Δωρεάν Σεπτέμβριος: 10 free ραντεβού στην Αθήνα

Προβολές, θερινό σινεμά, θέατρο, συναυλίες σε πάρκα, παιδικές εκδηλώσεις σε άλση, ζωντανές τζαζ μελωδίες και πολλές ακόμη δωρεάν εκπλήξεις στην σεπτεμβριάτικη Αθήνα.
Δωρεάν Σεπτέμβριος: 10 free ραντεβού στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Τα Φεστιβάλ των δήμων οργιάζουν, οι θεατρικές ομάδες παίρνουν θέσεις, πανιά στήνονται σε πλατείες για κινηματογραφικές προβολές, ζογκλέρ και παραμυθάδες γεμίζουν πάρκα με μαγεία και μουσικοί ξεσκονίζουν τις παρτιτούρες τους για να μας χαρίσουν βραδιές live μουσικής στα ομορφότερα σημεία της Αθήνας. Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν, σε δέκα ραντεβού με ελεύθερη είσοδο που συγκεντρώσαμε για αυτόν τον Σεπτέμβριο στην πόλη.

Προβολή του αριστουργήματος «Η Μάχη του Αλγερίου» στο Χαλάνδρι
Πρόκειται για την ταινία του Τζίλο Ποντεκόρβο (1966), η οποία παρακολουθεί τον ανταρτοπόλεμο που ξεκινά ενάντια στη γαλλική αποικιοκρατία μεταξύ 1954 και 1957 και μπλέκει τα στοιχεία ντοκιμαντέρ με την μυθοπλασία. Η ταινία θα προβληθεί στο Πάρκο Συνοικισμού του Χαλανδρίου στις 3/9 στις 20.30.



Ποπ-ροκ συναυλία στο Θέατρο Ρεματιάς
Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Ρεματιάς, το υπαίθριο (και πολύπαθο προσφάτως) θεατράκι του Χαλανδρίου θα γεμίσει με τις όμορφες ποπ/ροκ νότες των συγκροτημάτων Bitter Sweet και I Saw 43 Sunsets. Η συναυλία έχει προγραμματιστεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία Τηλέφωνο: 2106897459) την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Δείτε τις υπόλοιπες δωρεάν εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εδώ

Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις στο Γαλάτσι
Στον χώρο του άλσους Βεΐκου, ο παιδότοπος 3Bees καλεί γονείς και παιδιά να διασκεδάσουν με ελεύθερη είσοδο και να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι παρέα με αγαπημένους ήρωες, πολλές δραστηριότητες, face painting, μπαλονοκατασκευές, δημιουργικά παιχνίδια, ξυλοπόδαρους, μάγους, ζογκλέρ, παραμυθάδες, καραγκιοζοπαίχτες, ανιματέρ και άλλες εκπλήξεις με ελεύθερη είσοδο. Το event θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4/9 στις 21.00.

Jazz στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης
Ο δήμος Ιλίου διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το φεστιβάλ Jazz που θα γεμίσει ήχους… Νέας Ορλεάνης το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη». Δεκαεπτά αξιόλογοι σολίστες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό τρίωρο πρόγραμμα τζαζ μουσικής με αυτοσχεδιαστικούς ήχους. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4/9 στις 20.30 (Λεωφόρος Δημοκρατίας, έξοδος 6 Αττικής Οδού, τηλ: 2102323163).



Παραμύθι χωρίς όνομα στην Ελευσίνα
Η Κάρμεν Ρουγγέρη διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, ένα έντεχνο διαχρονικό παραμύθι για τα δεινά μιας πατρίδας που μεταφέρονται με εύληπτο και μαγικό για τα παιδιά τρόπο, μέσα δηλαδή από τις περιπέτειες ενός βασιλείου που συνέχεια δανείζεται και ερημώνει, αλλά ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Την παράσταση θα απολαύσουμε με ελεύθερη είσοδο στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας την Πέμπτη 10/9 στις 20.30.

Skirt Ride στο κέντρο της Αθήνας
Η καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα μόνο για κορίτσια στο κέντρο της πόλης επιστρέφει για άλλη μια φορά, για να γεμίσει τους δρόμους με κομψές ποδηλάτισσες, οι οποίες θα κάνουν πετάλι με όμορφα φορέματα και στιλάτες φούστες, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι η καθημερινότητα και οι μετακινήσεις στην Αθήνα μπορούν να γίνουν διασκεδαστικές. Η «στιλάτη ποδηλατοπορεία» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/9 στις 11.00 το πρωί με σημείο εκκίνησης την Τεχνόπολη στο Γκάζι (Πειραιώς 100).



Αφιέρωμα σε μεγάλους έλληνες στιχουργούς στο Άλσος Βεΐκου
Οι πιο σημαντικοί έλληνες στιχουργοί που μελοποιήθηκαν «συναντιούνται» στο Φεστιβάλ Γαλατσίου, όπου ερμηνευτές όπως οι Φίλιππος Νικολάου, Κωστής Χρήστου, Αναστασία Μεταλληνού, Τάκης Βουγιουκλάκης κ.α. θα μας τραγουδήσουν/ξετυλίξουν αναμνήσεις με λέξεις των Γκάτσου, Βίρβα, Δασκαλόπουλου, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου, Παπαδόπουλου, Πυθαγόρα, Ρασούλη, Τραϊφόρου κ.α. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου την Κυριακή 6/9 στις 21.00. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ για περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις εδώ

Αισχύλος, Τσέχοφ και Μποστ στον Κορυδαλλό
Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού του Σεπτέμβρη, ο δήμος Κορυδαλλού παρουσιάζει τις θεατρικές ομάδες της περιοχής, οι οποίες ανεβάζουν ενδιαφέροντα έργα του θεατρικού ρεπερτορίου με ελεύθερη είσοδο. Την Παρασκευή 11/9 θα δούμε τις Τρωάδες του Αισχύλου από τη θεατρική ομάδα του δήμου, την Δευτέρα 21/9 την Αρκούδα του Τσέχοφ από την θεατρική ομάδα Λαϊκής Επιτροπής και την Τρίτη 22/9 την Φαύστα του Μποστ από την ομάδα ΕΔΑΠΕ Κορυδαλλού – έναρξη στις 20.30. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος (Πλαταιών και Χειμάρας) – εκτός από την Αρκούδα που θα ανέβει στην αίθουσα Πλειάδες. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Ινστιτούτο Γκαίτε
«Η γυναίκα με τους πέντε ελέφαντες» του Vadim Jendreyko, ένα ντοκιμαντέρ του 2009 που αφηγείται τα γεγονότα που συνέβησαν ανάμεσα σε δύο δικατατορίες, τη δίνη του πολέμου και τα πέντε μεγάλα έργα του Ντοστογέφσκι, θα δούμε στο Ινστιτούτο Γκαίτε σε δωρεάν προβολή τον Σεπτέμβριο. Η μεγαλύτερη μεταφράστρια ρωσικής λογοτεχνίας στα γερμανικά ζει στα 15 της τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν, στα 18 τις εκτελέσεις Εβραίων, στα 20 τα στρατόπεδα εργασίας της Ανατολικής Ευρώπης και πολλές γνωριμίες με ανθρώπους που τη βοήθησαν. Η ταινία τη συναντά ως και τα 85 της χρόνια, οπότε και επισκέπτεται για πρώτη φορά τον τόπο των παιδικών της χρόνων στην Ουκρανία. Η βραβευμένη ταινία θα παρουσιαστεί στις 28/9 στις 20.30 (Ομήρου 14-16, τηλ: 2103661000) με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μετάφρασης.



Athens Open Air Film Festival
Το φεστιβάλ θερινού σινεμά της Αθήνας φτάνει στο τέλος του για φέτος, με δύο πολύ ωραίες προτάσεις για υπαίθρια σινε-διασκέδαση: Την Τετάρτη 2/9 στις 21.00 στην πλατεία Κοτζιά θα προβληθεί η ελληνική ταινία Ρεβάνς (1983) του Νίκου Βεργίτση, με τους Καφετζόπουλο, Φέστα και Ηλιόπουλο να μπλέκουν σε ερωτικό τρίγωνο, ενώ το Σάββατο 5/9 στις 21.00 (Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Μ. Αλεξάνδρου και Ιερά Οδός) θα προβληθεί η υπέροχη animation ταινία του Wes Anderson «Fantastic Mr Fox», παρουσία του συνθέτη της ταινίας, Alexandre Desplat, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα δίνει συναυλία στο Ηρώδειο. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με Ατομικά Δελτία Εισόδου που θα διενέμονται στο ταμείο της Ταινιοθήκης την Δευτέρα 31/8 από τις 18.00 ως τις 20.00.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v