4 ιδέες για θερινό σινεμά και φεγγαράδα

Αυτό το Σάββατο, έχουμε τέσσερις πολύ ωραίες προτάσεις που συνδυάζουν καλό σινεμά κάτω από τα αστέρια και βόλτες με θέα την Πανσέληνο του Αυγούστου.
4 ιδέες για θερινό σινεμά και φεγγαράδα
Αυτό το Σάββατο, η Πανσέληνος του Αυγούστου έχει την τιμητική της, και δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μπαράκια ετοιμάζουν ειδικές εκδηλώσεις για να την υποδεχθούν. Για όσους όμως προτιμούν ένα ήσυχο θερινό σινεμαδάκι παρά συναυλίες και χορούς για το σαββατόβραδό τους, αλλά δεν θέλουν να χάσουν και την ευκαιρία να απολαύσουν την φεγγαράδα, έχουμε τέσσερις όμορφες ιδέες, που συνδυάζουν έβδομη τέχνη και βόλτες με φεγγάρι.

Βάρκιζα: La Isla Minima και φεγγαράδα στη θάλασσα

Η ταινία: La Isla Minima στο Σινέ Ρία (Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, εισιτήριο 8€, ώρα 22.30)
Η υπόθεση: Σε μια ισπανική κωμόπολη του 1980 δύο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης δύο νεαρών κοριτσιών. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα από τις ιδεολογικές κι επαγγελματικές διαφορές μεταξύ τους. Ευρωπαϊκό διαμαντάκι που θυμίζει True Detective και νεο-νουάρ αστυνομικό θρίλερ.
Μετά ή πριν την ταινία: Θα αράξετε πλάι στη θάλασσα, στην αμμουδιά του γειτονικού Καβουριού, ό,τι πρέπει για νυχτερινό ραχάτι στην παραλία με μπύρες και θέα το καθρέφτισμα του φεγγαριού στα νερά.

Πλάκα: Σινέ Παρί και θέα από τα Αναφιώτικα

Η ταινία: Το Μαύρο Άλογο (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, εισιτήριο 8€, ώρες 20.45 και 23.10)
Η υπόθεση: Ένα διπολικός άντρας επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια νοσηλείας σε ψυχιατρείο στην πόλη του, όπου αναλαμβάνει να διδάξει σκάκι σε μη προνομιούχα παιδιά, ερχόμενος αντιμέτωπος με την καχύποπτη τοπική κοινότητα. Νεοζηλανδέζικη ταινία του Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον με τους: Κλιφ Κέρτις, Τζέιμς Ρόλεστον, Κερκ Τόρανς.
Μετά ή πριν την ταινία: Θα ανηφορίσετε προς τα Αναφιώτικα, βολτάροντας στα φεγγαροφωτισμένα σοκάκια και εντοπίζοντας τη δική σας πριβέ γωνιά ή πεζούλι κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης για να θαυμάσετε το θέαμα της Πανσελήνου πάνω από την Αθήνα.

Γαλάτσι: Επικίνδυνες αποστολές στην κορυφή του Αττικού Άλσους

Η ταινία: Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος (Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου, εισιτήριο 7,50€, ώρες 20.45 και 23.10)
Η υπόθεση: Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει στις Επικίνδυνες Αποστολές, και έχει απέναντί του την διεθνή τρομοκρατική οργάνωση «Συνδικάτο». Καθώς η αμερικανική κυβέρνηση παύει τις δραστηριότητες της IMF λόγω αδιαφανών πρακτικών, θα πρέπει οι πράκτορες να βρουν άλλους τρόπους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Μετά ή πριν την ταινία: Ανηφορίστε από το άλσος Βεΐκου προς τα ψηλότερα επίπεδα του Γαλατσίου, εκεί που το Αττικό Άλσος δημιουργεί «πλατώματα» κατάλληλα για ρομαντζάδα – ωραίο σημείο είναι αυτό των Υάδων, όπου πρόσφατα άνοιξε και το μπαρ White Garden, γλυκύτατη επιλογή αν έχετε όρεξη για ποτό. 

Πετρούπολη: Νυχτερινές Ανταποκρίσεις με την Αθήνα… πιάτο

Η ταινία: Νυχτερινός Ανταποκριτής (Σινέ Πετρούπολη, 25ης Μαρτίου 168, εισιτήριο 5€, ώρα 23.00)
Η υπόθεση: Ένας μικροαπατεώνας γίνεται μάρτυρας ενός τροχαίου και έκτοτε αρχίζει να ανέρχεται στις τάξεις του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, κυνηγώντας αιματοβαμμένες αποκλειστικότητες στο Λος Άντζελες. Δυνατή περιπέτεια με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρενέ Ρούσο, Μπιλ Πάξτον.
Μετά ή πριν την ταινία: Θα διαλέξετε ένα από τα δύο «καταφύγια» πανοραμικής ρομαντζάδας των δυτικών προαστίων, το Άπολις με το νησιώτικο μπαράκι του στον λόφο του Αγίου Δημητρίου ή το Terra Petra κοντά στο Θέατρο Πέτρας, αμφότερα με συγκλονιστική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, που στο φως της ολόγιομης σελήνης θα φαίνεται ακόμη πιο μαγευτικό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v