Η έξοδος του Σαββάτου: Δροσερές βόλτες στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο αναζητούμε δροσερές διευθύνσεις στην πόλη για να απολαύσουμε καφεδάκι, νόστιμες γεύσεις και βραδινό ποτό συνοδεία ωραίων μουσικών.
Η έξοδος του Σαββάτου: Δροσερές βόλτες στην Αθήνα
Το καλοκαίρι μπορεί να μας αφήνει χρόνους, όμως παράλληλα μας άφησε και αρκετή από την ζεστή του αύρα. Τόση, ώστε να μας κάνει να αναζητούμε μανιωδώς μέρη με δροσιά για κάθε μας έξοδο: είτε αυτή είναι για καφεδάκι, είτε είναι για φαγητό ή ποτό.

Αυτό το Σάββατο λοιπόν, βρίσκουμε τη δροσιά σε πράσινες βόλτες, σκιερό καφεδάκι, φαγητό, αλλά και open air ποτό στην Αθήνα.

Σουλάτσο και καφεδάκι στον Εθνικό Κήπο
Πιο κεντρικά δεν γίνεται, αλλά και πιο δροσερά επίσης: Με οικογένεια ή χωρίς, γεμίζουμε το καλάθι του πικ νικ με ελαφριά σνακ (δείτε συνταγές εδώ) και βρισκόμαστε μέσα σε λίγα λεπτά από το Σύνταγμα στην καρδιά του κήπου. Φυσικά, δεν ξεχνάμε το δροσερό καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου, όπου απολαμβάνουμε τον καφέ ή ένα δροσιστικό ρόφημα κάτω από τα δέντρα. Εναλλακτικά, αφού χορτάσουμε τσιμπολόγημα, βάζουμε πορεία προς το εξίσου δροσερό καφενεδάκι στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Είναι σκιερό, στιλάτο και σερβίρει δροσερούς καφέδες και ροφήματα από νωρίς το πρωί σε μία από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας.

Η κλασσικότερη αυλή της Αθήνας
Και η πιο νόστιμη επίσης. Η Ροζαλία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που παραπέμπουν σε παλιό ελληνικό ταβερνάκι: καρό τραπεζομάντιλα, γλάστρες και κισσοί και μυρωδιές από τα ξακουστά μαγειρευτά της την καθιστούν αγαπημένη επιλογή των κατοίκων του Κέντρου. Η κουζίνα είναι αυτό που περιμένει κανείς από ένα καλό ταβερνάκι: νόστιμα μαγειρευτά, μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά, κρητικές συνταγές και καλό βιολογικό κρασί. Δοκιμάστε οπωσδήποτε λεμονάτο χοιρινό και κοκκινιστό μοσχαράκι. Οι τιμές είναι αξιοπρεπείς και για ένα καλό γεύμα δεν θα πληρώσετε παραπάνω από 20 ευρώ ανά άτομο.

Σχολικά είδη για καλό σκοπό
Σημαντική παρένθεση στην έξοδό μας, μια επίσκεψη στο Μετρό Συντάγματος, εκεί όπου για μια ακόμα χρονιά η Unicef στήνει το bazzar σχολικών ειδών. Η νέα συλλογή της Unicef είναι γεμάτη φωτεινά χρώματα, υπέροχα σχέδια, αλλά και μειωμένες τιμές, έτσι ώστε και να βοηθήσουμε την οργάνωση να βοηθήσει τα παιδιά του κόσμου, αλλά και να μην «πονέσει» η τσέπη μας. Το bazzar είναι ανοικτό το Σάββατο από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Open air ποτάκι με θέα
Αποτελεί μια από τις πιο «φρέσκιες» open air αφίξεις στην πόλη και πρόκειται για ένα all day bar restaurant το οποίο βλέπει Ακρόπολη και έχει στα πόδια του το Μοναστηράκι. Το βράδυ, οι μουσικές του κινούνται σε lounge μονοπάτια, κάτι που μας αρέσει ιδιαίτερα μιας και συνοδεία της υπέροχης θέας είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές συζητήσεις σε σκηνικό που θυμίζει εξοχή. Το ποτό κοστίζει 7€, ενώ αν θελήσετε να το επισκεφθείτε για τις γαστρονομικές του προτάσεις, οι οποίες αγγίζουν Μεσόγειο αλλά και Ιαπωνία – υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v