρωί, νόστιμο μενού – που είναι ωστόσο ιδιαίτερα τσιμπημένο, αν και έχει καθιερώσει την δυνατότητα παραγγελίας μισών μερίδων- και βραδινά πάρτι με guest DJs. Πέρα από το bar restaurant και τον χώρο του clubbing, θα το βρείτε ανοιχτό με απλωμένες… σαιζλόγνκ για ακόμη περισσότερη αίσθηση καλοκαιριού και ηλιοθεραπεία πλάι στην πισίνα.

*Chocolate Duck 
Ευαγγελίστριας 30, Νέα Ερυθραία, τηλ: 210 8000976

Το γλυκύτατο μαγαζάκι με τα αποκλειστικώς handmade καλούδια, τις τάρτες, τα γλυκά, τα σπιτικά ροφήματα και την ωραία διακόσμηση μετακομίζει για το καλοκαίρι στην χαριτωμένη αυλίτσα του. Κάτω από τα πεύκα, δοκιμάζουμε τις δημιουργίες των δύο ιδιοκτητριών, πίνουμε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, και αφηνόμαστε στους ήχους των θεματικών βραδιών – με αδυναμία στην τζαζ. Τον Ιούλιο «τρέχουν» προσφορές, όπως κάθε Τρίτη με 6€ ή πίτα/σαλάτα ημέρας με ποτήρι κρασί ή μπύρα κάθε Πέμπτη με 6€.

*Dodo’s bar 
Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή

Βιομηχανικό σκηνικό – με τη μεγάλη ξύλινη σύνθεση να τραβάει τα βλέμματα στην βεράντα-αυλή του χώρου, ευχάριστο indie soundtrack και παρεΐστικο κλίμα στην «πάνω πλατεία» της Αγίας Παρασκευής, σε ένα καταπράσινο σκηνικό, έχουν κάνει το Dodo’s σημείο αναφοράς στην περιοχή. Προσθέστε στην εξίσωση τις καλές τιμές (τα κοκτέιλ στοιχίζουν 6,50€) και δώστε μια ευκαιρία να σας κερδίσει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v